Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Myslím, že s tímhle šanci uspět nemáš, nevím tedy v jakém oboru přítel podniká, ale pokud to není nějaké speciální povolání, kde jsou obecně vysoké výdělky, tak budou i ty 3000,– úspěch.
I když máš právo žádat výživné i na sebe, takže to by mohlo dát něco navíc.
Myslím žw uspěješ.....máte mít stejnou životní úroven a ve tvém případě můžeš žádat alimenty i na sebe.
Crystal87 píše:
Myslím žw uspěješ.....máte mít stejnou životní úroven a ve tvém případě můžeš žádat alimenty i na sebe.
Právě tím se chci taky hájit. Ty peníze navíc klidně zamrazím až do té doby, než je syn bude skutečně potřebovat…lyžáky, tábory, kroužky, vysoká škola…jde mi jen o to, že v té době, kdy bude velký, ho jeho biologický otec třeba takto finančně nezajistí, i když ty peníze bude vydělávat třeba pořád stejné, ale on prostě takto neuvažuje a zřejmě se s ním nebude ani chtít stýkat, když už nyní na nás kašle a žije si svůj život.
Crystal87 píše:
Nevím to tedy jistě, ale nevztahuje se náhodou nárok na stejnou životní úroveň pouze na manžele?
Taky se přidávám k tomu,že neuspěješ a v tomto mám tedy zkušeností více než dost.
Hlavně soud zajímají fakta,opravdové příjmy.
Já beru na syna 2500,z toho 300 dávám na pojistku a jsem ráda.Současný manžel platí 4700 na 2 děti,(prům.plat měl 17500)ale momentálně ztratil hodně blbě práci a to je tedy taky prekérka.Ze zkušenosti víme,že žádat o snížení smysl nemá a to jsem na nižším rodičáku a máme dost nemocného syna.
Já bych byla šťastná za 3-4tisíce.Pokud jinou vyživovací povinnost nemá,tak by to mohlo vyjít.To kdo koho opustil soud až tak nezajímá.No…mohla bych vyprávět mnoho ze soudní síně.
Přeji hodně štěstí a brzy najděte nového a spolehlivého partnera a taťku pro špuntíka
![]()
Za anonym se omlouvám,ale pochopitelné,že ![]()
sanci nemas a jelikoz nejste manzele, tak k tobe vyzivovaci povinnost nema
Vyživovací povinnost má dokud jsi na rodičovské.Vlastní zkušenost ![]()
hondy píše:
Vyživovací povinnost má dokud jsi na rodičovské.Vlastní zkušenost
I když nejsou manželé?
Zakladatelko-a ten příjem co má přítel v daňovém přiznání je za měsíc,nebo jak se u podnikatelů uvádí,tak za celý rok?A je to myšleno čistý příjem po odečtu nákladů a zdanění?
Myslím,že s argumentem spoření neuspěješ.Bere se současná situace,nynější potřeby.A argumentovat u pár měsíců starého dítěte financema na lyžák či vysokou školu,tak to je bezpředmětné.Co když vš studovat nebude,na lyžák nepojede,lyže ho nebudou bavit.
Chápu zradu,rozhořčení z toho,že odešel,ale to mu nezakládá povinnost se o malého postarat víc než je standart vzhledem k věku a potřebám dítěte.
lasička1 píše:hondy píše:I když nejsou manželé?
Vyživovací povinnost má dokud jsi na rodičovské.Vlastní zkušenost
Vyživovací povinnost má 2 roky po porodu i když nejsou manželé. Není to vázáno na pobírání rodičáku.
Ano,stačilo,že byl otcem mého dítěte ![]()
Mám to v rozsudku.Částka na dítě a částka na mně.Mimochodem tehdy byl taky OSVČ a příjem veškerý žádný a dostala jsem tehdy trojku.Je to 11 let zpátky..
Záleží v jakém oboru podniká ![]()
Tak mně to platil 3 roky
Tohle jsem nevěděla ![]()
Každopádně jsem myslela dokud matka nemá vlastní příjem,tak že vyživuje ![]()
hondy píše:
Tak mně to platil 3 rokyTohle jsem nevěděla
Každopádně jsem myslela dokud matka nemá vlastní příjem,tak že vyživuje
Tak ono to mohlo být před 11 lety jinak, ale teď jsou tam přímo uvedeny ty 2 roky.
Jj tak to je docela možné,v té naší úžasné republice je každý rok něco jiného ![]()
Hlavně se všichni zase těšíme na zvýšené DPH.
Vánoční dárek všem milým občanům ![]()
Prosím o radu. Rozcházím se s přítelem, máme půlročního chlapečka, přítel je OSVČ a jeho hrubý příjem loni byl dle daň. přiznání cca 70 tis. Asi mě nyní odsoudíte, ale protože znám myšlení přítele a vím, že je nezodpovědný co se financí týče, ráda bych svého syna nějak do budoucna zajistila…tedy chci požádat o 6-7 tis. alimenty, přičemž 3 tis. by šly na „provoz“ syna (plínky, jídlo, oblečení, hračky) a ten zbytek bych chtěla na spořící účet s tím, že poslouží na budoucí studium. Myslíte, že mám šanci s tímto návrhem uspět u soudu? Přítel se jistě bude cukat, ale chci oponovat tím, že on nás opustil, on si našel přítelkyni a nám se díky odstěhování rapidně zhoršila životní úroveň, protože jsem museli opustit zařízený byt a zařídit si mnohem nuznější bydlení.