Příspěvek na bydlení / nová osoba v domácnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Jo ať to nahlásí, jestli bude mít na krku ještě kluka tak třeba dostane od státu víc peněz. ![]()
Proč si o tobě myslí, že lžeš?
Posuzuji se všechny příjmy v domácnosti, takže i jeho.
@izabe Prý mají s dávkami zkušenosti. Podle mě na něj něco berou, a proto nechtějí, aby se to měnilo.
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Družstvo by mělo vědět o spolubydlících. Přečti si jeho podmínky. U dávek nevím, ty bych zrušil.
Určitě at to nahlásí, když je v družstevním bytě, protože jinak to udělá někdo ze sousedů.
To je jistota…
Aha. Ale pokud mu není 18, tak to výživné dostává jeho matka/otec ne? Nebo to jde přímo jemu?
Pokud jste s dcerou rozumné, tak ho uveďte jako další osobu v domácnosti, protože problémy pak bude mít příjemce dávky, takže tvoje dcera.
Tak snad máš svoji hlavu a nejsi hloupá, aby se dcera kvůli nim dostala do problémů…
@free333 Ano, já svou hlavu mám, ale dávky nepobírám a nevím, jak to je. Na družstvo to nahlásím, ať chce, nebo ne.
- Upravit
Nevím jak u družstva ale u SVJ se musí hlásit když je v byte ďalší osoba déle než 3 měsíce (již to není návštěva). Je to kvůli např. službám, odpadům, zálohám za vodu…
Bývají i termíny, do kdy se musí změna čehokoliv nahlásit, takže bych o tom vůbec nediskutovala ![]()
@izabe Výživné mu posílají na účet, a navíc má peníze z praxe. Právě proto nechci, aby měla holka problémy. Celkově s tím jejich vztahem nesouhlasím.
- Upravit
Jakože bude vycházet ven z bytu třeba jednou za měsíc?
Určitě na něj něco berou a chcou to protiprávně brát i nadále i když se odstěhuje.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Mám dotaz. Dcera, které je 18 let, žije v družstevním bytě a vzhledem ke svému zdravotnímu stavu (je v invalidním důchodu+ dostává výživné) žádá o příspěvek na bydlení. Má přerušené studium. Bude se k ní stěhovat její přítel, kterému ještě není 18 let a jehož jediným příjmem je výživné. Chtěla jsem, aby dcera tuto skutečnost oznámila jak na družstvu, tak i kvůli dávkám, protože si myslím, že by jinak mohla mít potíže. Bohužel jeho rodina je toho názoru, že lžu a nic se hlásit nebude. Přijde mi to zcestné a docela se bojím, že dcera z toho bude mít následně problémy.