Rozvod

Anonymní
6.1.12 11:32

Rozvod

Ahoj holky, potrebovala bych poradit.Moje mamka zada o rozvod vsechno ma uz sepsany,sla to tam dnes podat ale rekli ji ze ma jeste sepsat vydaje ale nevi jaky jestli jen najem,plyn,… jestli se tam maji psat vsechny vydaje i castku kde vse dluzi napr pujcka atd????Muzete poradit????Dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
6.1.12 11:59

naši se taky rozváděli a myslím, že výdaje se řešily až později, všude je to asi jinde a hlavně se to pořád mění…já myslím, že výdaje se vším všudy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
6.1.12 12:07

Ahoj, ma napsat veskere vydaje, ktere jsou na domacnost. Takze energie, pujcky, jidlo, drogerie, proste veskere vydaje na domacnost… Staci v celych castkach (jidlo a drogerie, nemusi toto po polozkach), pucky a energie a najem tak, jak to je podle faktur a dokladu… :)

Plus bych tam napsala i prijmy jeji i jejiho manzela… :) (ktere vi, samozrejme).

• Citovat
  • Upravit
3870
6.1.12 12:50

Vůbec nechápu, co po ní chtěli, toto se do rozvodu rozhodně nepíše. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.1.12 12:52

http://www.zbynekmlcoch.cz/…a-ke-stazeni

tady je návrh na rozvod manželství a určitě tam není nic o výdajích, které má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
6.1.12 13:01

V rozvodech se nevyznám, ale nemá toto být kvůli majetkovému vyrovnání? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
6.1.12 13:08

napadlo mě, že možná mysleli, jaké má příjmy a náklady na bydlení a ostatní - pro zachování stejné úrovně obou manželů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.1.12 13:15
tterka píše:
V rozvodech se nevyznám, ale nemá toto být kvůli majetkovému vyrovnání? :think:

Tak třeba to tak myšleno bylo, ale v tom případě se majetkové vyrovnání nepíše do návrhu na rozvod, ale musí být sepsána „dohoda o vypořádání SJM pro dobu po rozvodu“ a ta se přikládá společně s návrhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
6.1.12 13:16

Každý soud je jiný, já musela dokládat výdaje,téměř do koruny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.1.12 13:21
mamaho píše:
Každý soud je jiný, já musela dokládat výdaje,téměř do koruny.

8o
No jiný, já nevim, mělo by to být všude stejně ne, je to daný zákonem. Napadá mě jen, že u žádosti o osvobození od soudního poplatku by se měly dokládat příjmy a výdaje, aby soud mohl posoudit, zda má daný žadatel nárok na osvobození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.12.12 09:57

Příjmy

Pěkné sváteční dopoledne.
Prosím, neví někdo jak to je při rozvodu, kdy manžel má takové příjmy, že nechtěl, aby manželka chodila do zaměstnání (po mateřské cca 5 let),chtěl, aby se starala o děti, domáctnost,atd.aby on mohl pracovat do pozdních večerních hodin, o víkendech a teď při rozvodu chce operovat tím, že manželka byla „lenivá“ si hledat práci, nechtěla a neměla zájem přispívat a že vlastně vše platil on? A vlastně vše co koupil hradil on a živil ji.
Tím pádem je logické, že i veškerý majetek - krom teda domu, ten má každý půlku napsanou - např. auta platil on. Bohužel se nechce rozumně domluvit u rozvodu a chce najít nějakou skulinu, jak manželku o vše obrat.
Děkuji za jakékoliv informace. Myška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.13 14:41

Rozvod a peníze

Ahoj,
potřebovala bych poradit. Manžel se semnou rozvádí. Podal prý už návrh na rozvod. Mám očekávat, že mi příjde. Máme 4 letou holčičku, v péči mi jí nechá pokud si pro ní najdu zázemí. Jsem ještě k tomu těhotná. On to druhé mimčo nechtěl. To ho nezajímá. U advokáta prý dohodl, že mi na holku bude přispívat částkou 2800Kč měsíčně. Já jsem ted na nemocenské. Po rozvodu mám nárok i na nějaké výživné od něho nebo jak se to počítá? Nevíte někdo i jaké příspěvky se dají od státu získat. A příspěvky budu získávat, když budu bydle v podnájmu nebo mohu bydlet i u rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.2.13 15:01

@Koloběžka1

Proštuduj si zákon o rodině, máš tam všechno. Dále Tvůj partner není ten, kdo Ti bude klást podmínky, kdy Ti nechat dítě atd. Pokud jsi na MD, máš nárok na právníka zdarma, to většinou zařizuje sociálka (u nás to tak je). Také neplatíš žádné soudní výlohy, od toho jsou ženy na MD odproštěné.

Takže být Tebou zajdu co nejdříve na tu sociálku, zažádám o svěření dítěte do své péče. Ještě před tím, nežli tam zajdeš, bylo by dobré, kdyby jsi si našla to zázemí, nejlépe bych začala u těch rodičů. Jaká je tam reálná možnost? No, na sociálce to s Tebou sepíší, dále tam vylič naprosto všechno, že manžel si klade nesmyslné podmínky, defacto, že Tě vydírá. Také bych tam rovnou se poradila, jak to je, když s ním čekáš druhé mimčo, ke kterému se nechce hlásit s tím, že ho do RL napsat chceš. Hlavně to udělej, jelikož by jsi přišla o alíky, atd. Pokud manžel nechtěl dítě, neměl Ti ho dělat. Za blbost se platí. Takže nějaké jeho „mě to nezajímá“ nepřipadá v úvahu, jelikož zákon toto slovní spojení nezná.

Rozvod jsi mu ještě nepodepsala a já osobně bych mu ho podepsala, až se s Tebou domluví na rozumných podmínkách, jako je výživné na obě děti a Tebe, dále na rozdělení majetku (tohle fakt konzultuj s právníkem)

Takže nenech se o nic ošidit a nenech se vydírat, řeš si to po svém a jemu neříkej, jaké kroky podnikáš. On Ti své kroky říká, což je plus pro Tebe, jelikož víš, jaké zbraně chce na Tebe použít.
Takže shrnuto: promluv si co nejdříve s rodiči o bydlení. A zajdi pak okamžitě na sociálku.

Teď bokem, jaký je důvod rozvodu ze strany manžela? Jeho dělení dětí, kladení nesmyslných podmínek mi příjde, že není moc rozumný, a dost se Tě snaží zastrašovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
14.2.13 23:28

Ahoj holky, prosím o rady ohledně rozvodu. Manžel mi přestává dávat na dcery a dluhy stoupají nemám ani na nájem, sotva se najíme. Kdy mě začně socka doplácet atd? Moc děkuji za jakoukoliv radu a postup co mám dělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
15.2.13 16:48

@marel pokavaď jste manželé a žijete ve stejné domácnosti tak ti stát přispívat nebude, pokud žiješ odděleně tak můžeš žádat o přispěvek na bydlení ale musíš tam mít rvalé bysliště a počátají se i všichni lidi co ho tam maj a podle toho něco dostaneš s tím že to je vždy za 3 měsíce zpětně.
A jinak máš nárok na alimenty od manžela. a když nechce dávat dobrovolně můžeš zažádat soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna