Úřad práce - co vzít sebou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101534
31.8.19 13:52
@Sany80s píše:
A jsou ty brigády ukončené-smluvně?

Jestli to byly jen DPP, tak to nikdo hledat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
31.8.19 14:45
@Anonymní píše:
Možná proto, aby Vám hledali zaměstanání i podle oboru vystudovaného s maturitou? Zakl.

Nehledali. Šla jsem tam rovnou s pracovní smlouvou platnou od konce srpna a potřebovala jsem tam být pouze přes prázdniny kvůli pojištění. I přesto jsem musela dodat maturitní vysvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12871
31.8.19 15:08
@j.a.n.i1 píše:
Jestli to byly jen DPP, tak to nikdo hledat nebude.

Hledat určitě ne, ale lidi jsou schopni za rok zapomenout, že to byla DPP a dokládat to.
Navíc z heldiska zákona s DPP nemůže na úp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.1.21 22:08

@Sany80s a proč chtějí vysvědčení, když mají registr a musí vidět, že máte dokončené vzdělání?… Nebo tohle oni nevidí? Já myslela, že jsme v době digitální… :)
Přece kdyby někdo vytisknul vysvědčení ve Wordu a donesl ho tak na to přece musí přijít ne? Nebo to jen zadávají a neoveruji? Tohle nepochopím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12871
3.1.21 22:39
@Tpc47 píše:
@Sany80s a proč chtějí vysvědčení, když mají registr a musí vidět, že máte dokončené vzdělání?… Nebo tohle oni nevidí? Já myslela, že jsme v době digitální… :)
Přece kdyby někdo vytisknul vysvědčení ve Wordu a donesl ho tak na to přece musí přijít ne? Nebo to jen zadávají a neoveruji? Tohle nepochopím…

Uvědomujete si, že kdyby měl každý úřad přístup kamkoli, tak je to protizákonné?
To je jako kdyby jste chtěl, aby Billa poskytla veškeré údaje třeba Kauflandu jen proto, že je to taky obchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.1.21 22:55

@Sany80s rozumím… Ale prostě jde mi o to, že když člověk přece jde poprvé na úřad práce, tak vyplní papíry a nemůže jim dát třeba falešný diplom co si vyhotovil ne? Tak to myslím… Přece jen oni musí vidět, že člověk má dosažené vzdělání legálně… Ověření… Nebo tak něco… To tam nikdo neoveruje a nebo oni to ihned nevidí? Kamarádka právě při stěhování ztratila rodny list, vysvědčení atd a musí se teď hlásit na úřad práce.. Než si vše vyřídí tak to bude trvat velmi dlouho… Tak jsem si naivně myslela, že to nevadí, že úřad práce vidí do registrů a doplní ji vzdělání podle registru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.1.21 22:57

@Sany80s víte co tím chci říct… Co když by někdo přišel s nelegálním vysvědčením a nebo diplomem na úřad a řekl by že má diplom a je právník třeba… Na to by nepřišli? Myslím si, že tohle zrovna overuji a vidí to… Nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
4.1.21 06:38

@Tpc47 Mohou overi, zda dane cislo diplomu bylo opravdu vydane a kde, ale fakt nezjisti, ue psni Vomackova vystudovala CVUT, obor strojni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
4.1.21 06:46
@Aspera píše:
Dosažené vzdělání - pokud je nejvyšší VŠ tak i maturitní vysvědčení
papíry z posledního zaměstnání
víc mě nenapadá [/citace

Příspěvek upraven 04.01.21 v 06:51

• Citovat
  • Upravit
Alriga
4.1.21 06:48
@Aspera píše:
Taky to netuším, ale chtěli to. Měla jsem sebou diplom a musela jsem dodat i maturitní vysvědčení. Moje reakce, že bez maturity bych VŠ nemohla studovat, nikoho nezajímala.
  • Citovat
  • Upravit
19784
4.1.21 10:04

@Sany80s A jak by se poprali s tím, kdybych přinesl jenom diplom, ale ne maturitní vysvědčení (protože ho nemůžu najít)? Vím, kde mám diplom, ale nevím, kde mám maturitní vysvědčení.
Obojí jsou veřejné listiny a platí presumpce pravosti veřejných listin a pravdivosti skutečností v nich uvedených. Tvrdil bych, že jsem ing. a právo užívat tento titul bych osvědčil diplomem. Netvrdil bych, že mám maturitu. Jestli mi tu maturitu nevěří, tak ať nevěří. Ale podmínkou k registraci uchazeče maturita není.

Jak by se s tím poprali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.1.21 10:24

@eumedon já si myslím, že by vás asi poslali na Czech point nebo někam kdo je na to kompetentní, aby vám vystavil potvrzení o MZ. Ale nejsem si jistý… Ale je logické, že když má člověk titul, tak jej nemohl dostat bez maturity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.1.21 10:39

@Tpc47 A proč by mě tam posílali? Jaké že potvrzení?
Povinnosti lze ukládat toliko na základě zákona. Úředník si pro vás nemůže úplně z břucha vymýšlet povinnosti, které nelze odvodit ze zákona: Všechno musí odůvodnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat