Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jaké jste měli příznaky ureaplsmy prosím a jak k tomu doktor na gyndě přistupoval? Léčit/nelecit?
Absolutně žádné, zjištěno náhodně. Jeden doktor hned přeléčit oba partnery ATB, jiný pak že dokud to nedela problémy, tak to neřeší, beztak to má kde kdo a stejně se to vrátí.
@IziNka26 píše: Více
Já vždy pálení a řezání při močení i po něm.. pak sem se musela přeléčit antibiotikama…chytla sem to od ex..
Mne to zacalo jako “zánět dělohy”, bolesti v podbřišku a tlak při močení. Až druhý gynekolog mi udělal stěry na tu ureaplasmu a byla tam. Celkem 4 antibiotika. Jinak mne se to furt měnilo ty příznaky, a ani nevim, jestli to porad dělala ta ludra. Ted sem taky negativni, ale příznaky furt mam. Tlak na močák, časté čurání, pálení močové trubky, slabá menstruace, bolest třísel, beder, výtoky..no je to humus, ted se to uz da ale 100% furt nejsem. A gynekologa budu zase měnit, protože to nechce řešit. Kdyby si to chtěla probrat blíž tak mi klidně napiš sz.
Za mě asi nejdůležitější nehledat a nečíst na internetu - mě to dohnalo až k úzkostem a antidepresivům. Tady to co si pak děláme v hlavě za scénáře je někdy mnohem horší než samotná ureaplasma (nebo jakákoliv jiná bakterie či zdravotní problém).
K příznakům - bolesti, výtok, diskomfort. Plácala sem se v tom dlouho (pořád nejsem uplně ok) a asi sem pak nad tím začala přemýšlet víc se selským rozumem - špatná mikroflora a opakovaně atb = přemnožené špatné bakterie. Podle mě je hodně důežité se pak zaměřit právě na ni, dat to dohromady po těch atb a pak se vám pomalu začně ulevovat. Důležité je zlepšit stravu, pokud kouříte tak přestante (i vapování a iqos se počítá jako kouření). Probiotika, pohyb, strava, pozitivní mysl půl zdraví. Všem držím palce, tady ty ludry bakterie si umí dobře zahrávat jak s tělem tak hlavně s psychickým stavem, nenechte se zlomit.
Ja som mala ureaplazmu, brala som antibiotika Doxycyklin (15 dni,) a uz je to prec, aspon myslim. V brusku mame totiz 34 tt chlapciatko. Doxycyklin bez předpisu - https://euhealth247.com/cs/
Příspěvek upraven 08.12.25 v 05:37
@IziNka26 píše: Více
Já tipm procházím taky a mám zbarvený výtok do žluta a pálí mě pochva ![]()