Změna úřadu práce z důvodu stěhování

19.11.24 11:54

Úp- přechod na jiný

Zdravím, před dvěmi měsíci jsem se přestěhovala. Ale pracovní úřad mám furt v býválém městě, proto musím dojíždět 300km. Ráda bych se zeptala, když zruším evidenci v minulém městě, a hned se zajdu zaevidovat tam kde bydlím aktuálně, jestli k tomu není potřeba přepisovat bydliště na nové? Bydliště mám furt stále, proto mě to zajímá jestli bude potřeba k evidenci v novém městě i nové bydlistě, nebo mě zaevidují i tak, s tímhle nemám vůbec zkušenosti, někde jsem četla že stačí obvyklý pobyt ne trvalý, ale vůbec nevím. Moc díky za rady :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35716
19.11.24 12:06

Stačí se nechat převést z jednoho na druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.24 12:25

@JancaS84 to právě, že myslím že nejde. Protože ja si aktuálně bydlistě prepisovat nechci, a bez toho to neni mozne si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
19.11.24 12:36
@Anonym1203938 píše: Více

Tak zvedni telefon a zavolej si tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.11.24 12:57

Zavolej si nebo napiš na callcentrum úřadu práce.
Víte, holky, čtu tu často, „zavolej si tam“, ale protože mám podobnou práci, vím, kolik je telefonátú denně…
Je velmi těžké vyřizovat osobně klienty, řešit desítky telefonátů, soustředit se na práci se žádostmi v systému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
19.11.24 13:19

Toto jsem našla, tak asi bude stačit převod na jiný ÚP:
Od loňského roku se můžete registrovat jako uchazeč o zaměstnání na kterémkoliv kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR v místě svého obvyklého pobytu. Podmínka registrace v místě trvalého bydliště již tedy neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat