Úřad práce po rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úřad práce po rodicaku
Ahoj, 31.5. mi končí rodicak, pak se půjdu nahlasit na UP. Smlouva mi vypršela pri rodicaku, práci aktualne nemám. Mela jsem invaliditu, ted resim odebrani a namitku a vysledek zatim neznam. To by v tom nemelo dle meho hrat roli. Mám dpp, s privydelkem cca 2-3 tisíce, je to nárazové, takže nic stálého. Tu dpp ukončim ke konci května, abych mela narok na podporu. Chapu to správně? Kolik je ted podpora, prosím, tuší nekdo aktuálně? Je ještě neco co bych k tomu mela vedet? Dekuji.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
A proč jdeš na pracák? Proč ne do práce? Takového času jsi měla, aby sis něco našla …
Co umíš? Jít po RD na pracák to není moc atraktivní položka do CV.
Pokud se nevracis do prace, budes mit podporu vypocitanou z narodniho prumeru, nizkou
@Dahlia0409 píše: Více
Tak o práci jí evidentně nejde … ![]()
Dávky, dávky, dávky …
@884135 píše: Více
Záleží jak dlouho by na ÚP byla - jestli měsíc dva, tak to do CV ani nemusí psat
Každopádně je škoda, že si práci nehledala dříve, takhle zbytečně půjde na ÚP.
To jste se dámy rozjely. Až budete mit za sebou zdravotně to, co ja, tak se můžeme bavit. Jinak na vase výlevy nejsem zvedava a zodpovidat se vam opravdu nepotrebuji. Prosim jen k tematu, slepice at jdou o diskusi dále.
@Ronie29 píše: Více
Važ slova … Ty rozhodně nejsi v takové pozici, abys mohla někoho urážet … ![]()
Vse si muzes dohledat sama, vsechny informace jsou normalne dostupne..
@matkabagristy píše: Více
Teď sem koukala že to celkem dost zvedli. První dva měsíce snad 19 tis.
Od Gemini:
Od 1. ledna 2026 došlo v Česku k zásadní reformě podpory v nezaměstnanosti, která výrazně zlepšila situaci rodičů vracejících se z rodičovské dovolené.
Pokud jste během rodičovské dovolené nepracovali a váš pracovní poměr skončil (nebo jste v evidenci hned po RD), počítá se podpora z průměrné mzdy v národním hospodářství (pro rok 2026 je základem částka 48 147 Kč).
1.–2. měsíc: 0,40násobek průměrné mzdy = 19 268 Kč
3.–4. měsíc: 0,20násobek průměrné mzdy = 9 634 Kč
5. měsíc a dále: 0,15násobek průměrné mzdy = 7 225 Kč
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat