Výpověď dohodou a pracovní úřad

16694
7.3.14 13:22

Výpověď dohodou a pracovní úřad....

Když dám výpověď, popř. podepíšu dohodu, nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti, viďte? Řeším problém, kdy na konci srpna mi končí RP a my se v létě stěhujeme o 200 km dál. Pracovní smlouvu tak budu muset ukončit. Již teď si práci v místě nového bydliště sháním, ale takhle dopředu se chce málokdo bavit (nástup v září). Už začínám mít depky, že se mi (vzhledem k tomu, že mám dvě školkové děti) nepodaří najít práce hned s nástupem od září a budu muset přechodně na ÚP. JENŽE smlouvu potřebuju vypovědět já, takže opravdu nemám nárok na podporu? Je nějaký způsob, jak správně podat výpověď, abych o tuto možnost nepřišla? Zaměstnavatel vstřícný jistě nebude, aby mi napsal výpověď např. z nadbytečnosti a já bych podepsala, že se vzdávám odstupného :think:

Je tu někdo, kdo tomu trochu rozumí a dokáže mi poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.3.14 13:23

@Kakika pokud zdůvodníš, proč jsi tu výpověď musela dát (podepsat), tak Ti podporu neseberou - mmchdm, podpora se spíš jen snižuje. Ale jestli toto obhájíš péčí o dítě a nemožností se do práce vrátit, dostaneš klasicky 5 m a tak, a v nezkrácené výši. Mmchdm, formuluj to do té výpovědi, že dáváš výpověď z důvodu péče o dítě ;)

Příspěvek upraven 07.03.14 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.14 13:28

@martina.se já dávám výpověď z důvodu stěhování na druhou stranu republiky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.3.14 13:28

Přesně jak píše @martina.se do výpovědi uvedeš „z důvodu péče o dítě do 4 let“ a to je bráno jako vážný důvod a na ÚP budeš mít nárok na podporu 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 13:29
@Kakika píše:
@martina.se já dávám výpověď z důvodu stěhování na druhou stranu republiky :lol:

ne, uveď tam péči o dítě. Pak je to v pohodě a nic Ti krátit nebudou - na úp, pokud tam nebude nějaká můra, tak jí normálně řekneš, že se stěhujete atd.. ale ofiko to budeš mít psané na dítě, což je jeden z vážných důvodů, kdy se bere Tvoje výpověď jako důvodná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.14 13:30

@martina.se jinak o tom snižování… já měla za to, že ten, kdo odejde sám, tak nedostane vůbec nic :oops: No, tím vlastně líp pro mě. I tak bych ráda navázala a rovnou chodila do práce, ale přeci jen, mít jistotu, že se nezůstanu úplně bez prostředků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 13:31

@Kakika přesně nevím - za mě bylo, že to snížili na 45 % :think: a bylo to, pokud to mělo nějaký důvod. Pokud byla třeba výpověď když Ti práci našel pracák, nebo výpověď ve zkušební době, tak pak sekali přes prsty. Ale kolik, to fakt netušim, to bych kecala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.14 13:33
@martina.se píše:
ne, uveď tam péči o dítě. Pak je to v pohodě a nic Ti krátit nebudou - na úp, pokud tam nebude nějaká můra, tak jí normálně řekneš, že se stěhujete atd.. ale ofiko to budeš mít psané na dítě, což je jeden z vážných důvodů, kdy se bere Tvoje výpověď jako důvodná ;)

jo aha, už to chápu. Tak to je dobrá rada. Pokud se budu hlásit na ÚP, tak už to bude v místě nového bydliště, takže tam už by to úřednici beztak došlo, že důvod výpovědi byl jiný. Ale snad to potřeba nebude a pokud ano, tak snad narazím na člověka s rozumem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 13:39
@Kakika píše:
jo aha, už to chápu. Tak to je dobrá rada. Pokud se budu hlásit na ÚP, tak už to bude v místě nového bydliště, takže tam už by to úřednici beztak došlo, že důvod výpovědi byl jiný. Ale snad to potřeba nebude a pokud ano, tak snad narazím na člověka s rozumem :lol:

tak nějak. Ono je fakt důležité, co bude ve výpovědi. Skutečný důvod je šumák, ale pečuješ o dítě, pečuješ. Tak to tam napiš. A je po problému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.14 13:43

@martina.se děkuji ti dobrá duše :kytka: Já už bez emimina nedokážu podat ani výpověď :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.3.14 13:44

Já myslím, že pokud do dohody uvedeš i to stěhování, tak bys neměla být na podpoře krácena. Ostatně vážný důvod to je, těžko budeš dojíždět přes celou republiku. Ale ta péče o dítě je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 13:45

@Kakika :mrgreen: dokážeš, emimino to za Tebe totiž nenapíše :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.14 13:47

@Raduš.ka44 Napíšu, že bych nemohla pečovat o dítě, které se odstěhovalo na druhou stranu republiky :mrgreen: Nechám si to projít hlavou a dám to do kupy. Teď, když už vím, co tam napsat, tak už to problém nebude. Děkuji holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.14 13:48
@martina.se píše:
@Kakika :mrgreen: dokážeš, emimino to za Tebe totiž nenapíše :mrgreen: :kytka:

A nemůžu Ti poslat svoje údaje, že bys mi to napsala? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (samozřejmě vtip :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 13:50
@Kakika píše:
A nemůžu Ti poslat svoje údaje, že bys mi to napsala? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (samozřejmě vtip :P )
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat