Uplatnění jako učitelka s jedním předmětem

345
10.3.14 16:10

Uplatnění jako učitelka

Prosím všechny učitelky o rady. Studuji na FF Český jazyk a literaturu, příští rok budu končit bakaláře. Hned chci jít na navazující studium. Zároveň dělám pedagogické minimum.

Chci se zeptat, je možné zažádat si o práci učitele češtiny po bakalariátu?
Jaké budou moje šance najít práci s jedním předmětem?
Po dostudování mi bude 36 let. Není pozdě žádat o práci učitelky bez praxe?

Děkuji moc za rady. Jen bych ráda věděla, že to moje studium má nějaký smysl a nedělám to jen pro zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5768
10.3.14 16:13

Tak v šestatřiceti rozhodně pozdě není, s češtinou se chytneš vždycky a i kdybys to dělala pro zábavu..nic špatnýho na tom nevidim :D Ale rozhodně to smysl má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
10.3.14 16:14

Navíc v době, kdy se pořád mluví o tom, že je potřeba kvalifikovaných učitelů… Jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
10.3.14 16:16

No, to je akorát pro mě..jenže já jsem mgr. + ped. minimum, mám teda jeden předmět, dějepis. Teď jsem na RD, ped. minimum jsem dělala při dítku. Takže taky budu zkoušet bez praxe..a ráda bych učila. Tak snad to vyjde..
Je mi 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
10.3.14 16:16
Jéééééé, děkuji. Udělalas mi radost :kytka: Manžel mi totiž tvrdí, že mě stejně s jedním oborem nikde nevezmou :,(
@Hadí ocásek píše:
Tak v šestatřiceti rozhodně pozdě není, s češtinou se chytneš vždycky a i kdybys to dělala pro zábavu..nic špatnýho na tom nevidim :D Ale rozhodně to smysl má.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
10.3.14 16:17
Andělko, ty jsi ještě mladá. Já budu už za zenitem:-)
@andelka83 píše:
No, to je akorát pro mě..jenže já jsem mgr. + ped. minimum, mám teda jeden předmět, dějepis. Teď jsem na RD, ped. minimum jsem dělala při dítku. Takže taky budu zkoušet bez praxe..a ráda bych učila. Tak snad to vyjde..
Je mi 30.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
10.3.14 16:19

Já bych radila nejdříve pozjišťovat, jak je to v daném regionu! Tady v MS kraji má učitel i s více aprobacemi problém najít práci! Přestože má magisterské vzdělání a praxi! A v televizi mne vždycky rozčílí, jak mluví o tom, že je nedostatek kvalifikovaných učitelů a hlavně mladých a že musí učit důchodci. Já znám tolik nezaměstnaných mladých kvalifikovaných, nebo museli jít do jiné práce! Být tebou, tak si dodělám ještě jazyk, jazykáře na základkách hledají hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
10.3.14 16:20

Holky a proc pedagogicke minimum, kdyz mate pajdak? To je nejak potreba? Ja jsem anglictinar, mam vystudovanou anglinu jako mgr a minimum abych mohla ucit. Ale nemam pajdak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
10.3.14 16:20

@juicee Ve 36 za zenitem? Ani náhodou. Za mě a moji MD nastupuje na češtinu paní, která už je dávno v důchodu. Ale protože není nikdo jiný, jsou za ni všichni rádi. Neboj, čeština je a bude pořád důležitá - mimochodem dějepis podle mě taky andělko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
10.3.14 16:21

Já nedělám pajdák. Jsem na fildě:-)

@kaspluc píše:
Holky a proc pedagogicke minimum, kdyz mate pajdak? To je nejak potreba? Ja jsem anglictinar, mam vystudovanou anglinu jako mgr a minimum abych mohla ucit. Ale nemam pajdak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
10.3.14 16:21
@andelka83 píše:
Je mi 30.

Držím moc palce, ale s dějepisem to vidím bledě:( A hlavně ze zkušenosti: dneska to děcka vůbec nebaví, i když se třeba stavíš na hlavu a děláš jim show :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
10.3.14 16:22

@juicee ale já budu hledat nejdřív za rok, s nástupem od září 2015 ;) takže též žádné kuře. A dost se bojím protože jsem zrovna MS kraj.
@kaspluc já nemám pajdák, mám filozofickou falkultu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
10.3.14 16:23
@Hadí ocásek píše:
@juicee Ve 36 za zenitem? Ani náhodou. Za mě a moji MD nastupuje na češtinu paní, která už je dávno v důchodu. Ale protože není nikdo jiný, jsou za ni všichni rádi. Neboj, čeština je a bude pořád důležitá - mimochodem dějepis podle mě taky andělko :D

Tyjo a v jakém regionu? Tady by se o to místo popralo aspoň 10 lidí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
10.3.14 16:23

@missmiri ehm, díky :cert: :mrgreen: :hug: no uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
10.3.14 16:24

@missmiri no, třeba u nás na karlovarsku je to prý s kvalifikovaností nejhorší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat