Určení péče, alimenty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Soudkyně přečetla naší dohodu, my ji odsouhlasili a šli domů.
- Citovat
- Upravit
Technický dotaz: Jestli je přítel nezaměstnaný, tak z čeho hodlá hradit dohodnuté alimenty? Pobírá podporu? Má další vedlejší příjmy?
Soud takové věci budou také zajímat.
Kdyby partner byl klasicky zaměstnán a vy jste se nedoholi na nějakých absurdních alimentech či jste se na nich vlastně neshodli, tak jde jenom o razítko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alimenty
Dobrý den mám dotaz mám s bývalým přítelem syna ale on se nehlásí nezajímá se sám od sebe nezavolá nepřijede malého ignoruje chci podat soudní žádost o alimenty ale nejsme nijak dohodnutí nechce se o tom bavit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verus69 píše: Více
dej to k soudu, napiš tam svůj návrh. Nemusíte být předem domluvení, soud rozhodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výživné
Podala jsem to k soudu a chci se zeptat někde jsem četla že je do toho procesu zapojeny OSPOD je to pravda a jak to probíhá prosím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, OSPOD zastupuje děti, aby vše bylo v jejich zájmu a bylo vše OK. Co vím, tak se jde nejprve před soudem tam na povídání, kdy se k tomu oba vyjadrite a poté proběhne soud
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 aha tak to se zvládne myslela jsem že chodí domu otec o malého nejeví vůbec zájem tak nevím co tam bude povídat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domů není důvod chodit. Otázkou je, zda tam vůbec on přijde, když nemá zájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soud
Dobrý den mám požádáno o alimenty a čeká nás soud a chci se zeptat jak to chodí s návštěvámi otce který o něj nejeví zájem. Maly má 16 měsíců předpokládám že ho budu mít ve výhradní péči maly s jeho otcem nemají žádný vztah vůbec se o něj nezajímá a malý se ho boji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím maminky

Předem prosím nechte si nevhodné komentáře, zajímá mě jen jestli někdo má zkušenost a ví jak to chodí.
S přítelem spolu už nejsme, ale máme společného syna. Na všem jsme se domluvili, syn zůstane dál u mě a domluvili jsme se i na částce kterou má měsíčně platit. Tu dohodu jsme podali na soud, přišlo nám předvolání k soudu nejdříve se řeší péče poté alimenty. Bývalý je nezaměstnaný co vím a já také jsem na rodičáku.
Máte někdo zkušenosti jak to u soudu probíhá? Na co se připravit, na co se tak ptají? Děkuji moc a prosím žádné nevhodné komentáře jen mě zajímá jestli někdo má zkušenost a ví nějak co a jak 🙂