Úprava videa ve formátu mov

12332
18.1.13 09:02

Úprava videa ve formátu mov

Ahoj mám nějaká videa z foťáku a ráda bych je spojila a upravila. Windows movie maker mi tenhle typ neotevře, zkusila jsem si stáhnout pinnacle, ale tam je po rozbalení nějakých 14 souborů a nevím co a jak, jsem z toho vedle jak ta jedle. Poradíte něco jednoduchého nebo návod pro neumětely? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
18.1.13 09:06

Ten pinnacle by to měl zvládnout, je třeba stáhnout nějakou jednoduše nainstalovatelnou verzi. Případně video konvertovat do jineho formatu pomoci např. tohoto programu: http://www.stahuj.centrum.cz/…mat-factory/?g[hledano]=video%20konvertor&g[oz]=3.00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.1.13 09:15

Windows life mowie maker.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5356
18.1.13 09:18

Mi nefungovaly videa ve formatu MOV z kamery a jediny program, ktery mi je upravil na AVI a byl v poradku zvuk i obraz byl Quick media convektor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
18.1.13 09:20

Díky holky, klidně piště další tipy, později to proberu a kouknu na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.1.13 22:01

Holky tak jsem zkusila Windows life mowie maker, na první pohled to vypadá dobře, ale když si chci udělat nějaký projekt, tak se mi pořád seká program, netušíte, čím by to mohlo být :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
12.2.13 10:28
@Boriska píše:
Holky tak jsem zkusila Windows life mowie maker, na první pohled to vypadá dobře, ale když si chci udělat nějaký projekt, tak se mi pořád seká program, netušíte, čím by to mohlo být :nevim: :zed:

tak to by mě také zajímala odpověď, mě to totiž dělá taky, kvůli tomu už žádné projekty dlouho nedělám. měla jsem testovací pinnacle ale nevím jestli jsem ho měla očesaný, nebo je prostě jenom uživatelsky míň přehledný, neuměla jsem s tím nic udělat. Je ještě jiná možnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
13.2.13 16:57

@Boriska Ahoj.

Já to kovertuju na avi freeware udělátkem, které se jmenuje RAD Video Tools.

Stáhneš si to zde: http://www.radgametools.com/bnkdown.htm

Konveruju to tak, že to vyberu, vlevo dole stlačím tlačítko „Covert a file“, ve formuláři, který se objeví, je vlevo nahoře v textovém políčku pod „Output file info“ název. avi výstupního souboru, má být zaškrtlé Convert video a Convert audio a pak stlačím tlačítko „Convert“ vpravo nahoře.

Objeví se formulář 0% Bink Converter a zrovna další formulář „Komprese videa“, kde si můžeš vybrat způsob komprese.

V kombo boxu „Komprimační zařízení“ vyberu DivX 6.9.2 Codec (Logical C… dál je to schované, vybírám to podle toho Logical.

Aspoň při první konverzi je to třeba nakonfigurovat tak, aby nešla do háje kvalita.

A to tak, že stlačím tlačítko Konfig a v konfiguračním formuláři, který se mi otevře, nastavím na první záložce Main „potenciometr“ Speed/Quality co nejvíc na Qality, Rate control mode na 1-pass quality based a Target quantizer na 1.

Odsouhlasím OK a v Komprese videa dám OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
13.2.13 17:00

@eumedon ahoj no a konvertuješ to kvůli jakému programu na tvorbu filmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
13.2.13 17:03
@smutnalucy píše:
@eumedon ahoj no a konvertuješ to kvůli jakému programu na tvorbu filmu?

Windows Movie Maker.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
13.2.13 22:15

Takže opravuju konfiguraci. Target quantizer jsem nastavil na 4. Při hodnotě 1 mi někdy zmizel zvuk v půlce videa, ale to je asi potřeba vyzkoušet.

Příspěvek upraven 13.02.13 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.2.13 22:19

Díky, já mám videa v pohodě převedné, jen, že občas se ten windows movie maker sekne, no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová