Upravila jsem si životopis
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jaké máš vzdělání? Jaký obor jsi studovala?
Hledáš práci ve větším nebo v menším městě?
Teď jsi zaměstnaná? Znám více lidí, kteří začínali ve fabrice u pásu, ukázali, že jsou schopní a třeba i jen po pár měsících povýšili - a nakonec se dostali i do kanclu, když chtěli. Pro firmu bylo přínosný, že mají praktický zkušenosti s jejich výrobníma procesama ![]()
Jinak lhát v životopise je o hubu, zvlášť, když pro zaměstnavatele není vůbec těžký někam zavolat a poptat se na tebe. Některým potenciálním zaměstnavatelům byly reference jedno, jiní si ode mě přímo žádali kontakty na bývalý šéfy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslim si, ze by to bylo tim, zalezi i, co mas za vzdelani. Ja pri praci prodavacky studovala Vos soc. obor, pak jsem byla na RD a po ni jsem se do obchodu vracet nechtela. Pred obchodem jsem taky delala montazniho delnika ve 3.ruznych fabrikach. Nicmene, i kdyz jsem pracovala na takovych pozicich, tak me pozvali na pohovor na pozici soc. pracovnika a vzali me a delam administrativni praci.
A pozvou te na pohovor? Musis vyzdvihnout to, co opravdu umis. Ja neumela nic, ale zaucila jsem se. Poupravit zivotopis si sice muzes, ale musis treba pocitat s tim, ze se te pak na to budou ptat. Napis si motivacni dopis, ten posilej se zivotopisem a je dobre si i zavolat, jestli to misto je stale volne.
Jestli mas i kurzy tak to vzpomen. Zjisti si i neco o firme, organizaci, kde bys chtela pracovat a predevsim naplne prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tam tu montáž prostě neuváděj.. a udělej si nějaký on-line kurz na pc/excel atd. víš, abys měla jakože „papír“, bude tě to stát pár stovek, max. tisíc, ale furt lepší, jak se ponižovat kvůli tomu, že máš praxi od pásu… já na tom nic špatného nevidím, naopak já tam byla v 17 tři týdny v čokoládce a tehdy mne to VELMI nakoplo, páč jsem pochopila, že se radši budu učit, než zažívat tenhle pásovej brutus…
smekám, kdo to vydrží dlouhodobě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus si spise vymyslet dlouhodobou brigadu. Ja Te celkem chapu - doba je vselijaka, prace se neshani tak uplne lehce. Muzes zkusit hledat administrativni praci vhodnou pro absolventy, muzes si najit najaky kurz a mit papir o absolvovani. Nebo to zkus obejit dovednostmi: uzivatelska znalost pc, psani vsemi deseti (naucis se za chvili), organizacni schopnosti a pod.
Nerikam, ze je bezne v CV lhat, ale upravuje si ho spousta lidi. Prave kvuli tomu, aby vubec dostali prilezitost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem už zoufalá nemůžu najít takovou práci co bych si přála a myslím si že je to tím že mám v životopisu jen že jsem dělala montáž, nebo prodavačku v oblečení. Chtěla bych dělat v administrativě ale nikde mě nevezmou ani úplně na začátečnickou pozici. Mám různé kurzy, myslím si že jsem šikovná a hodně věcí se dokážu rychle naučit ale myslím si že když vidí ze tam mám montáž tak mě hned vyskrtnou. Přemýšlela jsem že si to trošku poupravim a vymyslím si moji první práci. Že bych napsala že jsem dělala někde u pc že s tím mám zkušenosti. Vím že se to nemá ale já už nevím co s tím. Mám pocit že zbytečně zahazuju svůj potenciál někde ve fabrice. Ale nikde jinde mě nechtějí vzítprotože nemám praxi a mám v životopise úplně hloupé práce
Jestli máš maturitu, tak by tě někde měli vzít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem už zoufalá nemůžu najít takovou práci co bych si přála a myslím si že je to tím že mám v životopisu jen že jsem dělala montáž, nebo prodavačku v oblečení. Chtěla bych dělat v administrativě ale nikde mě nevezmou ani úplně na začátečnickou pozici. Mám různé kurzy, myslím si že jsem šikovná a hodně věcí se dokážu rychle naučit ale myslím si že když vidí ze tam mám montáž tak mě hned vyskrtnou. Přemýšlela jsem že si to trošku poupravim a vymyslím si moji první práci. Že bych napsala že jsem dělala někde u pc že s tím mám zkušenosti. Vím že se to nemá ale já už nevím co s tím. Mám pocit že zbytečně zahazuju svůj potenciál někde ve fabrice. Ale nikde jinde mě nechtějí vzítprotože nemám praxi a mám v životopise úplně hloupé práce
Jak doložíš pozici, která bude vymyšlená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V ČR lže prezident, premiér, ministři… tak proč by nemohli obyčejní lidé, že. Btw v IT oboru v CV lže 95% lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak už tento tvůj příspěvek o tobě říká zhruba to, že máš sklony k podvodnému jednání, nedá se spolehnout na to, co řekneš, neumíš se prosadit a prodat své schopnosti. Poněkud by ti pomohlo, kdybys byla schopná padělatelka a uměla si vyrobit doklady (o vzdělání, předchozím zaměstnání - pracovní smlouvy, evidenční listy atd.). Ale vážně: Jaké máš vzdělání? Dělala jsi víceméně podřadné práce, asi to mělo nějaký důvod. Zkus k životopisu napsat průvodní dopis, ten může udělat dobrý dojem, můžeš se v něm rozepsat a ukázat se v širším světle, než jen tom, které proudí ze životopisu. Proč vlastně chceš dělat v administrativě? A máš představu v jaké konkrétně? Co vše to obnáší? Zřejmě máš pocit, že je to o sezení v kostýmku u PC? Umíš vlastně pracovat s PC, psát všemi deseti, vytvářet tabulky apod.? A to je jenom minimum. Dneska už mají všude své vlastní PC programy atd. Kolik ti vlastně je? Zdáš se mi totiž trochu naivní, promiň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eunecka mám maturitu z reklamy. Hledám v olomouckém kraji. Vše úplně marne. Momentálně dělám v té fabrice montáž. Jelikož nemám strojirenskou školu není tady pro mě možné se někam hnout. Mám z toho strašne deprese že jsem se nikam profesně nehla. Byla jsem i chvíli na pracáku, hledala jsem, posílala jsem desitky životopisu a vždy marně. Na pracáku řekli že mám životopis hezky zpracovány takže v tom problém nebude. No snad nikdo mým nadřízeným nikdy nevolal 🤣
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak se zaregistruj u agentury a dělej nějakýho vocasa u počítače zatím brigádně- třeba v e-shopu nebo zadávání adres do pc. Pak si to tím můžeš opticky vylepšit, když tu pakármu dobře okecáš. Nebo ještě třeba recepce, objednávaní klientů. To je taky práce s pc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Největší šance je u vás ve firmě, jakože postup… Oni ty místečka, zvlášť lehká administrativa jsou hodně teplý a je to přes známý nebo se tam lidi drzej do důchodu. Možná ta recepce no… Nebo zpátky prodavačka a vypracovat se na zástupce atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Tak tam tu montáž prostě neuváděj.. a udělej si nějaký on-line kurz na pc/excel atd. víš, abys měla jakože „papír“, bude tě to stát pár stovek, max. tisíc, ale furt lepší, jak se ponižovat kvůli tomu, že máš praxi od pásu… já na tom nic špatného nevidím, naopak já tam byla v 17 tři týdny v čokoládce a tehdy mne to VELMI nakoplo, páč jsem pochopila, že se radši budu učit, než zažívat tenhle pásovej brutus…smekám, kdo to vydrží dlouhodobě..
Taky si těchto pracovníků vážím, je to práce, kterou dělat fakt nechceš a nebýt jich, nemáme nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem už zoufalá nemůžu najít takovou práci co bych si přála a myslím si že je to tím že mám v životopisu jen že jsem dělala montáž, nebo prodavačku v oblečení. Chtěla bych dělat v administrativě ale nikde mě nevezmou ani úplně na začátečnickou pozici. Mám různé kurzy, myslím si že jsem šikovná a hodně věcí se dokážu rychle naučit ale myslím si že když vidí ze tam mám montáž tak mě hned vyskrtnou. Přemýšlela jsem že si to trošku poupravim a vymyslím si moji první práci. Že bych napsala že jsem dělala někde u pc že s tím mám zkušenosti. Vím že se to nemá ale já už nevím co s tím. Mám pocit že zbytečně zahazuju svůj potenciál někde ve fabrice. Ale nikde jinde mě nechtějí vzít
protože nemám praxi a mám v životopise úplně hloupé práce