Příspěvek na bydlení / nová osoba v domácnosti

Anonymní
6.4.26 11:30

Příspěvek na bydlení / nová osoba v domácnosti

Mám dotaz. Dcera, které je 18 let, žije v družstevním bytě a vzhledem ke svému zdravotnímu stavu (je v invalidním důchodu+ dostává výživné) žádá o příspěvek na bydlení. Má přerušené studium. Bude se k ní stěhovat její přítel, kterému ještě není 18 let a jehož jediným příjmem je výživné. ​Chtěla jsem, aby dcera tuto skutečnost oznámila jak na družstvu, tak i kvůli dávkám, protože si myslím, že by jinak mohla mít potíže. Bohužel jeho rodina je toho názoru, že lžu a nic se hlásit nebude. Přijde mi to zcestné a docela se bojím, že dcera z toho bude mít následně problémy.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
36195
6.4.26 11:38

Jo ať to nahlásí, jestli bude mít na krku ještě kluka tak třeba dostane od státu víc peněz. :poblion:

• načítám...
8705
6.4.26 11:39

Proč si o tobě myslí, že lžeš? 8o Posuzuji se všechny příjmy v domácnosti, takže i jeho.

• načítám...
Anonymní
6.4.26 11:40

@izabe Prý mají s dávkami zkušenosti. Podle mě na něj něco berou, a proto nechtějí, aby se to měnilo.

• Upravit
15955
6.4.26 11:44
@Anonymní píše: Více

Družstvo by mělo vědět o spolubydlících. Přečti si jeho podmínky. U dávek nevím, ty bych zrušil.

• načítám...
Anonymní
6.4.26 11:46

@Zumpa ano, družstvo to má ve smlouvě přímo, ale prý se to nikdo nedozví. :pocitac:

• Upravit
40474
6.4.26 11:47

Určitě at to nahlásí, když je v družstevním bytě, protože jinak to udělá někdo ze sousedů.
To je jistota…

• načítám...
8705
6.4.26 11:47

Aha. Ale pokud mu není 18, tak to výživné dostává jeho matka/otec ne? Nebo to jde přímo jemu?
Pokud jste s dcerou rozumné, tak ho uveďte jako další osobu v domácnosti, protože problémy pak bude mít příjemce dávky, takže tvoje dcera.

• načítám...
40474
6.4.26 11:48

Tak snad máš svoji hlavu a nejsi hloupá, aby se dcera kvůli nim dostala do problémů…

• načítám...
Anonymní
6.4.26 11:49

@free333 Ano, já svou hlavu mám, ale dávky nepobírám a nevím, jak to je. Na družstvo to nahlásím, ať chce, nebo ne.

• Upravit
96
6.4.26 11:50

Nevím jak u družstva ale u SVJ se musí hlásit když je v byte ďalší osoba déle než 3 měsíce (již to není návštěva). Je to kvůli např. službám, odpadům, zálohám za vodu…

• načítám...
40474
6.4.26 11:50

Bývají i termíny, do kdy se musí změna čehokoliv nahlásit, takže bych o tom vůbec nediskutovala :)

• načítám...
Anonymní
6.4.26 11:52

@izabe Výživné mu posílají na účet, a navíc má peníze z praxe. Právě proto nechci, aby měla holka problémy. Celkově s tím jejich vztahem nesouhlasím.

• Upravit
20926
6.4.26 12:00

Jakože bude vycházet ven z bytu třeba jednou za měsíc?

• načítám...
20926
6.4.26 12:01

Určitě na něj něco berou a chcou to protiprávně brát i nadále i když se odstěhuje.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat