Únorova holčička a docházka do MŠ

94
5.3.13 11:10

unorova holcicka a dochazka do ms

Mile maminky, chci se zeptat, jak to udelat, kdyz se mi dcera narodila 2. 2011? Musim s ni na zapis uz ted v dubnu? A pokud ji prijmou, jak casto muze chodit do skolky, kdyz ji bude dva a pul roku? Ja mam mat. dovolenou na tri roky. Ale od brezna nemam kam nastoupit do prace, jelikoz firma zkrachovala, tak budu muset na prac.urad. Vemou mi dceru, kdyz budu treba doma? A jeste se chci zeptat, je mozne podat prihlasky dve do dvou skolek ve meste a jeste prihlasku v cizim meste s tim, ze se tam chceme v pripade prijeti ditete prestehovat? Moc vam dekuji za jakekoliv informace. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
5.3.13 11:13

@zmrzka88 To chce zjistit informace pro konkretni skolku, treba tady na Praze 15 nemuzu podat prihlasku ani s rijnovym ditetem (tri ji budou v rijnu), jinde to jde. :nevim: Neni to obecne stejne pro vsechny skolky.

• Citovat
  • Upravit
114
5.3.13 11:17

Mám dceru 1/11 a půjdeme k zápisu teď na jaře, aby v lednu příštího roku mohla nastoupit a já zpět do práce, tedy pokud se nezadaří další mimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
5.3.13 11:17

Pokud chceš, aby začala chodit v září tohoto roku nebo během tohoto školního roku, musíš jít k zápisu teď. Jestli dcera bude přijata, je otázka. Větší roli než to, že nemáš práci, bude zřejmě hrát věk dcery. U nás by takto malé dítě žádná státní školka nevzala, problém mají i čtyřleté děti (přímo v podmínkách přijetí mají uvedeno, že přijímají děti, které do konce srpna - tj. ještě před zahájením toho školního roku - dovrší tří let). :nevim: Ale za pokus nic nedáš, v nejhorším bude dcerka v pořadí, pokud by se uvolnilo místo. Nebo si příští rok zápis zopakujete a jako 3 a půl letá by měla mít šanci.

Další pravidla si zkus zjistit přímo ve vašem městě - na odboru školství nebo na MÚ, který školku zřizuje, případně brnkni do nějaké školky. U nás jsem mohla klidně dát přihlášku do deseti školek (ředitelé školek pak měli stejně společné sezení). Trvalý pobyt byl tady podmínkou. :think:

Příspěvek upraven 05.03.13 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.3.13 11:18

Záleží na tom, odkud jsi. Švagrové na vesnici vzali dítě už ve dvou letech na 5 dní v měsíci. Tam byli vděční za každé dítě. Moji dceru v Brně vzali naopak až ve 4 letech a to byla druhá nad čarou, takže tak tak. Musíš si zjistit, jak přesně je to ve vaší školce.
Jinak já osobně pochybuju, že ti vezmou dítě v březnu, protože by zabíralo místo ostatním, kteří by mohli chodit už od září. Znám ale případ, kde to šlo, ale rodiče museli platit školné už od září :think:
Jinak tím, že půjdete k zápisu, nic nezkazíte, a přihlášek můžeš podat kolik chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.3.13 11:20

Jinak ještě k dotazu - ptáš se, jak často může chodit, když nemá tři a ty jsi na RD. Může chodit na 5 dní v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.3.13 11:30

Strasne moc dekuji za odpovedi! A presto jeste jeden. Kdyz mi tedy malou nikde nevezmou a nemam hlidani, tudiz s ni musim byt doma, automaticky nastupuju na pracak? A tam je to kdyztak s vyplacenim jak? Tednk materske beru jeste pridavky na dite a na bydleni. Zustane mi alespon neco z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
5.3.13 11:40

@zmrzka88 Přídavky na dítě tedy nepobírám, ale to snad není vázáno rodičovskou dovolenou, ne? :think: Řekla bych, že se přiznávají na rok, pak opět doložíš příjmy a znovu to přepočítají. :nevim:
Tvoje životní podmínky (tj. jestli máš/nemáš práci/hlídání) jsou všem úřadům bohužel fuk. Ve vlastním zájmu se po ukončení rodičáku jdi zaregistrovat na ÚP, ať máš nějakou korunu. Je možnost se jen přehlásit na pojišťovně, že pečuješ o dítě, ale pouze by za tebe platili pojištění, žádné dávky bys nedostávala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.3.13 11:49

@Alichi To je pekne, takze kvuli tomu, ze mi nevemou do skolky dceru, tak ja musim na pracak, jelikoz nemuzu jit pracovat, kdyz nemam hlidani… ach jo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
5.3.13 11:52

Po skončení se vyplatí jít na pracák, podpora sice minimální, ale po 5 měsíců alespoň něco. přídavky by zůstat měly (ty se pak znovu přepočítají).
snad se nic nezměnilo, abych nekecala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
5.3.13 11:53

Mám taky syna únor 2011 a ptala jsem ředitelky MŠ, kam dochází moje dcera (vesnická školka) a řekla mi, že to nejde. Berou děti kterým v září už jsou tři roky. Mám to ale zkusit v lednu, jestli se neuvolnilo místo. Mě by zajímalo na jaké dávky dosáhneme. Bude to krutý půlrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
5.3.13 11:53

Měla jsem to také tak, bez školky, bez hlídání, takže pracák a od září hledání nového místa. velmi veselé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
5.3.13 12:01
@zmrzka88 píše:
@Alichi To je pekne, takze kvuli tomu, ze mi nevemou do skolky dceru, tak ja musim na pracak, jelikoz nemuzu jit pracovat, kdyz nemam hlidani… ach jo… :(

Bohužel. :( Že všechno souvisí se vším, je jasné. Že jsou jiné možnosti než školka, taky. Ale z čeho zaplatit např. soukromou školku, když je člověk na ÚP… Začarovaný kruh. Možná zkusit nějakou maminu v okolí, jestli nepřibere dítko na hlídání. :think:
Když jsem toto řešila, byla jsem rozhodnutá zůstat raději bez peněz a přehlásit se jen na pojišťovně a hledat práci relativně v klidu… Ale naše živobytí nezáviselo na mém rodičáku, takže zase jiná situace.

Třeba malou přijmou, někde opravdu ten „přetlak“ dětí není. :hug:

edit: Nejsou u vás jesle? Nám, když nepřijali dceru do školky (měla 3 a čtvrt roku), ptali jsme se i v jeslích a tam by ji vzali s tím, že vyloženě měli třídu tříleťáků, takže by nijak „nekrněla“ - prý jsou jesle do tří let a dokud nedovrší čtyři, pořád má tři. :lol: Byli hodně vstřícní. (Nakonec dceru školka přijala a já mohla nastoupit do zaměstnání - i tak jsme do září řešili hlídání, jak se dalo…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.3.13 12:08

Skvele… takze kdyz se nad tim takhle zamyslim, tak nejlepsi by bylo s manzelem znova cekat miminko. Cele by se to na tri roky posunulo… ale co pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
5.3.13 12:11
@zmrzka88 píše:
Skvele… takze kdyz se nad tim takhle zamyslim, tak nejlepsi by bylo s manzelem znova cekat miminko. Cele by se to na tri roky posunulo… ale co pak…

Pak si musíš naplánovat, aby se druhé narodilo nejlíp v srpnu. ;) Abys pak neřešila to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin