Rozvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5998
25.7.13 19:48

@martina.se Děkuji, tak tam radši zavolám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 19:51

@Anie22 opravdu nemusí být splněna ta 6ti měsíšní podmínka. U dohody to lze i bez toho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.9.13 16:37

Holky, potřebuju poradit, nebo spíš vidět váš pohled na věc. Zatím s tím bojuju sama v sobě, nikomu jsem se o problémech nezmínila, všichni v okolí nás vnímají jako stálý pár…Jsme spolu osm let, z toho dva roky svoji. V polovině roku manžel navrhl, že by jsme se mohli pokusit o dítě, souhlasila jsem. Zatím se nepovedlo a jsem za to moc ráda, protože si zahrávám s myšlenkou o rozvodu. Nejsou u nás žádné typické důvody rozvodu, nejsme si nevěrní, není v tom alkohol, ani násilí ani nic podobného. Prostě ho už nemiluju. Teď byl čtrnáct dní v kuse v práci, nestýskalo se mi, právě naopak, byla jsem ráda. Nepřitahuje mě. Krom toho je dost komplikovaná povaha, když se mu něco nelíbí co udělám, nebaví se se mnou. Ty jeho nálady trvají i týden, kdy se mnou nepromluví ani klika u dveří. Prostě čím víc o tom přemýšlím, tím víc vím, že takhle nedokážu žít dále, trápit se a nebýt šťastná. On o mém úmyslu taky neví. Jsem s nervama v prdeli. Pořád se to ve mě bije. Jak všechny zklamu, moji rodinu, jeho rodinu, vlastně i sebe…nevdávala jsem se proto, abych se po dvou letech rozváděla. Posrala jsem to. Spíš mě zajímají názory rozvedených. Jak jste tohle období ustály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.13 16:40

@baracudas já osobně se rozvedla, život je příliš krátný na to, abych ho trpěla. chci žít. Jinak k věci - buď se pokusit vztah oživit, třeba znovu přeskočí ta jiskra, nebo jít od toho. Rozhodně bych se nesnažila aktuálně otěhotnět, to tomu nepomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.9.13 16:45

@martina.se To otěhotnění asi stopnu. Stejně jsme spolu tak dva týdny nespaly :roll: Jsem ráda, že v téhle situaci nejsem ještě těhotná, to bych si asi hodila. Jsem zralá na antidepresiva, nejsem schopna se v práci soustředit, co chvíli se mi stahuje žaludek. A pověz, si šťastná, nelitovala jsi toho někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.13 16:47

@baracudas já osobně? ani minutu a jsem ráda, že jsem se rozvedla. Je fakt, že u nás těch věcí bylo víc, ale mít znova volbu, udělám to stejně. Akorát bych nečekala tak dlouho. Zkuste vztah oživit - někam vyrazit, udělat si něčím radost a pod.. nebo si dát pauzu ( i když já na ně nevěřím)… :think: těžko takto radit. Ale to dítko bych rozhodně stopla, není to za aktuální situace dobrý nápad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.9.13 16:59

@martina.se Mám největší strach z reakcí. Z jeho reakce. Vím, že to neunese, bude to peklo a bude mi dělat peklo. Pak z reakcí okolí. Byl by to pro všechny šok. Mám strach, jestli se nesesypu (větší psychické nátlaky zdravotně blbě nesu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
3.9.13 17:04

Zvladnes to. Taky jsem mela pocit, ze to nepujde. Meli jsme spolu i firmu, vsechno tak propletene… No a slo to… Vyslechla jsem si od nej par urazek, prezila jsem, on taky a ted jsme oba znovu ve svych novych manzelstvich a myslim, ze muzu rict, ze oba stastny… Byli jsme jak sourozenci. Zadne valky, ale taky zadna vasen… Deti by to nezachranili, i kdyz jsme uz na nich „delali“… Jeste, ze to nedopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.9.13 17:05

A není to z tvé strany jen ponorka? Ono 8 let je 8 let. Co si budeme povídat - v té době musí být vztah založený i na jiných věcech než je láska a sexuální poblouznění. Kolikrát i ženské s dětma jsou rády, že jejich manželé na pár dní odjeli a vůbec se jim nestýská a nerozvádí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.9.13 17:09

@ynax No jo, ale jak rozeznat ponorku od konce? Je mi jasné, že po osmi letech z něho nebudu padat na zadek. Ale tam není opravdu nic…ani ten sex s ním mi nechybí. Mám strach, že bych mu dříve, či později zahla. Nikdy jsem to neudělala, ponížila bych sebe i jeho. Ale věřím, že kdybych teď někoho potkala, velkou „práci“ by se mnou neměl, moc bych se nebránila. Nechybí mi jenom ta vášeň, chybí mi prostě to těšení. Jako že si dáme ráno a večer pusu…to přece nemůže být všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
3.9.13 17:10

@ynax no to ja jsem rada i ted, a to ho miluju a jsme spolu jen tri roky :lol:
Ale jestli pise, ze je z toho psychicky na dne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.9.13 17:12

Holky vážně, jsou to úzkostné stavy. Není to jako když se pohádáte a víte, že za pár hodin, nebo dnů bude všechno jako dřív. Už to prostě nebude jako dřív. Možná fakt někam vyjet, věnovat se sobě…ale já ani nemám chuť s ním někam jezdit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
3.9.13 19:38

@baracudas Hodně dobře si to promysli, evidentně u vás není nějaký opravdu velký problém. Asi bych to řekla manželovi, třeba by se chtěl změnit a nebo zjistíš, že třeba cítí to samé. Ovšem počítej s tím, že pokud se nedohodnete a ty budeš podávat žádost o rozvod, tak tam budeš muset uvést důvody a musí to být vážné důvody, aby bylo jasné, že je vaše manželství trvale a hluboce rozvráceno.
Ale jak říkám, nejprve bych se svěřila manželovi.
Já se momentálně rozvádím, měla jsem podobné pocity jako ty, ale u nás k tomu byly důvody a jelikož manžel mé prosby o změnu ignoroval, tak teď už bylo pozdě něco zachraňovat, protože já už byla vnitřně jinde, i když on chtěl manželství zachránit. Pozor na to, aby si ho neodstřihla předčasně, měla by si mu dát šanci, až poté bych se definitivně rozhodla, co dál.
Přeju hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.9.13 19:40

@Anie22 Jsi hodná, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
3.9.13 19:55

@baracudas Já naštěstí nelazla u rodiny podporu, ale i tak to není jednoduché. Manžel si samozřejmě šíleně vymýšlí, takže bůh ví, co si jeho rodina a okolí myslí, ale už to neřeším. Je mi teď mnohem líp, už jen aby mi konečně dovezl podepsané papíry a budu mít konečně klid. My ještě k tomu máme dítě, takže se s ním budu muset stýkat dál a že máme rozdílné pohledy na výchovu, takže i v tom mi dělá naschvály. Ale i přes to toho nelituji, našla jsem si jiného-resp. on si našel nás a jsem teď hrozně šťastná za měsíc budeme bydlet společně, jako rodina a pak si bývalý může dělat naschvály jak chce, mě nerozhodí :pankac:
Není to jednoduché, i když byste se nakonec na všem domluvili, tak je to člověku prostě líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna