Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Alimenty ti bude buď platit bývalý manžel nebo nikdo. A nejdříve se řeší syn a pak až vy.
j.a.n.i1 píše:
Alimenty ti bude buď platit bývalý manžel nebo nikdo. A nejdříve se řeší syn a pak až vy.
Anonymní píše:
Ahoj holky,nedavno jsem pozadala o rozvod mame s ,,byvalym" manzelem syna, kteremu bude letos v unoru 15 let.Syn bude v me peci tak jsme se dohodli s byvalym protoze on se o nej nedokaze postarat je vedenej na urade prace uz skoro 2 roky.Kdo mi bude platit alementy byvaly manzel kdyz je na urade prace a nic nebere nebo socialka?????A jak to socialka od manzela dostane??A jeste se zeptam na jednu otazku kdyz budeme mit prvni stani bude se resit syn nebo my nebo jak to je.Vubec o tom nic nevim.Dekuji za odpoved
sousedka to má tak že jí to vyplácí sociálka - protože to z bývalého nemohla dostat a ona už se sociálka postará o to jak to z něj dostane ![]()
lendiku, to se mi nezdá. Mě dluží biolot už čtyři roky alimenty a sociálka mi nic nevyplatí. Pokud otec nepracuje, tak nemusí platit alimenty, dle mě. Bohužel…
Já má zprostředkovaně tu zkušenost, že za něj to platí soc. jenom v tom případě, když Tě to existenčně ohrožuje, detaily neznám a stát to za něj platí tehdy, když sedí a oni to po něm pak vymáhají, zjisti si detaily, určitě to nějak jde, ale němyslím si, že pokud máš příjem 30tis (například), že se s tebou bude někdo bavit ![]()
No, já mám spíš pocit, že to funguje tak, že pokud alimenty neplatí, tak se nepočítají jako tvůj příjem, tudíž pokud máš fakt málo, tak to dostaneš od sociálky na dávkách, ale není to o tom, že by ti za něj platili alimenty, ale prostě dostáváš dávky hmotné nouze.
tutinka píše:
lendiku, to se mi nezdá. Mě dluží biolot už čtyři roky alimenty a sociálka mi nic nevyplatí. Pokud otec nepracuje, tak nemusí platit alimenty, dle mě. Bohužel…
Titinko - její bývalý už pracuje ale nechtělo se mu platit - a ona jako samoživitelka si zašla na soc. a peníze jí chodí a mě tvrdila že jí je jedno jak si to z něj dostanou. Tak
co na tom je pravdy. Ale věřila bych jí - protože hodně bojuje s penězma - no asi jako každá samoživitelka
![]()
tutinka píše:
Tutik je to tak jak píše j.a.n.i - jenom jsem se nemohla vymáčknout ![]()
j.a.n.i1 píše:
No, já mám spíš pocit, že to funguje tak, že pokud alimenty neplatí, tak se nepočítají jako tvůj příjem, tudíž pokud máš fakt málo, tak to dostaneš od sociálky na dávkách, ale není to o tom, že by ti za něj platili alimenty, ale prostě dostáváš dávky hmotné nouze.
ano, je to přesně tak, jak píše j.a.n.i. taky jsem tímhle prošla.
Ahoj holky,nedavno jsem pozadala o rozvod mame s ,,byvalym" manzelem syna, kteremu bude letos v unoru 15 let.Syn bude v me peci tak jsme se dohodli s byvalym protoze on se o nej nedokaze postarat je vedenej na urade prace uz skoro 2 roky.Kdo mi bude platit alementy byvaly manzel kdyz je na urade prace a nic nebere nebo socialka?????A jak to socialka od manzela dostane??A jeste se zeptam na jednu otazku kdyz budeme mit prvni stani bude se resit syn nebo my nebo jak to je.Vubec o tom nic nevim.Dekuji za odpoved