Úřad práce a neschopenka - Covid

Anonymní
7.2.22 16:14

Úřad práce a neschopenka - Kovid

Ahoj.
Jsem docela naštvaná. 1.2 ní vyšel pozicitni PCR test, ze soboty na neděli jsem cítila škrábání v krku, kašel. Partner to chytil c práci už ve čtvrtek.
Dodnes je doma. Chcipame. Zítra jsem měla jít na pohovor a nikam nejdu. Dnes po konzultaci s lékařem po tel mi prodloužil izolaci.
Jenomže :zed: zítra jsem měla mít pohovor a pozítří schůzku na úřadu práce. Tak tam volám a říkám co a jak.
Referentka chápe, ale že musím mít vypsány papír pro neschopnost a podepsanou lékařem - nebyl by s tím problém, kdyby byl, kdo mi tam zajít a pak zajet k doktorovi.

Ale nikdo není, teď aktuálně do středy. Za boha to nebyla schopna pochopit, zda by šlo mi to zaslat na email a že lak už snad někoho najdu. Ne to nejde… :nevim:
Tak jí říkám, předám vám kontakt na lékaře, aby vám potvrdil, že mám do konce týdne izolaci dál a pak se uvidí, podle příznaků…
Výsledek?
A přijďte 14.2 na schůzku. Na to už jsem neměla sílu, ji vše zas vysvětlovat. Stačí, že kašlu jak tuberak, mám nateklé prsty u nohou…,…
Tak že 14.2 mám přijít na schůzku a přitom v den odpoledne mám volat lékaři, zda ukončíme izolaci nebo ne. :nevim: Tak že doufám, že mi už nic nebude, že nenakazím nikoho…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24867
7.2.22 16:17

Já myslím, že za týden už budete fit. A kdyby ne, zase na úřad zavoláte, že stále marodíte. Na ÚP nejde neschopenku poslat elektronicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 16:23

@lucad77 Prý musí mít lékař jejich formulář :nevim:
Nevím. Nikdy jsem toto nepotřebovala.

A hlavně další omluvu, bez důkazů, v podobě potvrzení od lékaře mi zřejmě neuzná. Kdyby nepotřebovali ten jejich formulář, tak lékař mi vystavil neschopenku už minul týden a předtím jsem musela být v karantene skrz přítele. Ten marodí od 28.1 :nevim: :zed:

Zaslala jsem potvrzení z pozitivního Pcr, ale to trvalo, než referentka pochopila, že jsem dávno +5 dní v karanténě a mám ji prodlouženou skrz příznaky. Dle ní mi uplynulo 5 dní a nic mi nebrání jít na schůzku. Pokud příznaky mam-vystavit neschopnost. Což ano!!! O to mi šlo, ale když mi nikdo nemůže zajít pro ten Jejich formulář.

• Citovat
  • Upravit
26923
7.2.22 16:28
@Anonymní píše:
Ahoj.
Jsem docela naštvaná. 1.2 ní vyšel pozicitni PCR test, ze soboty na neděli jsem cítila škrábání v krku, kašel. Partner to chytil c práci už ve čtvrtek.
Dodnes je doma. Chcipame. Zítra jsem měla jít na pohovor a nikam nejdu. Dnes po konzultaci s lékařem po tel mi prodloužil izolaci.
Jenomže :zed: zítra jsem měla mít pohovor a pozítří schůzku na úřadu práce. Tak tam volám a říkám co a jak.
Referentka chápe, ale že musím mít vypsány papír pro neschopnost a podepsanou lékařem - nebyl by s tím problém, kdyby byl, kdo mi tam zajít a pak zajet k doktorovi.Ale nikdo není, teď aktuálně do středy. Za boha to nebyla schopna pochopit, zda by šlo mi to zaslat na email a že lak už snad někoho najdu. Ne to nejde… :nevim:
Tak jí říkám, předám vám kontakt na lékaře, aby vám potvrdil, že mám do konce týdne izolaci dál a pak se uvidí, podle příznaků…
Výsledek?
A přijďte 14.2 na schůzku. Na to už jsem neměla sílu, ji vše zas vysvětlovat. Stačí, že kašlu jak tuberak, mám nateklé prsty u nohou…,…
Tak že 14.2 mám přijít na schůzku a přitom v den odpoledne mám volat lékaři, zda ukončíme izolaci nebo ne. :nevim: Tak že doufám, že mi už nic nebude, že nenakazím nikoho…

Rozcilujes se zbytecne. Kdyz jsi nemocna, mas mit „neschopenku“ urcenou pro uchazece o zamestnani.
Urednice po tobe jen chce, at dodrzujes pravidla a postupy, ktere si ona nevymyslela. Dr. pozadej o vystaveni neschopenky a popros nekoho z rodiny, at ti ji vyzvedne, pripadne zanese na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 16:30

@cecetka Lékař nemá JEJICH formulář z úřadu práce. A ten nemá, kdo z rodiny vyzvednout
těžko pojede jedna část 150 km a další část rodiny nemuze ( není tu ). Chápemee se? Kdyby mi mohl vystavit jakoukoli neschopenku, tak jí už dávno mám.

Já řešila až dnes, že ve st mám mít schůzku, myslela jsem, že do té doby budu fit a dnes jsem měla volat lékaři, jak na tom zdravotně jsem.

• Citovat
  • Upravit
26923
7.2.22 16:31
@Anonymní píše:
@lucad77 Prý musí mít lékař jejich formulář :nevim:
Nevím. Nikdy jsem toto nepotřebovala… ale když mi nikdo nemůže zajít pro ten Jejich formulář.

Fakt nikdo z rodiny? Nebo kamaradka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
7.2.22 16:31

Ježíši, tak si počkej do toho 14.2. (dle mě už budeš úplně fit). Dopadne to tak, že zavoláš doktorovi, že jsi OK a zaběhneš na pracák. To je věda zase :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
7.2.22 16:32

Ten formulář by snad mohli mít ke stažení online, ne? A doktorovi lze poslat mailem. Nebo poprosit někoho blízkého. Zase chápu, že trvají na nějakých pravidlech, zřejmě to lidi na ně zkoušejí všelijak no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 16:32

@cecetka Ne. Kdyby ano neřeším to. Jediný kdo tu je, tak je táta a ten je teď pryč. S tím jsem mluvila.
Dost lidí v okolí má teď samo Kovid :think:

• Citovat
  • Upravit
26923
7.2.22 16:34
@Anonymní píše:
@cecetka Ne. Kdyby ano neřeším to. Jediný kdo tu je, tak je táta a ten je teď pryč. S tím jsem mluvila.
Dost lidí v okolí má teď samo Kovid :think:

14.2. je az za tyden. To uz muzes byt zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 16:34

@lucad77 Já tomu taky rozumím. Ale co je tezkyho zvednout telefon a zavolat lékaři, aby jít o potvrdil?

Moje chyba, že jsem ji neřekla: v pondělí odpoledne mám volat lékaři. A ten mi izolaci ukončí nebo ne. Tak že nevím zda se k vám v pondělí mohu dostavit.

Na to jsem už fakt sílu neměla. Doktor je tam od 14:30-15h, tak že se snad dovolal hned, abych sedla na bus a štíhlá UP

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.22 16:35

@cecetka Snad budu, protože mě to nebaví. Ale nevypadá to tak. Přidaly se teploty, oteklý nohy, kašel už není tak hrozný, ale pořád je + dutiny, bolest krku.

• Citovat
  • Upravit
26923
7.2.22 16:39
@Anonymní píše:
@cecetka Snad budu, protože mě to nebaví. Ale nevypadá to tak. Přidaly se teploty, oteklý nohy, kašel už není tak hrozný, ale pořád je + dutiny, bolest krku.

Dej si do vyhledavace

potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu

a vyjede ti pdf formular.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 16:42

@cecetka Fakt? Díky Aspon to budu mít potvrzené. Ale nechápu proč by mi ho nešla nebo neřekla o něm referentka

• Citovat
  • Upravit
4213
7.2.22 20:17
@Anonymní píše:
@cecetka Fakt? Díky Aspon to budu mít potvrzené. Ale nechápu proč by mi ho nešla nebo neřekla o něm referentka

Ten formulář by měli mít všichni lékaři, používá se to už pár let. Mimochodem, mají to ke stažení i na stránkách své komory. ÚP jim vystavení neschopenky proplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí