ÚP a brigáda v roce 2014

Anonymní
6.1.14 20:26

úp a brigáda v roce 2014

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jak je to s výší výdělku při podpoře v tomto roce? Zůstává to stejně jako loni?? A jak je to s přivýdělkem, když skončí podpora??Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
6.1.14 20:31

Mě paní na pracáku řekla, že si ´můžu přivydělat do necelých 5ti tisíc hrubého - nevím kolik to přesně je, ale státní podpora mi bude pozastavena, a pokud si vydělám na brigádě víc, tak mě vyřadí a pak se můžu zase jít zaregistrovat až mi to skončí, no nějak tomu nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.1.14 20:34

Mě řekla, že si můžu přivydělat do 4tis. čist. ale až nebudu pobírat podporu. praci mám, ale čekám na smlouvu nastupuju oficialně v pátek, ale ve středu tam mám mít schůzku, myslíte, že stačí tam zavolat že nepřijdu ve středu, ale až v pátek co budu mít tu smlouvu, abych tam zas nechodila na xkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
6.1.14 20:38

Výše přivýdělku by měla být maximálně polovina minimální mzdy, teda 4250,– hrubého, jinak podporu při brigádě pozastaví, nelze se vydělat a ještě brát podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
6.1.14 20:39

@-Sára to bych nedělala. Aby jsi pro ně nezačala být nespolehlivá a nějakou smlouvu ti v pátek dali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.1.14 20:42

@29 tu smlouvu mi dá můj zaměstnavatel, a s tou pak půjdu se odhlásit z up, jsem tam 3 týdny zaregistrovaná a ve středu mám mít první schůzku na up, ale jelikož smlouvu z práce budu mít v pátek tak sem si myslela, že stačí tam zavolat říct co a jak a jít tam i se mlouvou v pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
6.1.14 20:46

@-Sára Na ÚP bych určitě šla v tu středu - můžeš se s nima domluvit a smlouvu (kopii) pak zaslat jen poštou nebo scan mailem ;)

• Citovat
  • Upravit
1598
6.1.14 20:52

@FloraBolger scan mail-to mě nenapadlo díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
6.1.14 21:06
@-Sára píše:
@FloraBolger scan mail-to mě nenapadlo díky.

Nemáš zač :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
28.3.14 10:45

Holky tento týden jsem se odhlásila z pracáku, mám dlouhodobou brigádu. Paní co jsem u ní byla evidovaná mi řekla, že je to hodně nevýhodné, bohužel v dnešní době moc jiných možností není a lidi ze zoufalství berou vše. Že i když budu na brigádě dva roky, nemám nárok na nemocenskou, na paragraf, na mateřskou, na podporu a nepočítá se to ani do důchodu. Zapoměla jsem se jí zeptat, jak je to u práce na částečný úvazek, jestli je po odpracovaném roce nárok na podporu, nebo taky ne.Ne že bych chtěla znovu zkončit na pracáku, ale zajímá mě to.

• Citovat
  • Upravit
1519
28.3.14 11:17

@rozmary Mě bylo řečeno, že pokud budu dělat na DPP, kde se nestrhává pojištění, tak se to nepočítá do odpracovaných let, není z toho nárok na podporu, na nemocenskou…,ale když je smlouva na DPČ, kde se strhává pojištění, tak tam vzniká nárok na podporu, odpracované dny se počítají do důchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102408
28.3.14 16:04

@rozmary Ano, je to přesně tak jak píše @lísteček1 záleží zda bude odváněno sociální a zdravotní… tedy krom DPČ, tam není nárok na paragraf, ale zbytek ano, jo a na dovolenou pouze pokud je to výslovně sjednáno ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
29.3.14 08:39

Ještě mě napadlo toto, že pokud je smlouva na DPČ, člověk si vydělá do těch 4250 Kč a je zároven zaregistrovaný na ÚP, tak to se mu také nezapočítává do těch 12ti odporacovaných měsíců, po kterých vzniká nárok na podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat