Úřad prace a dálkové studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A ty konzultace mas ve vsedni den? Doporucuji si presunout konzultace treba na vikend nebo vecer. Pri dalkovem studiu to tak funguje, nevim jak u vas. Nevim jestli ma pravo, ale tvoje dalkove studium je ciste tva soukroma aktivita a jeji prace je ti hledat zamestnani, kdyz ses tam prihlasila. Odhlasit se muzes kdykoliv.
Příspěvek upraven 24.09.19 v 14:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech paní zprostředkovatelku ať hledá ![]()
Zatím pilně studuj, jsou i zaměstnavatelé, se kterými se na dálkovém studiu dá dohodnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysticlipstick píše:
A ty konzultace mas ve vsedni den? Doporucuji si presunout konzultace treba na vikend nebo vecer. Pri dalkovem studiu to tak funguje, nevim jak u vas. Nevim jestli ma pravo, ale tvoje dalkove studium je ciste tva soukroma aktivita a jeji prace je ti hledat zamestnani, kdyz ses tam prihlasila. Odhlasit se muzes kdykoliv.Příspěvek upraven 24.09.19 v 14:11
Konzultace je 1× tydne ve vsedni den a urcite to posunout nejde. Je to statni skola a urcite tam zrovna kvuli me nikdo nebude o vikendech. Soukromou skolu urcite platit nebudu.
Soukroma aktivita to je, ale za ucelem vzdelavani, neni to chozeni na diskoteku.
To je jak kdyby mi rekla, ze ji nezajima, ze mam dite, ze si holt budu muset zaridit hlidani, i kdyz na to nikoho nemam. ![]()
- Citovat
- Upravit
@gebča píše:
Nech paní zprostředkovatelku ať hledáZatím pilně studuj, jsou i zaměstnavatelé, se kterými se na dálkovém studiu dá dohodnout.
Ja jsem ji rekla, ze chci praci na castecny uvazek, ze skolu urcite chci dostudovat.
Hrozne se divila. ![]()
Právě zatim mi prijde, ze zamestnavatele radsi uprednostni nekoho, kdo muze po cely tyden.
S byvalym zamestnavtelem jsem problem nemela, ale uz jsem tam byla hodne dlouho a začala mi haprovat psychika.
O praci bych vedela, ale je to az od zacatku prosince/ledna a to nevim, zda by zprostředkovatelka respektovala. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Konzultace je 1× tydne ve vsedni den a urcite to posunout nejde. Je to statni skola a urcite tam zrovna kvuli me nikdo nebude o vikendech. Soukromou skolu urcite platit nebudu.
Soukroma aktivita to je, ale za ucelem vzdelavani, neni to chozeni na diskoteku.
To je jak kdyby mi rekla, ze ji nezajima, ze mam dite, ze si holt budu muset zaridit hlidani, i kdyz na to nikoho nemam.
To je trosku rozdil, nemyslis
tak proc ses hlasila na up? Tohle si mohla cekat, krom toho, to ze ti nekde neco najde, neznamena ze tam hned nastupujes. Ve tvem vlastnim zajmu je si najit neco sama a to co nejrychleji. Je to proste jeji prace a co ty vis, treba najde neco kde by ti to tolerovali. Kdyztak se obrat na linku generalniho reditelstvi up, treba ti reknou vice jestli je to v poradku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysticlipstick píše:
To je trosku rozdil, nemyslistak proc ses hlasila na up? Tohle si mohla cekat, krom toho, to ze ti nekde neco najde, neznamena ze tam hned nastupujes. Ve tvem vlastnim zajmu je si najit neco sama a to co nejrychleji. Je to proste jeji prace a co ty vis, treba najde neco kde by ti to tolerovali. Kdyztak se obrat na linku generalniho reditelstvi up, treba ti reknou vice jestli je to v poradku.
Nemyslim si, ze je v tom rozdil. Urcite bych to necekala, protoze podle me by meli trochu prizpusobit praci k tomu, aby tam za pul roku nesedel clovek znova.
Jak pisu, hleda se s tim prace hur. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak přednější není studium, ale obživa. Práce je priorita. Měla jsi ze zaměstnání odejít až ve chvíli, kdy jsi měla sehnanou jinou. Pokud jsi se přihlásila na UP, tak jsi nic jiného nemohla čekat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemyslim si, ze je v tom rozdil. Urcite bych to necekala, protoze podle me by meli trochu prizpusobit praci k tomu, aby tam za pul roku nesedel clovek znova.
Jak pisu, hleda se s tim prace hur.
Podle tebe, ja si zas myslim, ze proste tve soukrome aktivity je zajimat nemusi, at je to studium v dospelosti
Pak by treba mohli mit individiualni rozvrhy svych klientu kdy v jake hodiny kdo muze a kdy ne a nedej boze by se klient musel prizpusobit, takhle to proste fakt nefunguje. Ty neco potrebujes, proto ses tam prihlasila, mas moznost se odhlasit, pokud ti to nevyhovuje a platit si zdravotni sama a hledat si praci sama. Jak rikam, zkus zavolat na tu linku co jsem psala vyse, treba se vsichni pleteme a urednice postupuje spatne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Krásný den přeji, nedávno mi byla ukončena smlouva na dobu určitou v práci. Tak jsem se nahlásila na UP. Bohužel k tomu dálkově studuji a jeden den v týdnu docházím na konzultace, které jsou povinné, což mi trochu komplikuje hledání práce. Takže hledám praci na částečný úvazek, protože na HPP se zaměstnavatelé tváří, ze je to hrozný problém, když jeden den v týdnu chodím studovat.
Nedávno jsem šla na sjednanou schůzku s paní zprostredkovatelkou. A ta mi rekla, ze ji nezajímá, ze studuji a ze mi bude hledat praci na HPP, ze kdyztak budu muset školu ukončit. Ma na to vubec nárok mi to říct?
Studium mi poměrně dost chybí a omezujeme mě to v hledání práce. Jiz mam za sebou 1 rok, ale 3 mi zbývají, což jsem ji rekla a rozhodně nehodlám kvuli UP ukoncovat studium. Do dnesniho dne jsem byla přesvědčena, ze by měli ve vzdělávání podporovat a nepodkopavat nohy.
Kombinovane studium je opravdu tvoje vec, mela jsem stesti pri delani dalkove vs, ze mi to v praci tolerovali..kazde tri nedele dva dny cele ve skole plus sprtani na zkousky std.na vse samozrejme dovolena..segra co pracuje ve firme me rekla ze by me nezamestnali, nikdo nema zajem zasyupovat studujiciho, ze si az dodatecne dodelavas stredni je tvuj boj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Tak přednější není studium, ale obživa. Práce je priorita. Měla jsi ze zaměstnání odejít až ve chvíli, kdy jsi měla sehnanou jinou. Pokud jsi se přihlásila na UP, tak jsi nic jiného nemohla čekat.
Smlouva na dobu určitou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Při dálkovém studiu VŠ jsem pracovala na HPP, výuka byla i v sobotu. Musíš najít práci takovou, kde Ti to budou tolerovat. Byla bych ráda, že mi zprostředkovatelka vůbec něco najde. Nikde není psané, že Tě tam vyberou. Za zkoušku nic nedáš.
A samozřejmě, že studium je Tvoje soukromá aktivita, opravdu to na ÚP nikoho moc zajímat nemusí, i když je chvályhodné, že se chceš dále vzdělávat. Bohužel obživa je důležitější než studium, pokud nemáš někoho, kdo by Tě dotoval:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja jsem ji rekla, ze chci praci na castecny uvazek, ze skolu urcite chci dostudovat.Hrozne se divila.
Právě zatim mi prijde, ze zamestnavatele radsi uprednostni nekoho, kdo muze po cely tyden.
S byvalym zamestnavtelem jsem problem nemela, ale uz jsem tam byla hodne dlouho a začala mi haprovat psychika.
O praci bych vedela, ale je to az od zacatku prosince/ledna a to nevim, zda by zprostředkovatelka respektovala.
Pokud máš možnost práce kde Ti budou tolerovat studium od ledna a ta práce by Ti vyhovovala tak honem do pracovní smlouvy, ne? To je za tři měsíce!
Já hledala práci po mateřské a když jsem na ÚP přinesla podepsanou smlouvu s nástupem za 10 týdnů, tak si to paní zprostředkovatelka jen ověřila a byl klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na zkrácený úvazek máš nárok pouze ze zákonem uznaných důvodů, dálkové studium mezi ty důvody nepatří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Smlouva na dobu určitou.
Vždyť jsi psala, že jsi tam byla hodně dlouho a začala ti haprovat psychika, takže jsi si nenechala smlouvu prodloužit, ale odešla jsi...… Nebo se pletu?
- Citovat
- Upravit
Krásný den přeji, nedávno mi byla ukončena smlouva na dobu určitou v práci. Tak jsem se nahlásila na UP. Bohužel k tomu dálkově studuji a jeden den v týdnu docházím na konzultace, které jsou povinné, což mi trochu komplikuje hledání práce. Takže hledám praci na částečný úvazek, protože na HPP se zaměstnavatelé tváří, ze je to hrozný problém, když jeden den v týdnu chodím studovat.
Nedávno jsem šla na sjednanou schůzku s paní zprostredkovatelkou. A ta mi rekla, ze ji nezajímá, ze studuji a ze mi bude hledat praci na HPP, ze kdyztak budu muset školu ukončit. Ma na to vubec nárok mi to říct?
Studium mi poměrně dost chybí a omezujeme mě to v hledání práce. Jiz mam za sebou 1 rok, ale 3 mi zbývají, což jsem ji rekla a rozhodně nehodlám kvuli UP ukoncovat studium. Do dnesniho dne jsem byla přesvědčena, ze by měli ve vzdělávání podporovat a nepodkopavat nohy.