co na vítání občánků??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
13.9.08 10:00

Ahoj, malá měla laclové šatičky a punčocháčky - žádné volánky nebo kraječky. Já měla sukni, bílou košili a kozačky (byl prosinec), přítel modré rifle a bílou košili. Můj táta s dcerou dorazili v tom, v čem by šli normálně ven, už jednou šel na Vítání v obleku a byl jediný :D . Jinak u nás byla jedna cigoška v teplákovce, zbytek tak nějak něco lepšího, ale ne vyloženě slavnostního.
Pár fotek pro představu - http://luciebernhartova.rajce.idnes.cz/2_mesice/#… (+ dalších cca 10).

Děti u nás nefotí v kolébce ( :( ), ale pokud u vás ano, rozhodně bych prckovi nedala rifličky s košilí. Ono to sice vypadá „prďácky“, ale v těch volánkách v kolébce fakt divně :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
26.8.14 09:26

Ahojky,

budeme mít na vesnici vítání občánků. Řešila jsem, co si mám vzít na sebe já a manžel. O tom už představu mám - vezmeme si něco lehce elegantního, ale ne přehnaně.

Můžete mi ale poradit, co mám obléct dceři? U nás je vítání občánků jednou za x let a jí bude 19 měsíců. Nevím, jak moc ji mám nastrojit - jestli opravdu svátečně (kraječky apod.) nebo něco z běžného šatníku… Mám doma riflové šatečky s Hello Kitty s laclem a kšandama, tak jsem myslela třeba ty - nejsou nijak sváteční, ale zase jsou to šatečky, tak to nebude jakoby šla v teplákách nebo džínách. Co myslíte? U nás na vsi člověk nikdy neví, v čem vyrazí ostatní dámy. Většinou tam jedna druhou předhání, aby byly co nejvíce cool. :-)

A pak se chci zeptat: Mám kupovat dceři nějaký dáreček k vítání občánků? Je to zvykem?

A je zvykem zvát si tam příbuzné či známé? Např. prarodiče? A děláte před nebo po nějaké slavnostní posezení třeba oběd?

Omlouvám se za možná hloupé dotazy, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
26.8.14 09:31

My když byly na vítání tak jsem měla černé kalhoty a bílou halenku a manžel měl černé kalhoty, bílou košili a vínové sako. Malý měl rifličky a triko s vestičkou. Ale chodí i dospělí v riflích-to bych ale nešla. :think:
Holce dej klidně sukýnku a tričko nebo šatičky. Moc načančané bych nedávala. Ostatní nech se předhání. :D
Malému jsme nic na vítání nekupovali, nevolali jsme ani rodiče na oběd. U nás to bylo na hodinu, každý jsme dostali 1 rodinou fotku a obálku s penězi od obce.
U nás se v kolébce apod děti nefotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.8.14 09:32

Darek dostane tam a nejake fotky. Mala mela take dzinove saty, ja dziny a kozacky. Hujerovi tam byli take. Zalezi na vás, na vesnici se to mozna bere jinak. U nas vetsinou jen rodice a dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.8.14 09:34

@Yarisek já teda babičky a prababičky zvala… byly z toho unešené. Pak jsme se stavili v nějaké cukrárně (ale prcek z toho nic neměl, bylo mu pár měsíců). Ty šatičky nejspíš budou stačit. Záleží jak moc vážně to bereš ty. Ale já to beru jako první opravdu společenskou událost dítěte a proto jsme všichni včetně kojence šli adektvátně oblečení (což džínovina není).
A dárek dostal kluk tam.
Jinak já měla černé společenské kalhoty, halenku, boty na podpatku, babičky sukni a halenku nebo kalhoty a halenku. A kluk měl světlé kalhoty, košili a kravatu.

Příspěvek upraven 26.08.14 v 09:51

• Citovat
  • Upravit
33277
26.8.14 09:43

@Yarisek Dala bych nějaké lepší oblečení, ale asi bych kvůli tomu nekupovala nic extra - prostě aby byla hezky oblečená, ale nic přehnaného, ostatní přítomní ať si případně políbí šos. Btw, kraječky a volánky nesnáším, takže dceru bych do ničeho takového nenavlíkala.
My příbuzné zvaly na ten obřad - alespoň nám měl kdo fotit. Dítěti jsme my nic nekupovali, dostal od radnice kostky.
Ale jaký si to uděláš, takový to bedeš mít a je to jen na tobě, co Ti bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
26.8.14 09:48

Byli jsme oblečeni slavnostně. Já černé kalhoty a tuniku, manžel kalhoty od obleku a košili. Dcera halenku a sukni, syn společenské kalhoty, košili a vestu.
Taky se jedná o vítání na vesnici, takže tady se příbuzní zvou. Dárek dostal od obce, po vítání jsme šli domů, kde bylo připravené drobné pohoštění pro hosty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
26.8.14 09:49

Ahoj. Já měla světlé kalhoty a černou košili, přítel džíny a černou košili a malá měla bílé body s dlouhým rukávem, bílé legíny a takové barevné šaty. Žádné volánky. Měli jsme tam babičky a dědu a nevlastního syna (přítelovo syna).Netrvalo to vůbec dlouho. Nebylo to hromadné vítání, vítali každého zvlášť. Malá dostala dárky, já kytičku…A pak jsme měli takovou malou oslavu. Malá dostala od babiček dort, já udělala pár chlebíčků a bylo ;).Ale Vítání mě hrozně dojalo, bylo to hezky připravený…Užij si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
26.8.14 09:53

Malého jsem tenkrát oblékla do lacláčků a bílého kabátku. S manželem jsme šli v kalhotech a já halence a manžel košili.
Teď jdeme s malou, tak tak bude mít šatečky, ale bez krajek, my podobně jako minule a synovi ještě nevím.

Zveme babičku a dědu, ti to mají kousek, manželovi rodiče sem kvůli hodině nepojedou, mají to daleko a zas tak velká akce to není. Dárek dětem nekupuju, dostanou od obce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
26.8.14 09:57

Vítání u nás trvalo asi deset minut, zúčastnila se jedna babička, druhé se nechtělo a děda byl v práci. U nás se vítá v pracovní době úřadu, takže by si prarodiče museli vzít dovolenou a pozvání od úřadu bylo na poslední chvíli, takže to nešlo zařídit. Jinak žádné posezení před jsme neměli, pak jsme jen poseděli u té zúčastněné babičky, té jsem dala kytičku, co jsem tam dostala.
Ohledně oblečení - u nás se nosí fakt všechno. Někdo to pojme extra elegantně, což tluče do očí, někdo naopak sportovně (takže i rodiče třeba sportovní kraťasy na tričko). Někdo džíny a tričko. Já jsem pro zlatou střední cestu, takže třeba černé kalhoty a nějaké „lepší“ tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.8.14 10:06

@Yarisek me to prisla trapna komedie a sla jsem vdzinach. A syn mel dupacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.8.14 10:36

My jsme šli čistě a slušně oblečeni a to je podle mě základ. :mrgreen: muž džíny a polo triko s límečkem, já kalhoty a tunika, syn džíny a triko a malá šaty. Nikoho jsme nezvali, dárek dostala malá od radnice, zlatý přívěsek. ;) Vše trvalo cca 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.8.14 10:40
@annaei píše:
@Yarisek me to prisla trapna komedie a sla jsem vdzinach. A syn mel dupacky

Tak vždyt jste se tam nemuseli vůbec hlásit a chodit tam, když je to pro vás trapná komedie :think: Proč jste tam tedy vůbec chodili? Není to přece povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.8.14 10:50

@krtek7489 ja jsem se pobavila nad naivitou ostatnich rodicu
Ty co to nejvic prozivali tem deti rvaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.8.14 10:53
@annaei píše:
@krtek7489 ja jsem se pobavila nad naivitou ostatnich rodicu
Ty co to nejvic prozivali tem deti rvaly

proč naivitou? Že to někdo bere jako společenskou událost (což je) a podle toho oblíkne sebe a dítě. A já to prožívala dost a kluk byl nejklidnější mimčo. Vlastně tam nebrečelo žádné z těch asi 10. A jenom jedna maminka měla na sobě džíny a nenastrojé dítko.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure