Určení péče, alimenty

Anonymní
9.7.24 23:25

Určení péče,alimenty

Zdravím maminky ;)
Předem prosím nechte si nevhodné komentáře, zajímá mě jen jestli někdo má zkušenost a ví jak to chodí. :srdce:
S přítelem spolu už nejsme, ale máme společného syna. Na všem jsme se domluvili, syn zůstane dál u mě a domluvili jsme se i na částce kterou má měsíčně platit. Tu dohodu jsme podali na soud, přišlo nám předvolání k soudu nejdříve se řeší péče poté alimenty. Bývalý je nezaměstnaný co vím a já také jsem na rodičáku.
Máte někdo zkušenosti jak to u soudu probíhá? Na co se připravit, na co se tak ptají? Děkuji moc a prosím žádné nevhodné komentáře jen mě zajímá jestli někdo má zkušenost a ví nějak co a jak 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
10.7.24 08:29

Soudkyně přečetla naší dohodu, my ji odsouhlasili a šli domů.

• Citovat
  • Upravit
1794
10.7.24 09:26

Technický dotaz: Jestli je přítel nezaměstnaný, tak z čeho hodlá hradit dohodnuté alimenty? Pobírá podporu? Má další vedlejší příjmy?

Soud takové věci budou také zajímat.

Kdyby partner byl klasicky zaměstnán a vy jste se nedoholi na nějakých absurdních alimentech či jste se na nich vlastně neshodli, tak jde jenom o razítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.11.24 17:07

Alimenty

Dobrý den mám dotaz mám s bývalým přítelem syna ale on se nehlásí nezajímá se sám od sebe nezavolá nepřijede malého ignoruje chci podat soudní žádost o alimenty ale nejsme nijak dohodnutí nechce se o tom bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
10.11.24 17:17
@Verus69 píše: Více

dej to k soudu, napiš tam svůj návrh. Nemusíte být předem domluvení, soud rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.11.24 06:33

Výživné

Podala jsem to k soudu a chci se zeptat někde jsem četla že je do toho procesu zapojeny OSPOD je to pravda a jak to probíhá prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16299
29.11.24 08:17

Ano, OSPOD zastupuje děti, aby vše bylo v jejich zájmu a bylo vše OK. Co vím, tak se jde nejprve před soudem tam na povídání, kdy se k tomu oba vyjadrite a poté proběhne soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.11.24 08:53

@Dahlia0409 aha tak to se zvládne myslela jsem že chodí domu otec o malého nejeví vůbec zájem tak nevím co tam bude povídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16299
29.11.24 11:21

Domů není důvod chodit. Otázkou je, zda tam vůbec on přijde, když nemá zájem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.12.24 13:07

Soud

Dobrý den mám požádáno o alimenty a čeká nás soud a chci se zeptat jak to chodí s návštěvámi otce který o něj nejeví zájem. Maly má 16 měsíců předpokládám že ho budu mít ve výhradní péči maly s jeho otcem nemají žádný vztah vůbec se o něj nezajímá a malý se ho boji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17953
14.12.24 13:56

Pozadala jsi zaroven i o stanoveni pece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.12.24 13:56

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie