Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
máte tu někdo zkušenost s Unilabs v Brně? Ráda bych na odběr krve - metabolismus železa a k tomu dávají kompletní krevní obraz. Četla jsem recenze, které jsou velmi přívětivé, ale ráda bych i nějaké vaše zkušenosti (pokud máte). Děkuji! ![]()
A o jaké info ti jde? Jestli to umí nebo o co?
Nerozumím otázce… ![]()
@- sedmikráska píše: Více
tak odeberou ti krev a pošlou to do laborky, kde to zpracuje přístroj. Co k tomu potřebuješ?
Jaké informace potřebuješ? Odběr krve není nic složitého a jestli se na tebe někdo usmívá, nebo ne, je naprosto nepodstatné ![]()
Myslela jsem to tak, jestli je to spolehlivé, zda máte přímo nějakou zkušenost. To, že jde o běžný odběr s odesláním do laborky je jasné.
Ale fajn, beru to jako zbytečný dotaz, děkuji. ![]()
To je dobry dotaz, ktery se ale ptas na spatnem miste. Emimimo je platforma kde jsou vetsinou jelita. Proto mas i tyto odpovedi. Ja se tez snazim dopidit co za ty penize dostanu a zda to je kvalitni vystup, pripadne komu jak pomohlo. Ono asi holt to zkusit. Synlab ma par spatnych, Unilab zadne spatne recenze, coz trosku zavani…vsude je alespon jedna spatna jinak je to na povazenou (psychologie, statistika). Ja chci jedny zkusit, jen vaham ktere.
Pokud tě zajímá kvalita, tak nehledej v diskuzích na internetu, ale podívej se, jestli mají potřebnou akreditaci a certifikaci. To je potvrzení o kvalitě udílené relevantní autoritou a ne informace typu jedna paní povídala.
Já tedy už na vyšetření byla dva měsíce zpět a vše proběhlo v pořádku - zakladatelka. ![]()
Super
Pomohlo vam to? Vysledky bylo k necemu?
Chodím a posílám klienty pravidelně do Synlabu, protože u Aeskulabu přesně není popsané jaké konkrétní hodnoty testují. Například ten balíček metabolismus železa obsahuje: ferritin, kyselinu listovou B9, vitamín B12, kompletní obraz. Nejsou popsány jaké konkrétní ukazatele testuje. Pro zásoby železa je minimum ferritin+FE (to tam nevidím)+transferin(také neuvádí), kyselina listová +B12 +kompletní obraz (neuvadi konkrétně co) souvisí s krvetvorbou. Ale jaké ukazatele používají pro B12 není uvedeno, ukazatele jsou 4 a pro přesnost potřebuješ vhodnou kombinaci dvou nebo tří z nich. Za mě ti toho tento test vzhledem k ceně moc neukáže.
@Jahru píše: Více
Bez toho by nefungovaly legálně. Je to akreditovaná laboratoř podle normy. Má pravidelné audity státní autority. Stejně jako ostatní laboratoře.
@LucyK11 píše: Více
Dekuji za informaci
velmi prinosne. Ja se prave divala ze nemaj nejak popsano vystup ktery dostanete za ty penize, uz to mi prislo podivne. Synlab ma par spatnych recenzi, par rika ze udelali modriny pri odberu krve tak snad to neni pripad Brna.
@MedaB píše: Více
dceři se dělají modřiny po odběru bez toho, která laboratoř či sestra ji dělá odběry.
Vpich si potom drží dle pravidel.
@LucyK11 píše: Více
Pokud jsem chtěla nějaké odběry pro sebe, tak jsem si vybrala konkrétní položky a ne balíčky.
@Evkad píše: Více
Tak balíčky jsou dobré pro širokou veřejnost, která nemá ponětí o různých ukazatelích a jejich kombinacích pro přesnější zobrazení jako odborníci nebo lékaři.