Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A kdyz mas dovolenou a rano nevstavas, tak te to taky rozhodi…?
Staci ted tyden chodit spat podle stareho casu a vstavat podle noveho a vyreseno.
(Zlaty letni cas, kdy je dlouho svetlo. Odted bude tma tmouci.)
Rozhodí mě to, vadí mi, že se to najednou ze dne na den změní. Letní čas nesnáším, nechápu k čemu je užitečný, že je vidět pomalu do 9 večer. Člověk by rád, aby se co nejdřív setmělo a nebylo nechutný vedro a zrovna jako na potvoru je vidět do noci
Už aby to zrušili a zůstal zimní čas.
Tenhle čas, tedy správný čas, mám ráda. Vyhovuje mi. Nesnáším změnu na letní a jestli ten nesmysl někdy zruší, tak se radostí opiju.
@terien píše:
Tenhle čas, tedy správný čas, mám ráda. Vyhovuje mi. Nesnáším změnu na letní a jestli ten nesmysl někdy zruší, tak se radostí opiju.
tak to budeš dalších pět let na suchu, na tak dlouho to zase schválili
Tento čas je přirozený a změna mi nevadí. Hodinu navíc jsme využili, konečně budeme ráno vstávat do světla.
@vokishka píše:
tak to budeš dalších pět let na suchu, na tak dlouho to zase schválili
Já vím, vzhledem k jejich neschopnosti
s tím počítám mnohem déle. Aspoň teď si to užiju
Ja tedy nevim, ale neznam nikoho, kdo by vstaval kazdy den úplně stejně, bez ohledu na to, zda je léto, zima, vsedni den, volno, nikdy nikam dal necestoval… Tak proč by mela byt zmena casu o hodinu takovy problém
Me na tom nejvic prudi to obihani hodin doma, ale jinak je rozptyl meho vstavani cca 3 hodiny, tak těžko budu tvrdit, ze za unavu muze posun ručiček o hodinu, kor když muzu o volnu vstát kdy chci.
@1Pears1 píše:
Tento čas je přirozený a změna mi nevadí. Hodinu navíc jsme využili, konečně budeme ráno vstávat do světla.
Jak kdo
. Jediná změna, že odpoledne bude tma už po páté.
Únava je podzimem, chladnem, virózami… Mně střídání času nevadí. Ten dnešní den, „o hodinu delší“ jsem využila na 200 %, nezastavila jsem se. ![]()
Změna času mi naprosto vyhovuje. Na jaro a v létě vstávám podle slunce a být světlo ještě o hodinu dříve, tak budu vstávat po třetí ráno.
Po 24 hodinách od změny času jsem vždy OK.
@Evkad tak už jsem se po těch dvou dnech nejspíš taky oživila a kupodivu mi to i vyhovuje
![]()