Uplatnění jako učitelka s jedním předmětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Turante No v tom by se mohli na historii třeba učit od matiky. Tam jsme měli jasně dané otázky, u státnic jsme si táhli z jedné skupiny, z druhé a pak z didaktiky matematiky - ta byla regulérní součástí zkoušky. (navíc jsme ještě věděli, kdo bude předseda a to se tradovalo, že u státnic pak vyřazují celý okruh, kterým on se zabývá, aby se neptal na detaily a skutečně to tak bylo!). Ne taková trapárna jak u dějepisu, kdy didaktička dějepisu seděla úplně v jiné místnosti, zkoušela nás tam sama a výsledek vůbec nebyl započítán do výsledku státnic! Kdybych ty státnice nedala, tak si na to normálně stěžuji! Jo a já šla ve skupině předposlední, takže mi zbyly na stole dva papírky s otázkami, podotýkám, že oba byly oškubané a otázky byly zřejmě ráno před zkouškou naškrábané skoro nečitelně! Úroveň nula!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@missmiri Tak mě pro změnu zkoušel vedoucí katedry
Teda s dalšíma dvěma, jenže on kecal prostě do všeho!!!
A když se mu to nelíbilo, tak bylo jedno, že měl zkoušet druhý profesor
Na podruhé jsem ho měla opět a dostala jeho otázku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Turante @missmiri jj, u nás se netrpělivě čekalo na komisi, protože když tam byl určitý dotyčný, tak kromě běžných věcí padaly otázky z dějin správy, detailní otázky z historiografie, PMV nebo hospodářských dějin. V komisi jsem měla středověkáře borce co jsem ho v životě neviděla, nikdy mě neučil..a taky jsem v té otázce trochu poplavala. Naštěstí druhá byla z novověku a tam stačil základ, a pak byla historiografie a to šlo.
@Turante nezkoušel tě Knapík? kvůli tomu že převzal katedru a i moji diplomku tak jsem šla ke státnicím o rok později, celou mi ji překopal.
ale aspoň za něco stojí, to zas jo. Myslím na diplomka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata, jak slyším ty „chvály“ na Opavu…tak jsem ráda za Ostravu.
I když ani zde to nebylo s medem a zadarmo…
- Citovat
- Upravit
@Turante Koukám, že je pořád stejný a jeho pověst ho předchází
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@missmiri a o Myškovi z Ostravy jste slyšely?
No něco mi to říká
Ale slyšela jsem, že v Ostravě to taky na historii není med:) Mi nejde o to, že studium bylo těžké (většina, kdo nezkusil nevěří), ale o některé lidi, kteří se vůbec lidsky nechovali!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@missmiri přesně…někteří si hráli na Pány Bohy… ![]()
Myška, Čechová - dvě vyhlášená jména…ale to už je víc než deset let zpět…už tenkrát byli v důchodovém věku, takže teď už předpokládám převzali štafetu mladší ![]()
- Citovat
- Upravit
@Turante @missmiri no, my z něj měli šok už na prvním semináři v prváku. Pak nás taky čtvrtina vyletěla kvůli tomu. Další čtvrtina v průběhu dalších ročníků.
Já jsem třeba nechápala, proč nějaký předmět přednáší jeden člověk, ale zkouší jiný, který ani neví o čem ten první přednášel. Úvod do studia dějin byl dobrý masakr. To napoprvé nedal snad nikdo.
@Anonymní píše:
@missmiri a o Myškovi z Ostravy jste slyšely?
slyšeli..ale všudeje něco. Já měla u nás oblíbené pedagogy a pak ty, kteří prostě..ehm, o nervy. Zažila jsem tam ještě systém kdy se na zkoušky zapisovalo na papírek před kabinetem na stolku
žádný pc systém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úvod do studia historie - ano to byl Myška…bliju ještě teď… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Úvod do studia historie - ano to byl Myška…bliju ještě teď…
no tak to jsme dvě/dva a Stigmata evropského novověku byla taky chuťovka, vyrazil mě od zkoušky, protože jsem nevěděla chemické vzorce týkající se vysoké pece
![]()
No a Čechová, to byla taky kapitola sama po sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myšku pamatuji ještě v plné síle. Nikdy jsem se neučila tolik jako na zápočet z úvodu do historie. Definice pramenů vysypu z rukávu snad ještě v důchodu. Čechovou jsem taky zažila. V prváku na zkoušce ze starověku se mě zeptala, jaké je klima na Anatolské náhorní plošině, po státnicích jsem s ní absolvovala nezapomenutelný poznávací zájezd do Turecka, tam jsem si Anatolskou plošinu ohmatala vlastníma rukama.
Pokud znáte Aleše Zářického (Myškův oblíbenec), to je můj spolužák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Úvod do studia historie - ano to byl Myška…bliju ještě teď…
jo? tak taky to zkoušel největší poděs jak u nás?
Kutnar_Marek, o tom se mi zdá ještě dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit