Úřad práce a příslib nové prace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
666
20.6.18 20:19

Úřad práce a příslib nové prace

Ahoj, mám takový problém. Odešla jsem z prace. Dlouhodobě jsem řídila a xxx let bez dovolený a chtěla jsem změnu práce. Ukončila jsem svůj pracovní pomer, koncila smlouva na dobu určitou. Odešla jsem tedy a šla jsem na pracovní úřad. Nejsem tam asi 1,5 měsíce a už jsem tam byla asi 6×. Naposledy jsem dostala doporucenku. Ovšem o den později, kdy jsem to chtěla řešit mi volala šéfová z původní práce, že ji odchází zaměstnankyně a že by mi poskytla lepší pracovní podmínky a volný středy, abych mohla chodit do školy.
Tak jsem volala na ÚP, že nechci řešit doporucenku, ale že mám za 2 měsíce domluvenou práci, kterou chci delat. Dostanu i příslib, který dolozim na ÚP. Jenže zprostredovatelka se rozčiluje, že je to hrozná doba a že to takhle nejde.
Jak tohle mám řešit? Řeším ještě dost zásadní věci, máma je nemocná na srdce a mě odešly karpaly.
Je možný, aby mě pracák podržel ještě 2 měsíce. Tj.30.8. když mám jinde domluvenou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64978
20.6.18 20:51

Asi bych šla na neschopenku, to je pro UP dostatečná omluvenka. A ty karpály bych pořešila za tu dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
20.6.18 20:56

S tou doporučenou zajdi do te práce,vysvetli situaci, dají Ti razitko, že jsi tam byla a to by melo UP zavrit pusu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
20.6.18 21:02
@Oliverka28 píše:
S tou doporučenou zajdi do te práce,vysvetli situaci, dají Ti razitko, že jsi tam byla a to by melo UP zavrit pusu ;)

Do té práce na doporucenku jsem volala. A paní mi hned po telefonu řekla, že mě bere.
Upřímně. Žiju v Praze v plat je 15tis hrubyho. Za 12,5tis delat je pro mě blboost..

Neschopenka není reálná. Hodně cestuju. Vzhledem k tomu, že mamina bydlí 150km ode mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.18 21:14
@angelsface píše:
Do té práce na doporucenku jsem volala. A paní mi hned po telefonu řekla, že mě bere.
Upřímně. Žiju v Praze v plat je 15tis hrubyho. Za 12,5tis delat je pro mě blboost..Neschopenka není reálná. Hodně cestuju. Vzhledem k tomu, že mamina bydlí 150km ode mne.

Dle me se da najit daleko lip placena prace nez za 15tis hrubého. :nevim: Kort v Praze. I prodavacky mají vic nebo ve skladu a tam je pracovní doba pondělí az patek plus dovolena. Da se sehnat ;) .
Na neschopenku muzes mít vycházky ale je třeba je dodržovat.
Tak tam jdi delat na ty dva měsíce… Ale tu zamestnavatelku prez up bych informovala ze budeš posledního srpna končit. No nevim… :nevim:
Anonym.P.

• Citovat
  • Upravit
1035
20.6.18 21:30

Nebo ukončit na ty dva měsíce evidenci v UP. Stalo by te to placeni dvou měsíců zdravotního pojištění a ztráta podpory. Ale zase klid od zprostředkovatelky.
Ale je to na palici. Práci slíbenou a doloženou mas a stejně by te z úřadu honili někam jinam na dřívější nástup. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
20.6.18 21:34
@Anonymní píše:
Dle me se da najit daleko lip placena prace nez za 15tis hrubého. :nevim: Kort v Praze. I prodavacky mají vic nebo ve skladu a tam je pracovní doba pondělí az patek plus dovolena. Da se sehnat ;) .
Na neschopenku muzes mít vycházky ale je třeba je dodržovat.
Tak tam jdi delat na ty dva měsíce… Ale tu zamestnavatelku prez up bych informovala ze budeš posledního srpna končit. No nevim… :nevim:
Anonym.P.

Ano, to je ta doporučená práce na doporucenku za 15tis hrubyho.
Jinak práci, kam na stupuji od 1.9. mám 1× tolik než na této práci prodavačky.
A dělat někde saska, když moje podpora dosahuje peněz tolik, co ta prace, to fakt nechci.
Chytla jsem asi paní P… protože jsem ji volala, že nastupuji od 1.9. do práce, že jsem si práci našla a že tudíž nechci tu doporucenku, že chci jít do té svoji vybrané práce.
A paní mi řekla, že to je hrozně dlouhá doba. Joooo, kdybych na ÚP byla přes půl roku, tak držím tlamu, ale jsem tam 1 měsíc a asi 15 dní. Tak snad by pro tohle mohlo být pochopení.
Neschopenka je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.6.18 21:59

Dojdi si do té doporučené práce a vysvětli jim situaci, že chceš jen razítko, dají ti ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
20.6.18 23:13

@semisova

To nevim, jdu tam příští týden s příslibem od zaměstnavatele, že mě v září přijme.
A uvidíme, jak na to budou reagovat. Někdy to tak dělají, že přijmou člověka, ale nástup je až za 2 měsíce.

Přijít o podporu a platit zdravotní je blbost. Taky jsem si na to podporu musela vydělávat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
20.6.18 23:17
@Fjodorka píše:
Dojdi si do té doporučené práce a vysvětli jim situaci, že chceš jen razítko, dají ti ho.

Nedají. Paní mi řekla, že mi razítko nedá nebo že jsem odmítla práci.
Byla sice milá, ale v tomhle prostě neúprosná. Řekla mi, že ať na pracáku řeknu tohle, že práci mám sehnanou od 1.9. a ze mě tam ty 2 měsíce musí podržet, protože logicky mě zaměstnavatel nezaměstná na HPP, když mu za 2 měsíce odejdu,ale že ona mě prostě chce hrozně moc přijmout. :zed:
No, sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
20.6.18 23:21

mňo - úřady práce mají v těchto historických chvílích plné zaměstnanosti interní pokyn, aby zbloudilé ovečky na úřadu práce (kromě nedotknutelných) okamžitě rychtovaly někam zpátky do oběhu …každej ušetřenej měsíc podpory stát počítá jako plus .

a dokonce je nebožák povinen vzít místo, i když nabízený plat je tak pro pomocníka podkoního - není proti tomu odvolání, že plat musí mít nějakou úroveň - nemusí, nejsou na to závazné noty - je zcela na libovůli úředníka, že s dotyčným vyrazí na ÚP dveře, když směšně placenou práci nevezme …odvolání ještě nikdo nevyhrál …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
21.6.18 00:04

@angelsface doprčic, 15 tisíc hrubého v Praze 8o no nedivím se, že tě paní chtěla vzít hned po telefonu :lol: na tohle místo se asi fronta nestojí. Normální praxe je být tak nemožný, že tě sami nevyberou, ale s tímhle nemožným platem jsou asi rozhodnutí vzít kohokoliv :nevim: to s těmi karpály, jde jít na neschopenku, když jsi na UP a nemáš práci? Jestli jo, tak bych to určitě udělala, tím tě UP nechá být. Jinak nebyla by pohodlnější cesta o tom příslibu práce mlčet, jednou za pár týdnů přijít na UP odkývat, že hledáš, a v mezičase opravdu hledat, jestli třeba nenajdeš ještě lepší místo? V Praze zoufale hledají lidi, podle mě by ti leckde vyšli s tou školou vstříc ještě víc.

• Citovat
  • Upravit
5072
21.6.18 03:08

Takže diskuze je o tom, jak zneužívat sociální dávky, konkrétně podporu v nezaměstnanosti. Jestli paní potřebuje rady, jak podvádět (např. se hodit marod), tak je navíc hloupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
21.6.18 06:05
@Luboš P píše:
Takže diskuze je o tom, jak zneužívat sociální dávky, konkrétně podporu v nezaměstnanosti. Jestli paní potřebuje rady, jak podvádět (např. se hodit marod), tak je navíc hloupá.

Pokud ma praci sehnanou, jaka ji bude bavit, ale bude za dva mesice, tak to neni zadne zneuzivani, na to tam jsou jini. Prave na to by podpora mela byt, abych mohla v klidu najit praci jinou, vhodnou. Ne nejakou pomalu za minimalni mzdu. Je to jako ucitel. Pokud ted skonci na jedne sole a v zari nastoupi na jine, ma to domuvene, tak ma jit taky nekam do tovarny, prtoze prece podvadi, kdyz nevezme prvni praci,kterou mu pracak strci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
21.6.18 06:17

Takže 2 měsíce není zneužívání? A kolik to podle vás je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat