Samoživitelka nebo potrat ? Složitá situace

66
9.7.24 11:19

Samoživitelka nebo potrat ? Složitá situace

Ahoj, je mi 22 a příteli je 36 let.
Známe se 7 měsíců a přítel nedávno vytáhl téma že se mnou chce miminko (cca za rok/2)
Jenže já nečekaně otěhotněla, další týden mě čeká první kontrola u gyndy.
Chtěla bych si dítě nechat myslím že by to neměl být problém, sice bydlím s rodiči ale přítel má chatu a byt v rekonstrukci.
Oba dva jsme finančně zajištění chodíme oba do práce a přítel má velmi vysoký příjem.
Jako antikoncepci jsem vždy používala spermicidní globule před každým stykem!
Nevím co se stalo špatně ale otěhotněla jsem a přítel je nyní velmi nepříčetný a tlačí mě na potrat.
Jsem teď velmi zmatená a nevím co mám dělat, bojím se zdravotních komplikací po potratu a i samotného potratu, dítě bych si raději nechala, určitě bych na to nebyla sama rodina by mi pomohla a sehnala bych si obecní byt.
Přítel se mi začal vykroucet že se pořádně neznáme, že byt není předělaný, že na to není psychicky připravený a jak píšu je velmi nepříčetný. Chápu ho, jsme spolu krátce, ale myslím si že by se to vše dalo ve dvojku krásně dohnat.
A já teď nevím zda je jeho reakce taková jen z šoku a ustálí se to, nebo to myslí vážně.
Vážně nevím co mám dělat, mám ho moc ráda a zároveň o dítě přijít nechci.
Byl jste někdo v podobné situaci? Nějaké rady? :,( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18049
9.7.24 11:23

To se chlapec mel jistit, kdyz neni pripraven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.24 11:25

@Eliška také to nechápu, celou dobu co byl na dovolené i po do mě hučel že dítě chce v brzké budoucnosti a najednou takový obrat. Nevím co dělám špatně, vím že mě má rád i já jeho ale tahle situace je pro mě vážně těžká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18049
9.7.24 11:26
@Kl3renc píše: Více

rozhodni se podle sebe a propriste spermicidni globule fakt nejsou spolehliva antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
9.7.24 11:27

Jít na potrat, abys nepřišla o partnera, je ta největší kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
9.7.24 11:29

Pan by měl už ve svém věku vědět ze potrat je velký zásah do zdraví ženy. Jak fyzického tak i psychického. Obzvlášť u ženy která potrat nechce. Doporučila bych mu dospět a k situaci se postavit jako chlap. Partner který tlačí svou partnerku do potratu je :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.24 11:30

@Eliška já bohužel jsem jednak proti chemii a druhak ze všech antikoncepcí co jsem v pubertě používala jsem měla nevolnosti (alergická reakce na látku obsaženou v lécích ) přítel prostě spoléhal jen na mě, ale nedomyslel že žádná anti neni 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.24 11:31

Stalo se mi to, objednala jsem se na potrat a pak pár dní před tím to odešlo samo… s ním už jsem pak nebyla. Taky povídal, jak by chtěl děti a tak a když se to pak stalo uplně otočil. Už jsme se pak nikdy neviděli. :nevim:

Je to na tobě, buď rozdýchá ten prvotní šok nebo ne. Pokud budeš mít dítě, budeš s ním sama a jsi mladá a máš ještě spoustu možností poznat toho pravýho. Ale s dítětem to pak půjde hůř…

• Citovat
  • Upravit
66
9.7.24 11:32

@Jemako děkuji za podporu, stále doufám že je to jen reakce z šoku, přeci jen se to mezi námi snažím teď zachránit protože by dítě mělo mít oba rodiče, za tím si stojí i on, ale nevidím v tom takový problém jako on.. je mu přeci 36.. nevím co to do něj vjelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16476
9.7.24 11:33

Holt to už je teď pozdě řešit. Dítě bych si nechala, kdy by rodina pomohla. A ideálně nechat otce zapsat soudně, kdyby protestoval, dítě by mělo mít aspoň výživné, kdyby ne otce jako takového. Nebo to neřešit, být bez otce, ale nemyslím si, že je to ideální varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.24 11:34
@Anonymní píše: Více

To mě moc mrzí, právě toho se také bojím, nicméně už jsem v 6 týdnu a jestli bude mít dítě na ultrazvuku srdíčko tak by mi bylo těžké dát ho pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.24 11:36

@Dahlia0409 bohužel stalo se, pokud nezmění názor tak to budu muset asi opravdu řešit tímto způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41534
9.7.24 11:36

no, faktem je, že s tebou přítel dítě nechce a podle mě nechce dítě s nikým. Je mu 36, znáte se pár měsíců, spíš to vypadá, že si našel mladou krásnou holku na povyražení a teď jak se zjevila možnost omezení jeho života plného volnosti a bez závazků, tak panikaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149540
9.7.24 11:37

To jsem nikdy nepochopila, jedno dítě hodit do kýble a za rok za dva si udělat jiné a že jsem to okolo viděla několikrát.
A to nejsem nějaká křesťansky založená antipotratářka.
Já bych si nechala dítě a nenechala takového přítele. Ale to jsem já.

Příspěvek upraven 09.07.24 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.24 11:38

@Jemako když jsem mu tvrdila toto tak mi odvětil že se k tomu právě staví jako chlap…
Chápu ho, má strach a já do jisté míry také, ale ve svém okolí neznám žádného chlapa který by se na svou partnerku v této situaci vykašlal, proto mě to zarazilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí