od kdy kaši??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
14.8.08 21:00

od kdy kaši??

ahojky, mám možná hloupý dotaz, ale od kdy se může dávat kaše?? chlapečkovi jsou tři měsíce a někteří známí radí dávat už kaši (někteří dokonce tvrdí, že už mám dávat zeleninku, ale na to se mi zdá být ještě moc brzo…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
14.8.08 21:10

ještě jsem zapoměla připsat, že už od šestinedělí je malý na UM a dávám mu Hami (ze začátku nutrilon ale ten se nám vůbec neosvědčil…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.8.08 21:14

Já bych se na známé vyprdla a maximálně se zeptala dětské doktorky… Oni ti známí a příbuzní včetně babiček mají moc krátkou pamět :roll: I v případě miminek na UM se nezačíná dřív než v 5. měsící (ukončený 4) a rozhodně není kam spěchat. Zvlášť jestli je spokojený :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
14.8.08 21:19

Taky si myslím, že ve třech měsících je moc brzo. My začínali v 5. měsících a taky né každý den, naše doktorka doporučuje až od 6 měsíce. Ale vše záleží jen na Tobě a na tvém úsudku. Poraď se svojí doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.8.08 21:22

Ahoj, u dětí na UM se má začínat s příkrmy od ukončeného 4. měsíce, tj. pokud se narodil třeba 15. května, tak od 16. září, někteří odborníci dokonce doporučují až od ukončeného 5. měs. Vše o zavádění příkrmů je moc hezky popsáno tady Na rady známých bych teda osobně nedala - dřív se to prostě dělalo jinak - mě od 2 týdnů dávali šťávičky, od 2 měsíců zeleninku a v půl roce jsem jedla všechno :roll: Myslím, že dnes se doporučuje větší opatrnost z určitých důvodů, které asi nejsou úplně nedůležité (kolik je v naší generaci alergiků, potíží s trávením atd.) A pokud je mimčo spokojené s mlíčkem, tak proč spěchat??? To je můj neodborný názor… Doufám, že jsem nenapsala nějakou blbost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.8.08 21:26

Ahoj,
ve třetím měsíci bych určitě nedávala…my jsem dali první kašičku (od Hami-První kaše) na ukončeném 4. měsíci a i tak jí dávám jen jednou týdně…jinak je synek taky plně na UM (od 2.5 měsíce).
Pokud malému mlíčko vyhovuje = stačí mu a přibývá po něm, tak není kam s prvními příkrmy spěchat (stejně jako u kojených dětí až po ukonč. 6 měsíci) :wink: :wink:
Dr. by poradila určo přesněji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.8.08 21:45

Ahoj,

malá bude mít v neděli 5 měsíců, tudíž od pondělka budeme začínat 6 měsíc, na kaši nejsme vůbec UM jí stačí a dokud jí bude stačit kaši dávat nebudu a ani nechci.
S příkrmy jsme na tom taky dost bídně, malá mi toho moc nechce, ale doktor říká, že má ještě dost času.

Tak je to u nás.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
14.8.08 22:13

plne souhlasim s holkama prede mnou- M zacala jist kase az ted obcas ale spis prpoto ze je vybirava - ale zkusila jsem to nekde po 5 mesici(ukoncenem) neni kam spechat a na reci znamych si zvykni.. bohuzel- znam to ze sveho okoli- spoooousta rad- dite je Tvoje tak je na Tobe co a jak bude jist apodobne- ja jeste porad posloucham reci proc nedostane casteji sladke(nevim proc) proc ne limonadzú nebo dzus(pije vodu a chutna ji ani caj nechce), proc jen bile jogurty(barevne nechce jen je vidi a jsem rada ) proc ne parek( tak na tom nevidim vhodneho vubec nic) a tak dal… a to uz jim skoro dva roky vysvetluju at si krmi svoje deti podle sveho a vyzivu meho ditete nechaji na me- no jo… fakt vydrz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
15.8.08 12:38

ahojki, já se vždycky řídila údaji na krabičkách nebo skleničkách, čili první kaše jsou opravdu od ukončeného 4. měsíce. Mamku ani nikoho jiného jsem víceméně neposlouchala,,,, tedy vyslechla, ale tím to končilo, nějak jsem víc věřila výrobcům, předpokládám, že jsou veškeré příkrmy a vše kolem jídla pro mimča, hlídané. Kamarádka sice u svýho kluka začínala se vším dřív, než se doporučuje, taky mu to neuškodilo, ale je to určitě zbytečné. Navíc specielně kaše jsem v oblibě ani moc neměla, přes den nějak nebyl důvod je dávat, chtěla jsem je na noc, aby víc zasytily a holka líp spala, absolutně to nefungovalo, tak jsem na ně trošku zanevřela a tím pádem je holce přestala dopřávat. No dnes je z ní tříleťák a vše OK, tak snad jsem se na ní ničeho nedopustila :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
15.8.08 12:56

Ahoj, začala jsem dávat kaši když bylo malé 6 měsíců, vlastně téměř zároveň s prvním příkrmem. Byla tedy plně kojená, nevím, jak je to u Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.8.08 20:35

já si taky myslím že je to moc brzy. ale tak víte jak, všichni jsou strááááášně chytří. teď půjdeme k doktorovi na kontrolu tak se ještě poptám jeho ale doufám že budeme začínat později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí