Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata chtěla jsem se optat mám 5 měsíčního kluka. Je to měsíc co jsme začaly s příkrmy. A já kojila. Teď spíš už ji ráno jogurt pak oběd nějakou svačinu a večeři. A vypije tak den 200 ml čaje. Už nechce prso takže kojim jen jednou denně a to večer když jde spát. Takto to mám asi druhý den. A objevilo se mu růžové na plence z čeho to může být? Má někdo zkušenost? Já jsem z toho nesvá mám hlavu plnou myšlenek z čeho to může být. Myslím že pije dost tak by neměl být dehydrovaný
Růžová může být z řepy…Podle mě moc spěcháš…začíná se obědem dva až tři dny jedna surovina a sleduješ dítě…dýně, mrkev, brambor…pak směsi z odzkoušeného a přidáváš…jogurt se dává později, k pití ho uč na vodu, ne hned na čah… Tři jídla denně jedla dcera až tak v roce, teď máme druhou 5měsíční a je plně kojená.
To bylo doporučení od lékařky. A ostatní moje děti už jedli v 5mesicich. Takže to může být z jídla jo? Na internetu jsem se právě nic nedocetla všude je jen nemocné ledviny atd raději to necist akorát to vyděsí
Pokud za den vypije200 ml a dvakrat se koji pres noc nic tak jedehydrovany
Ruzove flicky znaci uraty ktere vyplavuji ledviny
Tolik jidla takhle brzy?
A jogurt se dava nejdrive od 8 m
Vy nectete?
V pěti měsících je tolik jídla podle mě děsná zátěž. Také jsem u nejmladší dcery začínala s příkrmy brzy, ale pomalu a postupně. Jak popisuješ, jedla tak okolo 10. měsíce.
Já nevím myslím že to není problém že tak už ji. Moje děti jedli všichni už. A diskutuji vše s lékařkou. A dávám to co ona povolí. A můj příspěvek je o tom zda má někdo skusenost stim že jeho miminko mělo tohle čůrání v tomhle věku. A všichni se vyjadřují k tomu že ji hodně. Prosím odpověď na dotaz děkuji pěkně 😁
Mate spatnou lekarku ktera vedome ublizuje travicimu traktu ditete
Ano, mel a doctete se i na googlu ze to jsou uraty z dehydratace, takze zvysit prijem tekutin
Kratkodobe neva dlouhodobe ano
@Nikola209 píše:
Já nevím myslím že to není problém že tak už ji.Moje děti jedli všichni už. A diskutuji vše s lékařkou. A dávám to co ona povolí. A můj příspěvek je o tom zda má někdo skusenost stim že jeho miminko mělo tohle čůrání v tomhle věku. A všichni se vyjadřují k tomu že ji hodně. Prosím odpověď na dotaz děkuji pěkně 😁
Má prostě málo tekutin. A těch málo tekutin má protože si hodně brzy a velmi drasticky omezila kojení.
A že si to tak dělala u všech dětí, nic nemění na tom, že je to špatně.
Já sem mu nechtěla brát kojení kdybych mohla kojim ho co nejdýl on prostě už nechce nevím proč
@Nikola209 píše:
Já sem mu nechtěla brát kojení kdybych mohla kojim ho co nejdýl on prostě už nechce nevím proč
Protoze tim jidlem mu nacpete zaludek dite pak nejevi zajem o prso mlika zbyva vezme si jednou denne protoze jeste trocha je
Za chvili uz nebude ani to
Takze snizit mnozstvi jidla obrnit se trpelivosti a kojit kojit, jidlo delat ridke
Pokud to nepomuze nebo nechcete tak dat UM
Ma malo tekutin to je fakt