Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
HOlky omlouvám se za anonym za chyby za zmatek.
Potřebuju urgentní pomoc:
Mamce prave dosel dopis od soudu kde je usneseni o rozvodu mezi ni a tatkou.
Hned tam jedu pze je totalne v prdeli, nikdo o tom nic nevime to je mezi nimi krize jo ale toto nenapadlo nikoho.
Ona o tom vubec nevedela je mozny aby je takto rozvedli?????????
Samozrejme pak budu hnedka urgovat pravniky ale jsem ted v pr…a v soku…co ji mam rict.....
Rozvod bez účasti jednoho z manželů má myslím dost specifické podmínky, musejí žít odděleně velmi dlouho, nebo snad být jeden z nich nezvěstný, případně se bere v potaz drogová či alkoholová zívislost, když nespolupracuje.
Není to spíš nějaké rozhodnutí o podání žádosti o rozvod? Nějaké předběžné opatření či tak něco? Na těch úředních dokumentech je vždycky spousta textu, tk než člověk pochopí o co jde, tak to může chvíli trvat.
Já tam jedu ona me to nedokaze ani precist poradne ale je tam usneseni atd…samozrejme to okamzite predam pravnikum a napadneme to ale nemuzu se vzpamatovat ze soku.....
no je to dobry…nic holky děkuju, pak si doctu odpovedi ted tam jedu..
A co je v tom usnesení psáno?? Rozvedeni určitě nebudou, to by jí přišel rozsudek, ale to by ještě předtím muselo přijít předvolání a musela by se dostavit k soudu. Počítám, že jí příšlo usnesení ve smyslu, aby se vyjádřila k návrhu na rozvod ![]()
Mám pocit, že se asi třikrát jeden z nich nesmí dostavit k soudu, aby je pak rozvedli bez jeho přítomnosti, ale to trvá třeba 3roky
J9 právě nedoslo vubec nic jen toto a hlavne nic nevedela od nej.....
Tak ona to ani vědět nemusí. A teď jí přišlo předvolání k soudu, kde jim řeknou, aby se vypořádali majetkově, o děti atd. a pokud by se nedohodli sami, tak se to bude řešit soudně
já si myslím že to je jen žádost o rozvod a tu může podat každý z manželů sám…
Myslím, že to nebude rozvedení, ale o tom, že třeba on podal žádost. O tom by měla být informována ze všeho nejdříve, budou tam popsaný další kroky. Takže nejlíp tam dojet a sama to přečíst, jestli je mamka v šoku, nemůže z těch úředních věcí nic vyčíst, což není divu.. ![]()
Ahoj, pravděpodobně bylo mamce doručeno usnesení s výzvou k vyjádření a připojenou žalobou otce o rozvod, samozřejmě se může vyjádřit v rámci procesní obrany tak, že s rozvodem nesouhlasí a k tomu uvést důvody, proč.
Manželství lze rozvést výhradně listinou označenou jako rozsudek, bez účasti žalobce a žalované jen v případě, že se jedná o smluvený rozvod (jehož součástí je smlouva o vypořádání majetku s úředně ověřenými podpisy obou) a oba prohlásili, že se vzdávají účasti u jednání.
Takže kliiid, rozvedená rozhodně zatím není, natož pravomocně. Bez její povědomosti to opravdu nelze.
HOlky děkuju, je to to co jste psali…
No tedka jdu za pravnikem…diky za rychlou pomoc.
Případně lze ještě rozvést nezvěstného bez jeho účasti - v zastoupení opatrovníkem z důvodu neznámého pobytu (a nemusí se o tom tím pádem dozvědět), ale to určitě není váš případ.
Určitě stačí právníkovi dnes zavolat a domluvit si schůzku, tak naléhavé to není, jistě má mamka nejmíň 10denní lhůtu k vyjádření.