Holky servírky, zachraňte mě!
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky servírky, zachraňte mě!
Ahoj, o co jde - nastupuji jako servírka do pizzerie, ale jinak jsem na mateřské. Vystudovaný mám cestovní ruch. Chtela jsem poprosit o par rad, fíglu, tipu.. Uz jsem na place delala. Ale mam problem, nevemu tac s pitim jen do jeddne ruky. Nosim v obou a pak ho polozim na stul k zakaznikovi. Vim, neni to dobry. A mam z toho hroznz nervy. Poradite neco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jediný co můžu poradit je tréning a hlavně nemyslet na to, že to rozleješ a nehypnotizovat ten tác..prostě nad tím nepřemýšlet. Klidně napiš SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tácky taky nemám ráda, snažím se toho vždy co nejvíc narvat do rukou, abych si ten tác nemusela brát.
Ale na škole nás učili si dát v podstatě prostředek tácu na dlaň a odebírat vždy z jedné, pak z druhé strany a nakonec sundat to co je uprostřed, musíš to tam tak nějak poskládat, abys byla schopná to tam nějak tak naskládat a pak to postupně servírovat, abys byla schopná tou rukou vyvažovat ten balanc toho tácku, aby se ti to nepřevrhlo. Chce to vážně hodně tréninku. Doporučuju doma trénovat na tácku a plastových kelímkách. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nosíš to v ruce nebo na ruce? Pro praváka je dobré nosit ho na levé rozevřené dlani, prsty roztažené, položený jakoby na bříškách těch prstů. Pak jsi schopná ho pronést i v tlačenici nad hlavou. Těžší věci doprostřed.
V ruce nic neuneseš, to je pak jasné, že nosíš v obou
To tam máte takový frmol? Že by sis to nejdřív natrénovala třeba s jednou, dvěma sklenkama a přidávala? Kdysi na hotelovce jsme nosili plné tácy úzkých lahví plných vody a ještě jsme s tím museli kopnout do lítaček a projít dřív, než nám daly po tlamě
Jinak nás na plac nepustili ![]()
Trénovat, jinak to asi nepůjde
![]()
Příspěvek upraven 09.03.14 v 21:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne na dlan! Krasne roztahnes prsty a na tej ruce to bude mit stabilitu, nez kdybys to drela jenom zápěstím. A jinak za mne - ja bych Te do prace nevzala, kdyz neumis takovou zakladni vec jako je nosit tac.
Ale neber to prosim spatne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě pár tipů na ten tác-důležité je těžiště, na prostředek si skládej to těžší(např. lahve s minerálkou, pivo) a skleničky a to lehčí okolo a pak když dáváš na stůl tak zas odkládej rovnoměrně a v klidu z vnějšku
Nic to není fakt jen cvik, uvidíš že ti to za pár směn ani nepřijde, ale chce to fakt zkoušet a nenosit ve dvou rukách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza Někde na to nošení tácu tak nelpějí. Záleží, na jaký úrovni je tap rovozovna popř. jak moc je člověk ochotnej se to naučit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misasimkova
ja na tom lpim dost. Jinak je jasny, ze se to clovek nauci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza trochu ot.
byla sem u pohovoru servirek. a cisniku so slavne bohemy
pulka znich neunesla vic jak dva talire (v kAzde ruce jeden
) padalo jim piti. no zazitek
ja delala v baru, pri skole. nepotrebovaka sem vyuceni nic. jen umet natocit pivo, nalejt panaka a vyhodit vozralu.jo a nandat utopence.
ale v lepsich podnicich cekam opravdu kvalitni obsluhu, ne roztressny brigadnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e-lili me to vylozene obtezuje todle. Je to ztrata casu akorat, furt neco vysvetlovat, tisickrat dokola opakovat, to si to radsi udelam sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza podotykam ze byli vsichni vyuceni! nekteri i s praxi.
ja treba mam. vseobecne radeji chlapi jako obsluhu. blbe necuci, nezhlizi
kolikrat je mi trapne za ty. holky co vidim obsluhovat.
no sem si zavzpominala a jdu zase o dum dal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já za sebe zase radím nosit ne na celé dlani, ale mít tác s pitím na čtyřech prstech s tím, že palcem si ho přidržuješ. V tomhle případě si ale pití skládáš tak, že nejtěžší si dáš co nejblíže k tvému tělu. Mně se to takhle lépe neslo, než na celé dlani
Ačkoliv jsem servírku dělala dost dlouho, tak dva těžké „klubáky“ jsem v jedné ruce nesla opravdu jen stěží. Určitě to chce si to ozkoušet a najít si svůj způsob - do toho se určitě vpravíš. Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně záleží na platě
ale naučit se to dá se všema, chce to opravdu trénink. Já se to naučila tak, že jsem ke stolu odnesla jak nejlíp to šlo a od stolu prázdné sklo jsem nosila s platem na dlani, pak jsem to zkoušela např. jedno pivo, pak dvě a přidávala jsem a najednou to fakt šlo samo. dělala jsem v opravdu velikým provozu a frmolu a kolikrát mi i chlapi říkali, že koukají kolik toho unesu, ale představa, že bych šla znovu mě donutila nosit mooooc věcí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misasimkova píše:
Tácky taky nemám ráda, snažím se toho vždy co nejvíc narvat do rukou, abych si ten tác nemusela brát.Ale na škole nás učili si dát v podstatě prostředek tácu na dlaň a odebírat vždy z jedné, pak z druhé strany a nakonec sundat to co je uprostřed, musíš to tam tak nějak poskládat, abys byla schopná to tam nějak tak naskládat a pak to postupně servírovat, abys byla schopná tou rukou vyvažovat ten balanc toho tácku, aby se ti to nepřevrhlo. Chce to vážně hodně tréninku. Doporučuju doma trénovat na tácku a plastových kelímkách.
Dobré ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit