Úřad práce - co vzít sebou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dosažené vzdělání - pokud je nejvyšší VŠ tak i maturitní vysvědčení
papíry z posledního zaměstnání
víc mě nenapadá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při první návštěvě na úřadu práce si s sebou vezměte platný občanský průkaz nebo jiný doklad, kterým prokážete svoji totožnost a místo trvalého pobytu. Dále je nutné s sebou vzít doklad o ukončení pracovního poměru, doklad o výkonu jiné výdělečné činnosti, u osoby samostatně výdělečně činné potvrzení o době trvání účasti na důchodovém pojištění a o vyměřovacím základu, potvrzení o ukončené náhradní době (např. návrat z mateřské dovolené, péče o osobu blízkou, pobírání plného invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně), abyste mohli být ihned zařazeni do evidence uchazečů o zaměstnání.
Pokud máte k dispozici potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) a potvrzení o výši průměrného výdělku nebo evidenční list důchodového pojištění, vezměte si tyto doklady také s sebou. V případě, že uvedené doklady nemáte, je možné na adrese http://portal.mpsv.cz/…mulareobcana použít pro zaměstnavatele formulář potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti.
U veškerých podkladů, které má uchazeč o zaměstnání povinnost doložit ÚP ČR od státních orgánů, je možné zmocnit ÚP ČR k tomu, aby si je obstaral sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Dosažené vzdělání - pokud je nejvyšší VŠ tak i maturitní vysvědčení
papíry z posledního zaměstnání
víc mě nenapadá
Může mít negramot jako zakladatelka VŠ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera Nejak premyslim, proc by mel vysokoskolak nosit maturitní vysvědčení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Asi ne, i když zkus něco přečíst po právníkovi. Mě třeba ta nutnost maturitního vysvědčení celkem dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Aspera Nejak premyslim, proc by mel vysokoskolak nosit maturitní vysvědčení
Taky to netuším, ale chtěli to. Měla jsem sebou diplom a musela jsem dodat i maturitní vysvědčení. Moje reakce, že bez maturity bych VŠ nemohla studovat, nikoho nezajímala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
Při první návštěvě na úřadu práce si s sebou vezměte platný občanský průkaz nebo jiný doklad, kterým prokážete svoji totožnost a místo trvalého pobytu. Dále je nutné s sebou vzít doklad o ukončení pracovního poměru, doklad o výkonu jiné výdělečné činnosti, u osoby samostatně výdělečně činné potvrzení o době trvání účasti na důchodovém pojištění a o vyměřovacím základu, potvrzení o ukončené náhradní době (např. návrat z mateřské dovolené, péče o osobu blízkou, pobírání plného invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně), abyste mohli být ihned zařazeni do evidence uchazečů o zaměstnání.Pokud máte k dispozici potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) a potvrzení o výši průměrného výdělku nebo evidenční list důchodového pojištění, vezměte si tyto doklady také s sebou. V případě, že uvedené doklady nemáte, je možné na adrese http://portal.mpsv.cz/…mulareobcana použít pro zaměstnavatele formulář potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti.
U veškerých podkladů, které má uchazeč o zaměstnání povinnost doložit ÚP ČR od státních orgánů, je možné zmocnit ÚP ČR k tomu, aby si je obstaral sám.
@Zumpa píše:
Děkuji, to jsem taky četla na stránkách, ale vzhledem k tomu že jsem po studiu, nemám žádné potvrzení z práce, tudíž chápu, že si mám vzít potvrzení o doknčeném studiu a občanku. Není zapotřebí mě hned urážet, děkuji
- Citovat
- Upravit
@Aspera píše:
Taky to netuším, ale chtěli to. Měla jsem sebou diplom a musela jsem dodat i maturitní vysvědčení. Moje reakce, že bez maturity bych VŠ nemohla studovat, nikoho nezajímala.
Tak to je asi manýra nějaké konkrétní pobočky, obecně se to neděje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Možná proto, aby Vám hledali zaměstanání i podle oboru vystudovaného s maturitou? Zakl.
- Citovat
- Upravit
Pokud jste po studiu, tak diplom, maturitní vysvědčení, výuční list nebo poslední vysvědčení ze základky(nevím jaké studium máte na mysli).
Dále občanský průkaz. Nějakou brigádu jste měla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Pokud jste po studiu, tak diplom, maturitní vysvědčení, výuční list nebo poslední vysvědčení ze základky(nevím jaké studium máte na mysli).
Dále občanský průkaz. Nějakou brigádu jste měla?
Děkuji moc, ano měla, ale jen chvilkově, občas.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji, to jsem taky četla na stránkách, ale vzhledem k tomu že jsem po studiu, nemám žádné potvrzení z práce, tudíž chápu, že si mám vzít potvrzení o doknčeném studiu a občanku. Není zapotřebí mě hned urážet, děkuji
Ano, potvrzeni o dokoncenem studiu a OP. Pokud mas nejake zdravotni omezeni, tak i to vezmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, v pondělí se musím jít přihlásit na úřad práce, nevíte někdo co si sebou mám všechno vzít? Moc děkuji