Učitelé - potvrzení aprobovanosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5086
7.3.14 20:51

učitelé - potvrzení aprobovanosti

Holky mám dotaz, moje mzdová se asi zbláznila - už víckrát se mi stalo, že jsem ji nachytala na něčem, co nevěděla a kecala, proto si radši ověřuju…

Mzdová chce po mě doložit vysvědčení ze státnic - mám obor učitelství 1. stupně ZŠ - což jsou v celé republice stejné státnice - na diplomu mám napsáno, je jsem v tomhle oboru aprobovaná - tak nějak nechápu proč potřebuje ty předměty - nikdy to po mě žádnej zaměstnavatel nechtěl (navíc se mi to vysvědčení někde během 6ti stěhování zatoulalo, takže vystavit kopie mě bude stát 500,– :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
7.3.14 20:55

A nestačil by zapoctak z předchozího zaměstnaní? :nevim: asi to chce kvůli ověření vzdělaní, jak se s tím ted všude blbne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539

Já do práce dávala kopii Diploma supplement, jsou tam i výsledky státnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356

Ahoj, mně stačil jen diplom, ani jsem nikdy neslyšela, že by chtěl někdo po někom předměty :nevim: Je to jedině ten dodatek k diplomu, kde jsou všechny předměty, ale na co jí to bude… :?: Pokud na tom trvá, budeš si muset opatřit kopii:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
7.3.14 20:56

Myslím si, že stejné státnice všude určitě nejsou. Součástí mého studia byla například st. zkouška ze SPU, ale řada kolegyň je nemá, zase mají zkoušky jiné. Také jsem při nástupu do zaměstnání předkládala diplom i vysvědčení o státních zkouškách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
7.3.14 20:57

@mabis a proč to jako účetní chce?? to je účetní z práce??? nebo tvá osobní??
já mám tu stejnou aprobaci+aprobaci AJ pro 1.stupeň, na diplomu mám napsané aprobovaná pro uč.1.stupně plus teda ještě tu anglinu, ale žádné konkrétní předměty tam vypsané nemám.. a hlavně– v životě to po mně nikdo nechtěl, kromě kopie při nástupu do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
7.3.14 21:00

@lennca @hanka.br. a z čeho jste teda dělaly státnice??
u nás se dělala matika, čeština, pedagogika, psychologie, angličtina…

tu SPU máš asi v rámci specializace ne?? podobně jako já tu Ajínu…
jediné, kde mám vypsané předměty je vysvědčení o státní záv. zkoušce… to jsem asi taky dávala při žádosti do práce, ale stejně tam nejsou všechny předměty, co učím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
7.3.14 21:02

Mám taky 1.st a taky to po mě chtěli, hned jak jsem nastoupila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
7.3.14 21:05

@Selfi Ano, SPU mám v rámci specializace a je to uvedeno na vysvědčení o státních zkouškách, které jsem stejně jako ty předkládala. Předpokládám, že i o tomhle vysvědčení zakladatelka píše. Já nevím - třeba má zaměstnavatel více uchazečů a pak se může rozhodnout na základě lepších známek, co já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
7.3.14 21:08

No já končila před 10ti lety - od té doby 4 zaměstnavatelé a nikdy to nikdo nechtěl i na studijním se divili proč to po mě chce - jinak já jsem byla ještě poslední rok starého studijního systému, takže supplement nemám - mám jen diplom a vysvědčení ze státnic - ale prostě na diplomu je napsaná aprobovanost - učitelství pro 1. stupeň ZŠ - ti co měli SPU nebo cizí jazyk to mají na diplomu napsané… no mě spíš štve, že to honí na poslední chvili a chce to najednou po 5ti letech co tam dělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
7.3.14 21:10

@hanka.br. hani já už tam 5 let pracuju, a ona mi napíše mail, pošlete mi to ideálně oscanované a nejlépe včera… za a) nemám scaner a za b) ani to vysvědčení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
7.3.14 21:11

Jinak já žádnou specializaci nemám čistě jen ten obor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
7.3.14 21:13

@mabis Jo, já chápu, jen jsem přemýšlela, k čemu by to mohlo být dobré při nástupu do nové práce. V tvém případě fakt nevím - nemůže to mít souvislost se současným zjišťováním počtu kvalifikovaných a nekvalifikovaných učitelů ve školách? Nějaká kontrola kvalifikovanosti? Třeba nás to čeká všechny, že nám budou lustrovat diplomy, jestli jsme si je nekoupili v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
7.3.14 21:14

Mě je trochu divné, že to chce účetní. U nás já při nástupu do práce dávala kopii diplomu a známek ze státnice přímo řediteli, když mě přijímal, ještě před podepsáním smlouvy. A když jsem dokončila další aprobaci, tak taky, jak jsem měla to osvědčení tak hned kopie do ředitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
7.3.14 21:15

@mabis jako při nástupu do práce bych to pochopila.. ale po takové době, co tam pracuješ to teda nechápu!!! a ten zaměstnavatel do nemá ve tvé složce??? u nás třeba v práci má každý složku, kde je snad vše, všechna osvědčení, atd.. já končila v roce 2003… a už jsme specializaci měli…(pajdák v Ostravě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat