Úřad práce podpora nezam
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Narok na podporu v nezamestnanosti ma kazdy, kdo v poslednich dvou letech byl zamestnany 12 mesicu. Orientacni vysi podpory si z HRUBE mzdy muzes vypocitat tady
https://www.penize.cz/…amestnanosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy děkuji nevím úplně co mam udat za typ výpovědi vlastně ej to psané dohodou ale muselo to skončit líbilo zániku ja sama ji nedala
- Citovat
- Upravit
@Jana 4444 píše:
@matkabagristy děkuji nevím úplně co mam udat za typ výpovědi vlastně ej to psané dohodou ale muselo to skončit líbilo zániku ja sama ji nedala
co je psano, to je dano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale výše podpory by se vám myslím měla počítat z posledního zaměstnání, tedy z toho obchodu. A tam pokud je to z důvodu vaší nespokojenosti tak asi nezbývá, než podat sama výpověď bez vážných důvodů, nebo dohodou, což je PvN 45% z čistého výdělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monikas33 tak to je zajímavé člověk chce tksuot práci po výpovědi od zaměstnavatele respektive aby nebyl jak Vydřiduch na úp a nakonec i když jsem tam byla jen 2 týdny se to má pocitat z obchodu to mi hlava nebere.
- Citovat
- Upravit
Máte úplnou pravdu, tady moc neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš..
A vy jste v té firmě, která zanikla nedostala odstupné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy v ty kalkulačce je průměrná čistá mzda ne Hrubá.
A tedy když jsem měla ten obchod jen 14 dni tak průměrná čistá mzda se teď vypočítá jak když v bývalé práci sem měla 19 tisíc, a v tom obchodě 24?
- Citovat
- Upravit
@Monikas33 ne bylo to pravé kvůli nízkým dotacím. Navíc jsme to vyřešily formou ze si mohu vzít vybevani školky co se mi líbí nebyly moc peníze 🤷🏽♀️
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
Narok na podporu v nezamestnanosti ma kazdy, kdo v poslednich dvou letech byl zamestnany 12 mesicu. Orientacni vysi podpory si z HRUBE mzdy muzes vypocitat tady
https://www.penize.cz/…amestnanosti
Ale podpora se počítá z čisté mzdy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, výše dávky se vypočítává vždy z průměrného čistého měsíčního výdělku v posledním zaměstnání. Myslím si, že se to přepočítá na 1 měsíc. Účetní by vám měla vydat doklad přímo pro úřad práce, na který vám přímo napíše vypočítaný výdělek ze kterého se bude počítat podpora. Pokud vám ho nevydá, stejně si ho pak budete muset ze zaměstnání vyžádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za zamenu typu mzdy se omlouvam. Pocita se to z posledniho zamestnani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monikas33 a z čeho vezme ten vypocitany výdělek jakoze to je ta cista mzda.
- Citovat
- Upravit
Holky ale víte co mě zajímá když vám pak nabízí ty práce ja bych klidně rada nějakou vzala ale upřímně nechci brat práci za 13 tisíc čistého … jak se to děla jako odmítnout to nemohu
- Citovat
- Upravit
@Jana 4444 píše:
@Monikas33 a z čeho vezme ten vypocitany výdělek jakoze to je ta cista mzda.
z predpokladaneho vydelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den po vystudovaní školy jsem měla 3 měsíce dpp brigádu v oboru poté jsem nastoupila na hpp 1 rok bez týdne odpracovaný kvůli zániku firmy výpověď, teď mam smlouvu na hpp v obchodě, kde se mi ale nelíbí takže chci dat výpověď píší na pohovory už 3 týdny a stále nic jsem z toho zoufalá, když půjdu na up mam nárok tedy na podporou nezaměstnanosti jak to funguje kolik to cca muže být kfyz jsem měla 19 tis čistého.. posílají vás na práce nebo si je mate hledat sami