Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nemáte prosím někdo známého v nějaké IVF klinice (ideálně Praha, ale klidně přijedu i jinam), kde bych zítra v případě nouze mohla dokončit svůj IVF cyklus?
Jsme teď v péči jedné kliniky, kde jsme se v minulém roce domluvili na obchodních/platebních podmínkách. Klinika těch podmínek ale nechce dostát a mění nám je s tím, že pokud na ně nepřistoupíme, tak nám léčbu ukončí.
Jsem v polovině stimulace (podstupujeme IVF), takže budu potřebovat jak UZ, tak i léky a někdy ke konci týdne OPU.
Rádi bychom se s klinikou pokusili ještě nějak domluvit, ale pokud to nepůjde, tak budeme muset rychle (zítra/v pondělí) najít alternativu.
Příspěvek upraven 14.01.24 v 15:01
Obávám se, že takhle na rychlo a ještě v průběhu stimulace na to jiné centrum nebude chtít přistoupit. Pokud jste v prosinci podepsali smlouvu, tak Vám podmínky měnit nemohou. Cena je obvykle spíš orientační, protože závisí na tom kolik přesně dní se bude stimulovat a které, přesně metody se nakonec využijí. V čem přesně mění ty podmínky? máte dražší léky nebo nějak změnili v průběhu léčby postup (což se podle utz určitě taky může stát)? To Vás na ty změny neupozornili před začátkem stimulace?
Jinak na to, že tě někdo tady někam procpe přes známé moc nespoléhejte. Lidi se často rozmisli, zda přes známé odhodit něco někomu neznámému. U neznámého člověka problémy riskovat nebudou, obzvlášť, když vy evidentně máte problémy s placením. A já bych tedy kvůli pár tisícům neriskoval, že zahodim rozjetý cyklus.
Děkuju za názory. Rádi bychom se však zaměřili na nalezení té jiné kliniky, spíš než teď řešili platební podmínky tady na emiminu.
Léky i služby hradíme průběžně vždy v daný den, takže klinice nic dlužní nejsme. Moc jsem tomu zatím neporozuměla, ale klinika po nás chce hradit storno poplatky ve chvíli, kdyby léčba byla v nějaké fázi IVF cyklu neúspěšná. Podle mě se takové věci s klienty domlouvají předem a ne ve chvíli, kdy už nemáme možnost volby jiné kliniky a zároveň pod výhružkou ukončení léčby – třeba se jedná o nějaký omyl, ale pokud ne (vypadá to, že ne, protože na můj e-mail, že jsme si přece v minulém roce domluvili ty a ty podmínky mi odpověděli, že teď to tak prostě není) a léčbu by mi skutečně takto ukončili, tak se necítím bezpečně jakékoliv další zákroky v takové klinice podstupovat.
S placením problém nemáme (a nikdy jsme neměli ani v naší aktuální klinice), v nové klinice můžeme hradit předem.
Za pomoc s přestupem do jiného centra budeme rádi.
To se asi nepovede, je hodně ošemetné doporučit někomu známému jiného známého nebo někoho z rodiny. Natož cizího člověka z diskuze. Jsi v blbé situaci, ale přeci podmínky člověk ví vždy dopředu alespoň přibližně, kliniky mají ceníky.
První várka hormonů ke stimulaci se platí předem, samozřejmě se může stát, že se musí něco přikupovat podle toho, jak stimulace pokračuje (já třeba pokračovala o den déle, tak jsem musela něco dokoupit) a také mohou navrhnout nějaké metody, s kterými jste nepočítali. Ale plus minus člověk ví, co bude platit. Alespoň řádově. Moc nechápu, jak se můžete do takové situace dostat? ![]()
@Škubánek23 píše:
Děkuju za názory. Rádi bychom se však zaměřili na nalezení té jiné kliniky, spíš než teď řešili platební podmínky tady na emiminu.Léky i služby hradíme průběžně vždy v daný den, takže klinice nic dlužní nejsme. Moc jsem tomu zatím neporozuměla, ale klinika po nás chce hradit storno poplatky ve chvíli, kdyby léčba byla v nějaké fázi IVF cyklu neúspěšná.Podle mě se takové věci s klienty domlouvají předem a ne ve chvíli, kdy už nemáme možnost volby jiné kliniky a zároveň pod výhružkou ukončení léčby – třeba se jedná o nějaký omyl, ale pokud ne (vypadá to, že ne, protože na můj e-mail, že jsme si přece v minulém roce domluvili ty a ty podmínky mi odpověděli, že teď to tak prostě není) a léčbu by mi skutečně takto ukončili, tak se necítím bezpečně jakékoliv další zákroky v takové klinice podstupovat.
S placením problém nemáme (a nikdy jsme neměli ani v naší aktuální klinice), v nové klinice můžeme hradit předem.
Jako třeba, že bys nereagovala na stimulaci a nebylo žádné vajíčko k odběru a ty bys platila storno poplatky?
@Škubánek23 píše:
Děkuju za názory. Rádi bychom se však zaměřili na nalezení té jiné kliniky, spíš než teď řešili platební podmínky tady na emiminu.Léky i služby hradíme průběžně vždy v daný den, takže klinice nic dlužní nejsme. Moc jsem tomu zatím neporozuměla, ale klinika po nás chce hradit storno poplatky ve chvíli, kdyby léčba byla v nějaké fázi IVF cyklu neúspěšná. Podle mě se takové věci s klienty domlouvají předem a ne ve chvíli, kdy už nemáme možnost volby jiné kliniky a zároveň pod výhružkou ukončení léčby – třeba se jedná o nějaký omyl, ale pokud ne (vypadá to, že ne, protože na můj e-mail, že jsme si přece v minulém roce domluvili ty a ty podmínky mi odpověděli, že teď to tak prostě není) a léčbu by mi skutečně takto ukončili, tak se necítím bezpečně jakékoliv další zákroky v takové klinice podstupovat.
Tak když tomu nerozumíš, tak se ptej.
Přečti si smlouvu.
Která je to klinika?
Není to tak, že pokud třeba nejsou folikuly, tak je pro vás lepší si cyklus zaplatit a nepřijít o pokus na pojistovnu?
Na to, jak hysterčíš, tak vlastně nic nevíš
@Škubánek23 píše:
Děkuju za názory. Rádi bychom se však zaměřili na nalezení té jiné kliniky, spíš než teď řešili platební podmínky tady na emiminu.Léky i služby hradíme průběžně vždy v daný den, takže klinice nic dlužní nejsme. Moc jsem tomu zatím neporozuměla, ale klinika po nás chce hradit storno poplatky ve chvíli, kdyby léčba byla v nějaké fázi IVF cyklu neúspěšná. Podle mě se takové věci s klienty domlouvají předem a ne ve chvíli, kdy už nemáme možnost volby jiné kliniky a zároveň pod výhružkou ukončení léčby – třeba se jedná o nějaký omyl, ale pokud ne (vypadá to, že ne, protože na můj e-mail, že jsme si přece v minulém roce domluvili ty a ty podmínky mi odpověděli, že teď to tak prostě není) a léčbu by mi skutečně takto ukončili, tak se necítím bezpečně jakékoliv další zákroky v takové klinice podstupovat.
Storno poplatky za neúspěšnou léčbu chtít nemohou (pokud to je skutečně takto zamýšleno, jak je to napsáno). Co to je za kliniku? Přestup ti tu asi opravdu nikdo nepomůže. Spíš si projdi recenze a podle toho se rozhodněte, ale rozjetou léčbu, to tě nikdy nevezmou se obávám ani před konexe.
@ivašot. píše:
Jako třeba, že bys nereagovala na stimulaci a nebylo žádné vajíčko k odběru a ty bys platila storno poplatky?
Jj, takhle nějak jsem to pochopila.
@Smutny_snilek píše:
Jinak na to, že tě někdo tady někam procpe přes známé moc nespoléhejte. Lidi se často rozmisli, zda přes známé odhodit něco někomu neznámému. U neznámého člověka problémy riskovat nebudou, obzvlášť, když vy evidentně máte problémy s placením. A já bych tedy kvůli pár tisícům neriskoval, že zahodim rozjetý cyklus.
Tak já bych prostě potřebovala pomoc dostimulovat a odebrat folikuly. Předchozí zprávy a stimulační protokol bych měla s sebou. Takže je to spíš o tom, jestli má nějaká klinika zítra místo na nového klienta (spíš než o nějakém doporučení cizího člověka).
@Škubánek23 píše:
Jj, takhle nějak jsem to pochopila.
Ale to je naprosto v pořádku… pokud se během stimulace zjistilo, že nemá smysl dojít k odběru vajíček a IVF cyklus se přeruší pak máte 2 možnosti.
1. platíte jen to co jste zaplatili do teď, ale oni cyklus vykážou na pojišťovnu a ztrácíte tak pokus (toto se stalo mě, druhou možnost mi nenabídli)
2. doplatíte tu část za léky, kterou jim měla hradit pojišťovna ale nepřicházíte o pokus.
Tobě tedy na utz, během stimulace řekli, že se IVF přeruší protože nereaguješ? Pokud ano tak to jiný CAR v tuto chvíli nevyřeší.
@Ardilera píše:
Ale to je naprosto v pořádku… pokud se během stimulace zjistilo, že nemá smysl dojít k odběru vajíček a IVF cyklus se přeruší pak máte 2 možnosti.
1. platíte jen to co jste zaplatili do teď, ale oni cyklus vykážou na pojišťovnu a ztrácíte tak pokus (toto se stalo mě, druhou možnost mi nenabídli)
2. doplatíte tu část za léky, kterou jim měla hradit pojišťovna ale nepřicházíte o pokus.Tobě tedy na utz, během stimulace řekli, že se IVF přeruší protože nereaguješ? Pokud ano tak to jiný CAR v tuto chvíli nevyřeší.
Jo, tak toto samozřejmě je možnost. Jinak si to „storno“ totiž nedokážu představit.
@Ardilera píše:
2. doplatíte tu část za léky, kterou jim měla hradit pojišťovna ale nepřicházíte o pokus.Tobě tedy na utz, během stimulace řekli, že se IVF přeruší protože nereaguješ? Pokud ano tak to jiný CAR v tuto chvíli nevyřeší.
Ne, já ještě na UZ nebyla, doufám, že folíci tam budou. S tím, že by mi IVF cyklus od pojišťovny propadl počítám, ale oni chtějí ještě hradit něco navíc jako storno poplatek od nás.
Nechci teď zvažovat, zda jsou pro mě jejich nové podmínky vhodné (ne takhle v době stimulace). Podle mě nemají právo mi je takhle adhoc měnit a měli by dostát naší původní dohody.
@Škubánek23 píše:
Tak já bych prostě potřebovala pomoc dostimulovat a odebrat folikuly. Předchozí zprávy a stimulační protokol bych měla s sebou. Takže je to spíš o tom, jestli má nějaká klinika zítra místo na nového klienta (spíš než o nějakém doporučení cizího člověka).
A to vajíčka jen zamrazíš bez oplodnění?
V neděli budou uživatelky emimina vědět, zda má nejaky CAR zítra volný termín?
To asi ne. Zítra budeš muset obvolat a popravdě takovou poplašenou klientku nevím zda budou chtít.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.