Zaměstnání na dobu určitou - je možná výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pravdepodobne ti to bude k nicemu. Nejspis mas vypovedni lhutu (obvykle tri medice). Podivej se do smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ti bude k ničemu, protože výpovědní doba začíná běžet od 1. dne následujícího měsíce a je 2 měsíce, taky tobě pracovní poměr skončí ještě dříve, než by vůbec začala běžet výpovědní doba… Tak maximálně zkusit, jestli by nepřistoupili na dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím vás kdo se trošku vyznáte jsem zaměstnaná na dobu určitou pod agenturou u jedné firmy do konce prosince a chtěla bych dát zítra výpověď? jde to? je to možné?
Dat vypoved muzes kdykoliv. Zalezi, k cemu by ti to bylo, vypovedni doba bude zrejme delsi nez trvani smlouvy. Leda se nejak domluvit na drivejsim uvolneni z prace, zkraceni ci uplne vynechani vypovedni lhuty. Domluvit se da na ledascem, se mnou se ale domlouvat nebudes…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Berry4:Fakt? ikdyz mam smlouvu od agentury do konce prosince? takze uz bych zitra nemusela a mohla zavolat, ze davam vypoved? zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@berry4 píše:
Můžeš odejít i hned bez udání důvodu.
Jedině, pokud je ve zkušební lhůtě. Jinak by měla klasické Ačko se všemi případnými možnými důsledky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Berry4:Fakt? ikdyz mam smlouvu od agentury do konce prosince? takze uz bych zitra nemusela a mohla zavolat, ze davam vypoved? zakladatelka
Takto to určitě nefunguje, relevantní odpovědi jsi již dostala. S agenturou je potřeba se dohodnout na ukončení pracovního poměru, okamžitou jednostrannou výpověď (ve standardní situaci) dát nemůžeš a už vůbec ne telefonicky.
- Citovat
- Upravit
@Svistice proč? Nám těd´odešli rovnou dva zaměstnanci se smlouvou na určito, po zkušební době.
Jeden ohlásil odchod týden před koncem měsíce, nevyčerpaná dovolená mu bude proplacená.
Já jsem se kdysi v práci naštvala, taky zatím na určito, přinesla jsem druhý den výpověd´a finito.
Tady máš i odpověd´právníka :
Po zkušební době mi byla dána smlouva na dobu určitou a to do 31.7.2010. Mohu v této době ukončit pracovní vztah okamžitě stejně jako ve zkušební době nebo musím počkat až do 31.7.2010? Předem děkuji za odpověď, Olga.
ODPOVĚĎ:
Pracovní poměr na dobu určitou může skončit dohodou (třeba i okamžitě), výpovědí s dvouměsíční výpovědní lhůtou, nebo okamžitým zrušením, tedy stejně jako v pracovním poměru na dobu neurčitou. Neplatí však stejné podmínky jako u zkušební doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha píše:
Takto to určitě nefunguje, relevantní odpovědi jsi již dostala. S agenturou je potřeba se dohodnout na ukončení pracovního poměru, okamžitou jednostrannou výpověď (ve standardní situaci) dát nemůžeš a už vůbec ne telefonicky.
Klasika. Zakladatelka si z nekolika prispevku vybere jeden, ktery se ji hodi, i kdyz je nepravdivy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
ODPOVĚĎ:
Pracovní poměr na dobu určitou může skončit dohodou (třeba i okamžitě), výpovědí s dvouměsíční výpovědní lhůtou, nebo okamžitým zrušením, tedy stejně jako v pracovním poměru na dobu neurčitou. Neplatí však stejné podmínky jako u zkušební doby.
Ano, ale tu odpověď od právníka musíš taky umět správně přečíst… podstatná je ta zvýrazněná část a návazně na to zákoník práce a co ty jednotlivé možnosti znamenají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Jenže to by ten zaměstnavatel tu výpověď „ze dne na den“ musel akceptovat a jednalo by se tak v podstatě o ukončení prac. poměru dohodou.
Pokud dá zaměstnanec jednostrannou výpověď, běží 2 měsíční výpovědní lhůta (od prvního kal. dne následujícího po podání výpovědi), nejsou-li stanoveny ve smlouvě jiné podmínky.
Takže dát výpověď a nepřijít sice klidně můžeš, ale riskuješ, že zaměstnavatel si dá tu práci a bude tě v rámci zákona popotahovat (může tě např, žalovat za způsobenou ztrátu, vyhodit tě na paragraf kvůli neomluvené absenci apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem nepsala, že podá výpověd´a nepřijde, to si sem vložila sama zakladatelka, teoreticky kdyby zítra podala výpověd´-osobně,,že k 31.11 končí, tak by to po dohodě mohla být akceptovatelná výpověd´.
Do práce ovšem jít musí.
Je pravda, že čerpám z vlastní zkušenosti (výpověd´podaná 16 ho, ukončení k poslednímu dni v měsící ), v práci podal kolega tuším 20 ho, ukončení k 31.11.
Jo holky, asi máte pravdu, muselo by jít o dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 No, to si ale nesmíš plést pojmy, pak se nejedná o výpověď, ale o dohodu o ukončení pracovního poměru k datu XY… což je přesně to co jsem ji psala, že může zkusit, zda by nepřistoupili na dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím vás kdo se trošku vyznáte jsem zaměstnaná na dobu určitou pod agenturou u jedné firmy do konce prosince a chtěla bych dát zítra výpověď? jde to? je to možné?