Úřad práce a brigáda

6792
29.10.11 11:14

urad prace a brigada.

Ahoj holky,omlouvam se ze zase zakladam skoro stejnou diskuzi,neco sjem tady nasla ale z toho jsem si moc nevzala,nekdo pise to a nekdo zase tamto.Jsem na uradu prace uz 9mesicu.Delala jsem brigadu treba u kamaradky takze to bylo bez smlouvy a nic jsme neresili.Ale ted mam moznost jit roznaset letaky do metra 5dni v tydnu na 10h denne :nevim: :-? (penize potrebuju)a je to se smlouvou.Ta pani mi rekla ze mi zavola v pondeli ale ja nevim jestli muzu jit nebo nee,kdyz jsem na UP :nevim: a nepobiram ani korunu.Ptala sjem se na UP ale mam tam strasnou arogantni kravu a ta mi rekla ze vse musim hlasit a pak si budu sama platit socialni a zdravotni ale co kdyz si vydelam 5tis! to si jako sama tohle budu platit,neco projedu a zbydou mi 2tis!??? je to fakt pravda ze se to musi hlasit? :nevim: :cry: to asi teda budu doma…dekuju za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
29.10.11 11:21

Ahoj, musíš vše hlásti buď předem nebo nejpozději v den nástupu na brigádu. Nesmíš přesáhnout měsičně 4t hrubýho, to každý měsíc pak musíš na ÚP dokládat potvrzení o výdělku. Pokud nepřesáhneš nic se pro tebe nemění a pokud přesáhneš si zpětně o ten měsíc vyřazena z ÚP a tím pádem si sama začínáš platit zdravotní a sociální ale taky jsou tam pak různé úlevy to bys pak musela oběhat a zjistit si. Každopádně taky záleží na jakou smlouvu bys dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
29.10.11 11:25

takze kdyz mi v pondeli zavola tak ja pujdu v utery na brigadu.V pondeli jeste zavolam na UP jako ze mam brigadu oni si to poznamenaj a ja jim tam budu nosit vyplatnice kolik si vydelam? to bych se musela dohodnout nak v te firme aby mi to nepresahlo…ale ta zenska na up byla tak neprijemna ze se bojim ze mi rekne no super,tak si vas skrtam a platte si vse sama rovnou :nevim: :cert: myslim ze to bude na dohodu o pracovni cinosti.Nebo tak nejak mi to rikala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
29.10.11 11:55

Nejjednodušší je opravdu se domluvit se zaměstnavatelem, aby jsi papírově vydělala jinou částku, než prakticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.10.11 11:57

Pro tebe platí toto:

1. Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
  1. výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
  1. výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
29.10.11 12:00

a minimalni mzda je kolik? :oops: dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.10.11 12:02

Jo minimálně to musíš oznámit tel. ale pak stejně musíš doložit smlouvu a každý měsíc se nosí potvrzení ale to ti dají formulář na ÚP a ten ti zaměstnavatel potvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
29.10.11 12:06

takze zase litani a litani… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.10.11 12:15
Sany píše:
Ahoj, musíš vše hlásti buď předem nebo nejpozději v den nástupu na brigádu. Nesmíš přesáhnout měsičně 4t hrubýho, to každý měsíc pak musíš na ÚP dokládat potvrzení o výdělku. Pokud nepřesáhneš nic se pro tebe nemění a pokud přesáhneš si zpětně o ten měsíc vyřazena z ÚP a tím pádem si sama začínáš platit zdravotní a sociální ale taky jsou tam pak různé úlevy to bys pak musela oběhat a zjistit si. Každopádně taky záleží na jakou smlouvu bys dělala…

já teda nevím - ale všude holky psaly, že od 1.1.2011 se - pokud je někdo registrován na ÚP - nesmí vydělat ani koruna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.10.11 12:25

Ynax, to platí pouze pro příjemce podpory v nezaměstnanosti. POkud nedostáváš ani korunu, tak platí na část zákona, kterou jsme sem vložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
29.10.11 12:26

Ahoj Jaji, ja jsem na úřadu práce(také nepobírám od nich žádnou podporu) a normálně mám i brigádu.
Dostala jsem smlouvu - Dohodu o provedení práce. Na úřadě jsem pořád a pojištění mi platí stále. Každý měsíc chodím ke své poradkyni s výplatní páskou a suma nesmí překročit 4tis hrubého.
Snad jsem Ti aspoň trošku pomohla :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6792
29.10.11 12:47
monuline píše:
Ahoj Jaji, ja jsem na úřadu práce(také nepobírám od nich žádnou podporu) a normálně mám i brigádu.
Dostala jsem smlouvu - Dohodu o provedení práce. Na úřadě jsem pořád a pojištění mi platí stále. Každý měsíc chodím ke své poradkyni s výplatní páskou a suma nesmí překročit 4tis hrubého.
Snad jsem Ti aspoň trošku pomohla :mavam:

je dekuju sice si nemyslim ze by mi to presahlo 4tis ale vistak se s nima domluvim aby mi to dali bokem…sice brigada hnus :cry: ale co se da delat? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
29.10.11 12:57
jaja84 píše:
monuline píše:
je dekuju sice si nemyslim ze by mi to presahlo 4tis ale vistak se s nima domluvim aby mi to dali bokem…sice brigada hnus :cry: ale co se da delat? :-? [/cit
jaja84 píše:
monuline píše:
je dekuju sice si nemyslim ze by mi to presahlo 4tis ale vistak se s nima domluvim aby mi to dali bokem…sice brigada hnus :cry: ale co se da delat? :-?

No jasně, hlavně že bude aspoň trošku penízků.. :palec: a hned jak budeš mít smlouvu, tak s ní utíkej na UP.. :mavam: držím palečky..

• Citovat
  • Upravit
6792
29.10.11 12:59

:hug: dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.10.11 19:14
Raduš.ka44 píše:
Ynax, to platí pouze pro příjemce podpory v nezaměstnanosti. POkud nedostáváš ani korunu, tak platí na část zákona, kterou jsme sem vložila.

to jednak a druhak to platí pouze pro ty, co se registrovali od 1.1.2011. Kdo se zaregistroval do 31.12.2011, mohl si přivydělat i po dobu pobírání podpory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat