Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jakmile začneš s léčbou, tak abys to znovu od partnera nechytla, proto zákaz nechráněného sexu. A přeléčit by se měl i partner.
Přeléčit se musí i chlap. Doktorka je mimo. To je totální blbost. On to má z největší pravděpodobností taky a znova tě nakazí.
Sex aby se to nepředávali je zákaz a hlavně příznaky mít nemusí měl by se přeléčit
Ahoj holky, v týdnu mi volala gynekoložka, že mi ve stěrech našli ureaplasmu. Že mi posílá recept na ATB a během užívání nemám mít sex. Ještě jsem se zeptala jestli je potřeba přeléčit i partnera a prý jestli nemá příznaky, tak ne. Je možné, že to mám třeba jenom v močové trubici a jinak ne? Ty stěry dělala z obou míst. Ona to na mě v tom telefonu tak rychle vybalila, že jsem ani nestihla moc reagovat a ne se ještě nějak vyptávat. Ale hlavně proč nemám mít během léčby sex? Prý jedině s kondomem a to už vůbec nechápu. To jako aby byl najednou chráněný partner, dokud nebudu vyléčená? To by mi smysl dávalo jedině kdyby se měl léčit taky. Anebo protože budu díky ATB teď náchylnější na různé kvasinky, ale zas při léčbě něčeho jiného pomocí ATB se sex nezakazuje. Já sice s tou abstinencí nemám problém, ale celé mi to přijde divné. A taky nevím jak to mám vlastně partnerovi vysvětlit, jakože mám ureaplasmu, nebudeme teď mít sex, ale on ať jinak nic neřeší. Prostě jsem teď z toho blbá, dokážete mi to některá vysvětlit? Myslím, že jsem ji měla ještě před tím, než jsme se poznali, takže od něho ji nemám, tak jen doufám že ji za tu dobu ode mě nestihl chytit taky