Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, byla nam zjistena ureaplasma. Chci se zeptat, jestli jste nekdo take resil. Lecime antibiotikama, chci se zeptat jestli mi dovoli stimulovat, ikdyby se nepodarilo prelecit prvni davkou antibiotik nebo budou cekat az do negativnich vysledku ureaplasmy. Dekuji vsem za odpovedi. S nasi doktorkou se uvidim, az za mesic a cekani je hrozne. ![]()
Určitě se bude čekat na přeléčení. Dokud nebudou testy negativní. Je to rizikový faktor a určitě radši měsíc počkáš, aby to bylo ok ![]()
My teď dostali taky léky na ureaplasmu po IUI
a ještě jsem do toho řešila cystu. Kontrolní test by měl být cca po 6 týdnech a po celou dobu sex s kondomem, aby jste si to případně nepředávali, kdyby atb zabrali jen u jednoho. My chceme určitě čekat na test jestli je vše už ok. Na otěhotnění vliv nemá, ale dělá problémy u porodu, takže pokud otěhotníš pak se musí přeléčit někdy kolem 20tt mi říkala doktorka. Je tedy lepší stimulaci o měsíc, dva odložit a raději to přeléčit dopředu.
my si dáváme teď pauzu 3 cykly, tak se aspoň věnuji fyzioterapii, akupunktuře a výživě vajíček vitamíny…. Jo a doktorka mi doporučila po atb i vaginální probiotikum (gynimum), tak na to se chystám teďka. Tak asi březen/duben nás bude čekat 3.ivf.
Fakt doporučuji to neuspěchat a raději měsíc počkat, protože kdyby se to ivf nepovedlo, tak bys mohla mít výčitky, jestli to nemohlo mít vliv, takhle budeš víc v klidu, že jsi to nepodcenila. ![]()
Ale CAR aspoň z mé zkušenosti obvykle tlačí do ivf co nejdřív
za mě tělo potřebuje čas i na regeneraci
ale před 1.ivf se mi taky nechtělo na nic čekat a chtěla jsem to hned.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.