Určení otcovství a ztracená občanka

140
11.2.20 19:32

Určení otcovství a občanka

Ahoj, chci se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušenost. Nedávno jsme s partnerem zařizovali doklad o určení otcovství a jména pro miminko na matrice, na tom dokumentu jsou vypsané naše čísla občanských průkazů. No a co se nestalo, já jsem občanku ztratila. Nechala jsem si udělat novou (ještě jí nemám) a tak přemýšlím, že na nové bude jiné číslo dokladu a to se nebude shodovat s číslem na tom dokumentu. Tak nevím, zda to vadí a mám radši s novou občankou zajít na matriku. Nerada bych pak v porodnici zjistila, že mi to neuznají. :( Díky za zkušenosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22288
11.2.20 19:39

@Káč1234 pochopila jsem správně, že doklad je ověřen na ztracenou občanku? Tak o nic nejde. Můžeš ji klidně ztratit i znovu :mrgreen: jistě, že platí Doklad o otcovství i tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.2.20 20:10

To číslo OP tam spíš slouží k tomu, že se dá ověřit, zda jsi v té době, kdy byl vydán, vlastnila doklad tohoto čísla. Roli hrají spíš jména a RČ, doklad je normálně platný. Kdybys mezitím musela občanku měnit, že byla propadlá, tak máš taky s jiným číslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
11.2.20 20:28

Holky dík, já už nepřemýšlím. :lol: Asi už mi fakt to těhotenství leze na mozek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze