Holky servírky, zachraňte mě!
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja delala praxi Na Spilce ( pro ty co neznaj - 300 mist na malej restauraci a 400 mist na velkej) a tam kdybych se smrdlala s tacem, tak mi mistrova vyhodí. @Ondule delala jsem v restyce, kde jiny talire nez klubaky nemeli, tak jsem musela vzit dva, pac bych se ulitala. Taky z toho mam gangliom uz na dozivoti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza jojo…gangliom mi sice „vysáli“, ale objevil se znova…já na praxi dělala v Hiltonu a tam jsme na jedné banketní akci též nesli dva klubáky (ještě k tomu nahřáté snad na 70st. C), ale naštěstí ne po celou akci a to byl celkem brutál - zápěstí v pr..li a ještě k tomu puchýře od horkých talířů - ani dvoje rukavičky nepomohli…ještě doteď se divím, že jsem je tam na někoho z hostů nezvrhla
Jinak chápu, že jinde to nejde a člověk to prostě v téhle branži umět musí, ale mě to prostě dělalo problém. Nevím…vždycky jsem si říkala, jestli to nemají jednodušší ti, co mají větší ruce - jsem celkově dost prťavá, ale možná jsem si jen našla alibi pro svou neschopnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 Blbá věta no já vim, ale nevěděla jsem, jak to popsat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, od zítra nastupuji na brigádu jako servírka a nemám žádnou praxi. Byla jsem zatím jen jednou na pár hodin na zkoušku s tím že mě „hodili do vody“ a ať prý si vše vyzkouším postupně za chodu. Co jsem tady pochopila tak nošení tácu a talířů je jen o tréninku, točit pivo mi taky nedělá problém. Ale spíš bych byla ráda za nějaké rady jako jakým chybám se vyhnout, na co si dát pozor, napadá mě například jak často obcházet stoly jestli něco nepotřebují, abych třeba nechodila moc často a nebylo jim to otravné nebo nebo naopak apod…Možná hloupé otázky, ale prostě nechci být za úplné tele
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobby Řekla bych průměrná restaurace, nijak „nóbl“ ale ani úplný pajzl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám třeba ráda, když přijdou po jídle až trochu později, ne hned jak odložím vidličku a ještě jsem nepoužila ubrousek. Pití můžou nabídnou, už když dopíjím, nemusí mě nechat 15 minut o suchu.
Ale nejsem servírka, jen host.
Pokaždé když odnášíš nádobí, zeptat se, co dál. Buď jenom, co si ještě dají, nebo nabídnout konkrétně. Třeba po jídle nabídnout kávu a denní nabídku dezertů a tak. Já si kolikrát objednám něco, co by mě nenapadlo, jen proto, že mi to dobře podali.
A nesnáším „Co si dáte?“, když jsem ještě neviděla lístek, a to ani u pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucaLuca píše:
Já mám třeba ráda, když přijdou po jídle až trochu později, ne hned jak odložím vidličku a ještě jsem nepoužila ubrousek. Pití můžou nabídnou, už když dopíjím, nemusí mě nechat 15 minut o suchu.Ale nejsem servírka, jen host.
Pokaždé když odnášíš nádobí, zeptat se, co dál. Buď jenom, co si ještě dají, nebo nabídnout konkrétně. Třeba po jídle nabídnout kávu a denní nabídku dezertů a tak. Já si kolikrát objednám něco, co by mě nenapadlo, jen proto, že mi to dobře podali.
A nesnáším „Co si dáte?“, když jsem ještě neviděla lístek, a to ani u pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucaLuca Děkuju, i takový názor určitě pomůže.
Já se teda zatím na pití ptala už když jsem přinesla jídelní lístky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1516 Tak někdo určitě ví, co si dá, já spíš hledám, co mají jiného než jinde. Tak možná jinak položit otázku, ne co si dáte, ale jestli už ví nebo se chtějí prvně podívat. Možná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky z pohledu zakaznika ad dotaz na piti pri prineseni jidelaku: pokud restaurace ma neco,,neobvykleho" (domaci limonadu, nejake mene obvykle pivo atd), tak zaci treba: muzu vam zatim nabidnout neco k piti? Mame xy, je to vyborne…(ja takhle vetsinou neodolam a doporucovane piti si dam
Pokud nic spesl nemate, tak bych asi zustala u,,mohu vam nabidnout zatim piti"? A bud reknou ano, nebo za chvili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota píše:
Taky z pohledu zakaznika ad dotaz na piti pri prineseni jidelaku: pokud restaurace ma neco,,neobvykleho" (domaci limonadu, nejake mene obvykle pivo atd), tak zaci treba: muzu vam zatim nabidnout neco k piti? Mame xy, je to vyborne…(ja takhle vetsinou neodolam a doporucovane piti si damPokud nic spesl nemate, tak bych asi zustala u,,mohu vam nabidnout zatim piti"? A bud reknou ano, nebo za chvili
Přesně. Nejhorší je protočit oči, když host neví pití hned, ale to určitě neděláš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ty „neobvyklé“ věci budu muset vyzjistit časem, snad celkově se do toho časem dostanu jen je toho moc najednou když člověk nemá ani páru, zatím se mi první den povedlo jen to, že jsem rozbila skleničku a pořezala si ruce
, ale říkala jsem si že mi snad střepy přinesou štěstí tak uvidím
. A nene oči neprotáčím
jen mi dělá problém když má nějaký podnapilý chlap různé narážky, ale to už je bohužel asi náš úděl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1516 píše:
Ahoj, od zítra nastupuji na brigádu jako servírka a nemám žádnou praxi. Byla jsem zatím jen jednou na pár hodin na zkoušku s tím že mě „hodili do vody“ a ať prý si vše vyzkouším postupně za chodu. Co jsem tady pochopila tak nošení tácu a talířů je jen o tréninku, točit pivo mi taky nedělá problém. Ale spíš bych byla ráda za nějaké rady jako jakým chybám se vyhnout, na co si dát pozor, napadá mě například jak často obcházet stoly jestli něco nepotřebují, abych třeba nechodila moc často a nebylo jim to otravné nebo nebo naopak apod…Možná hloupé otázky, ale prostě nechci být za úplné tele.
Ahojky jsem taky servírka. Já to dělám tak když přijdou zákazníci začnu otázkou :Mohu vám nabídnout něco k pití? Pokud máme něco speciálního třeba domácí limcu nabídnu tu. Pokud potřebují poradit s jídlem poradím takový ty nej jídla co frčí u zákazníku a reknu i složení (zeptej se na tuto informaci kolegů vyuzijes jí) talíře sklízím podle počtu lidí u stolu. Pokud jí dva nezasahuj jim do oběda dokud nedoji oba. Nedela se to. Pokud ale vidíš že jeden z nich dopil tak se zeptej. U více členů u stolu sklizej jak dojedi a vždy se zeptej zda bylo vše v pořádku. Až doji všichni zeptej se na kávu a nabidni dezert. Po zaplacení poprej pěkný den a poněkuj. Bud hlavně milá a usměvavá. Jen ještě pripomenu. Pokud budeš kasirovat a řekneš částku a preslechnes dyzko neptej se kolik ti řekli že si máš vzít vrať jim na tu částku klidně i bez dyzka je to nevychovany ptát se potom kolik říkali. Držím palce jinak se omlouvám píšu z telefonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi - jak nosit plné šálky s kávou na podšálku? Takové ty, kde je káva skoro rovna nebo rovna kraji hrnku a pěna „jde do kopečku?“ Třeba flat white…
Díky všem za postřehy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit