Únava z dojíždění

104
1.12.14 13:05

Únava z dojíždění

Ahoj,
jak bojujete s únavou při dojíždění do práce a jak to děláte, abyste měli ještě energii a čas pro sebe, partnera, koníčky? :) Osobně vstávám v 5h, z práce se vracím v 18h. Po cestě zpět jsem většinou tak unavená, že se zmůžu akorát na uvaření večeře, max. pár vět s partnerem a do dýl jak 21h nevydržím vzhůru, takže na nic jiného už není čas :nevim: Nutno dodat, že práce mne moc baví, ale vždy mne „dorazí“ až ta cesta:-( Autem jsem jezdit zkoušela, ušetřila jsem sice denně 1,5 hodiny času, ale finančně to bylo neúnosné.
Máte nějaké tipy, jak zvládat každodenní cestování bez věčné únavy a vyčerpání? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
804
1.12.14 13:12

Ahoj. Není to asi všelék, ale mě při cestování nakopávalo dělat něco jiného než v práci a doma… já jsem se učila cizí jazyk a docela mi to šlo a navíc občerstvilo. Když jsem byla unavená ze soustředění na úkol v práci, tak jsem naopak vypla při čtení novin nebo pokecu s kamarádkou, klidně i hodinový. Jen občas přerušovaný signálem :-)
Ale jinak jsem si prostě udělala z vlaku obývák… koupila si na nádraží dobré kafe do ruky a hodinu vykecávala s kamarádkou. Pomáhalo mě to aspoň trochu než tupě zírat do okna a představovat si, co mě čeká doma za práci.
 Bab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.12.14 13:14

A nejezdí tímto směrem víc lidí, že byste jezdili společně? A nebo není podobná práce někde blíž? Ještě bych zkusila-pokud tě na tvé pozici nutně potřebují-zda dávají příplatek na dopravu.
Možná bych to střídala-ob den veřejná doprava a auto. Ušetříš dost času a nebude to zas o tolik dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
1.12.14 13:21

„Vyhoda“ jezdeni jinak nez vlastnim autem je, ze konicky muzes zvladnout ve vlaku nebo autobuse. Ja osobne vstavam sice v sest, ale domu jezdim taky v 18h a zase trochu nadavam na to, ze jezdim autem, protoze kdyz ridim, nemuzu cist. Verejna doprava se tu ale moc nenosi, takze bych se ji do prace nedostala, a hlavne pracuju na dvou sest kilometru vzdalenych mistech a potrebuju se presunovat behem dne. Jinak ale souhlasim, autem nebo verejnou, je to zahul, drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
1.12.14 13:22

Asi jsem divná, ale většinou jsem po cestě zpátky usnula a probudila se před naším městem. Dokonce i v prvním zaměstnání, kdy cesta trvala 15 minut se mi někdy podařilo vytuhnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.12.14 13:24

Já také dojíždím a jsem na tom úplně stejně…dorazím domu mrtvá, udělám to nejnutnější a odpadnu…o víkendu zase všechno doháním a čas pro sebe nemám skoro žádný…snažíme se o mimi, tak doufám, že se brzo zadaří…pak si najdu práci blíž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
1.12.14 13:29

Taky jsem dojizdela a zase budu. Cestou jsem si četla nebo pracovala nebo spala. Na vaření večeře se vykasli, stačí snad namazat chleba. Nebo ji může připravit muž. Děj si sprchu nebo vanu nebo něco, co tě povzbudí. A cestou nemůžeš odpočívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
1.12.14 13:32

já se přestěhoval

@Hyacinthe píše:
Ahoj,
jak bojujete s únavou při dojíždění do práce a jak to děláte, abyste měli ještě energii a čas pro sebe, partnera, koníčky? :) Osobně vstávám v 5h, z práce se vracím v 18h. Po cestě zpět jsem většinou tak unavená, že se zmůžu akorát na uvaření večeře, max. pár vět s partnerem a do dýl jak 21h nevydržím vzhůru, takže na nic jiného už není čas :nevim: Nutno dodat, že práce mne moc baví, ale vždy mne „dorazí“ až ta cesta:-( Autem jsem jezdit zkoušela, ušetřila jsem sice denně 1,5 hodiny času, ale finančně to bylo neúnosné.
Máte nějaké tipy, jak zvládat každodenní cestování bez věčné únavy a vyčerpání? ;-)

Ahoj, taky jsem toto řešil. Kdo nezažil nepochopí. Já měl na výběr autem a jinak a štvalo mě oboje. Navíc ještě více vyčerpaný sem byl po dražší jízdě autem (velký provoz) Nakonec jsem se přestěhoval blíž. Nestálo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.12.14 13:52

@Babetta @AnnaF Na cestě právě skoro nic dělat nemůžu, jedu jedním busem, pak 15 minut na zastávce a přestup na druhý bus, kvůli tomu přestupu jsem se na cestě nenaučila spát..a řidiči mají za jízdy zhasnuto, tím odpadá (krom několik letních měsíců) i čtení apod., zkoušela jsem to s baterkou, ale jezdím s lidmi, co se vrací z noční domů a těm to vadí, takže fakt nezbývá než tupě zírat z okna do tmy;-)
@lasička1 Pár lidí jezdí, ale mají jinou pracovní dobu, bohužel.. Podobná práce poblíž není, toto je nejbližší..ale už si skoro říkám, jestli není lepší dělat mimo obor něco, co mne nebaví, ale být dřív doma…je to těžké :nevim:
@ProfZav Partner se snaží, ale má to s dojížděním úplně stejné, jen jezdí přesně na opačnou stranu, než já :?
Práce nás oba baví, s místem bydliště jsme jinak také velmi spokojení, ale to dojíždění nás asi jednou zničí :( Ale je mi jasné, že podobnou situaci mají tisíce lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
1.12.14 13:59

@Hyacinthe : A co ctecka, kde se da rozvitit displej? Nebo radio do sluchatek, v nejhorsim?

U nas je to totez, jezdime oba, jeden sedesat kilaku na jednu stranu, druhej na druhou. Takze prestehovat se nejde, podobna prace taky bliz neni. Podle me se to ale casem zlepsi, aspon abychom nasli bliz neco ja s manzelem, a prestehujeme se zase doprostredka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
1.12.14 14:01

@Hyacinthe
Zhasnuto? Čím to jezdíš?

A nikde nepíšeš, jak dlouho ti trvá cesta.. hodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
1.12.14 14:02

Já si časem zvykla. Jezdila jsem do práce 37km a z práce 37km. Většinou ta jedna cesta trvala cca hoďku, podle toho jaký byl v centru Prahy provoz. Dělala jsem 12tky denní a noční po dobu 3 let než jsem šla na nemocenskou. Většinou jsem měla 17 - 20 směn v měsíci takže to bylo opravdu náročný ale zvládnout se to dalo. Neříkám, že jsem vždy po práci ještě vyvařovala, ale uvařila jsem třeba poslední den volna na 2-3 dny a pak třeba před noční. Teplý večeře jsem neřešila.
Pro představu - budíček v 6 ráno - připravit se, nasnídat, poklidit, vyčistit kočkám záchodky,…v 7 jsem odjížděla do práce (ráno byl provoz hrozný takže jsem chtěla mít ještě půl hodinu k dobru), v půl deváté už jsem pracovala, když jsem přijela dřív, pomohla jsem kolegyni dodělat její směnu (papíry). Do půl devátý do večera jsem pracovala (pauza na oběd u nás neexistovala takže jídlo za provozu), než jsme si vyměnily službu, bylo 9 večer. Domů jsem dorazila 21:45 - 22:00 a následovala sprcha, večeře (kolikrát jsem neměla sílu se ani najíst a šla spát hladová), vyčistit opět záchodky, poklidit, připravit si věci do práce a když jsme chtěli s přítelem třeba kouknout na film tak jsem šla spát po půlnoci a ráno v 6 zase budíček. Takže žádný čas pro sebe, na svoje koníčky, to jedině ve volných dnech ale nikoliv mezi směnama.
Přítel takhle pracuje už 9. rokem a taky si zvykl i když někdy ta krize na člověka přijde. Já si zásadně po práci v autě nezatápěla, ani sedačky jsem si nezapla…aspoň jsem měla jistotu že neusnu. Někdy jsem si před odjezdem domů dala ještě rychlý kafe a v autě si celou cestu zpívala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.12.14 15:05

@zvidavajanca Autobusem :) Jedu cca 20 minut jedním, pak 15 minut čekám, druhým cca 35 minut, takže zas tak hrozné to není, ale zase mám denně jen dvě možnosti, jak se dostat z/do práce - jinak mám smůlu.
Dneska ráno jsem kvůli počasí jela radši už tím dřívějším spojem - odjezd v 4:20, pak jsem 40 minut chodila po městě, protože práce byla ještě zavřená..je to na zblbnutí, ale udělala jsem dobře, ten druhý spoj prý kvůli náledí vůbec nepřijel, takže bych se do práce ani nedostala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.12.14 15:09

@Evelína91 máš můj obdiv, žes to takto zvládala, já bych při tom filmu zaručeně v prvních pěti minutách usnula :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
1.12.14 15:17

@Hyacinthe Taky jsme si někdy pouštěli film 4 večery po sobě protože jsme vytuhli oba :D Ale jsem ráda, že jsem doma a nemusím absolvovat to, co přítel. I když mi občas chybí kontakt s lidmi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat