Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky taky byste dnes jen spaly? Může na to mít vliv změna času? Jsem totálně nepoužitelná ![]()
Tak úplně unavená nejsem, ale změnu ČSÚ mě zase totálně se..re.. 😭
Všechno posunutý, tma. Vopruz.
Konečně nemusím vstávat o hodinu dřív
dnešní změnu času na normální pásmový vítám
a tu jarní nesnáším, vždycky jsem mimo, jde to naprosto proti mým biorytmům
těšila jsem se že ten nesmysl zruší, slíbili že to zruší v roce 2020…a dopadlo to jako vždycky
@Bububu123 píše:
Tak úplně unavená nejsem, ale změnu ČSÚ mě zase totálně se..re.. 😭
Všechno posunutý, tma. Vopruz.
nic a nikdo vám nebrání vstávat o hodinu nebo tři hodiny dříve a všechno dělat dřív…
mě naopak v ranní aktivitě brání moje biologické nastavení, jsem sova a nijak se nepředělám…ráno nefunguju, dokud se neproberu a brzy ráno se neproberu
takže dnešní změna času na konečně normální pásmový čas
/ slunce je v poledne na obloze nejvejš / je pro mne super, poslední měsíc jsem ty rána měla…na nic
@Borrealis píše:
Konečně nemusím vstávat o hodinu dřívdnešní změnu času na normální pásmový vítám
a tu jarní nesnáším, vždycky jsem mimo, jde to naprosto proti mým biorytmům
těšila jsem se že ten nesmysl zruší, slíbili že to zruší v roce 2020…a dopadlo to jako vždycky
A já jsem ráda, že to nezrušili a doufám, že letní čas jen tak nezruší. Nesnáším odpolední tmu a ráno, když vstávám, tak je stejně tma, bez ohledu na zimní čas.
Tuhle změnu času mám mnohem radši, když už ten nesmysl stále ještě nezrušili, jen mi do toho hodil vidle potomek s prodlouženou a návratem k ránu, takže jsem nevyspalá víc, než při změně na letní čas ![]()
Tma mě pěkně štve, ale to není změnou, ale podzimem, čas je teď takovej jak má být. Unavená nejsem, je neděle a navíc byla delší noc.
@Jahru píše:
A já jsem ráda, že to nezrušili a doufám, že letní čas jen tak nezruší. Nesnáším odpolední tmu a ráno, když vstávám, tak je stejně tma, bez ohledu na zimní čas.
já taky fandím stávajícímu systému ![]()
tím, jak se nedohodli, který čas bude platit trvale - jestli letní nebo zimní - mělo by střídání času vydržet ještě minimálně 3 roky, mě to těší, ale lituju všechny, kterým to rozhodí biorytmy
no jo EU, dopadlo to jako obvykle, nic nebyli schopni vyřešit ani to co slíbili / slíbili zrušení toho střídání /
přitom řešení je naprosto jednoduché, používat čas, který je pro dané území přirozený, tzn pásmový čas, / slunce je nejvýše v poledne / tzn to co je nyní, bohužel jen na 5 měsíců
![]()
nechápu proč bychom měli mít na našem území běloruský čas, stejně jako Bělorusko nepotřebuje mít indický čas, a Indie zase nemá mít japonský
já to nesnáším od dětství, po jarní změně času přibývá autonehod, infarktů, je to kolosální hloupost, kterou bohužel EU není schopna vyřešit, stejně tak, jako není schopna napravit pokřivený " trh " s energiemi, na který naše země nepříjemně doplatí, a stejně jako xxxxx dalších věcí
@Jahru píše:
Amen ![]()
@Borrealis píše:
nic a nikdo vám nebrání vstávat o hodinu nebo tři hodiny dříve a všechno dělat dřív…mě naopak v ranní aktivitě brání moje biologické nastavení, jsem sova a nijak se nepředělám…ráno nefunguju, dokud se neproberu a brzy ráno se neproberu
takže dnešní změna času na konečně normální pásmový čas
/ slunce je v poledne na obloze nejvejš / je pro mne super, poslední měsíc jsem ty rána měla…na nic
Tak vstávání o tři hodiny dřív mi nepomůže 😂 asi jste to špatně pochopila, mě je jedno jaký je cas, mě štvou ty změny dvakrát ročně.. jsem zvyklá že v určitou dobu je světlo, v určitou tma. Například. Jsem na to naladena, a pak se to změní.. ze dne na den.. to mě vadí..
Je pro zrušení, jestli bude letní nebo zimní je mi fuk, ikdyz logiku dává nechat zimní, ten je „pravej“.. 😂 😂
Unavená nejsem. Nebo necítím se unavená. Jak někdo zmiňuje, tak je neděle. Uvidí se v týdnu. Jestli to nějak dolehne postupně. Mi spíš bude vadit, že bude brzo tma. Jestli bude málo slunka. Tak to mi bude vadit.
Ale nějak se mi dneska podařilo, že jsem usnula odpoledne v autě cestou na hřbitov. To se mi někdy v autě stává, že vytuhnu. To není posunem času.
@Kelsey píše:
Unavená nejsem. Nebo necítím se unavená. Jak někdo zmiňuje, tak je neděle. Uvidí se v týdnu. Jestli to nějak dolehne postupně. Mi spíš bude vadit, že bude brzo tma. Jestli bude málo slunka. Tak to mi bude vadit.
Ale nějak se mi dneska podařilo, že jsem usnula odpoledne v autě cestou na hřbitov. To se mi někdy v autě stává, že vytuhnu. To není posunem času.
doufám, že jsi neřídila
![]()
@vokishka píše:
doufám, že jsi neřídila![]()
Nene. Mám osobního řidiče
.
Mně to nic nedělá, štve mě akorát to, že kvůli tomu posunu na jaře teď člověk musel zbytečně měsíc vstávat do tmy.