Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
![]()
Tohle jsme doma měli taky. Byly to nervy.
Radu nemám, musíte to přežít.
![]()
Tak to je mazec, mas můj obdiv, ze to zvladas. A to on brečí, kdyz si ho nevšímas, nebo treba i kdyz se mu věnujes?
Něco podobného znám, zabíral mi Nurofen, za pulhodinu po podání bylo najednou veselé dítě, takže jsem pochopila, že ty zuby fakt bolí a bez léků to prostě nešlo
. Snažím se to kombinovat různě s homeopatiky Viburcol a když je nejhůř dávám Nurofen nebo Paralen, ten mi zabírá nejlíp. Období od roka do 2, než zuby vyrostly byly vždy peklo, teď to jedeme už po třetí
, malou máme furt na rukou, je to prostě období a je třeba vydržet, bude líp.
@Dn0712 píše: Více
Když si s ním hraju nebo něco vymyslím, zaujme ho to na 5 minut a pak se po mě začne sápat, že chce nosit. Takto furt dokola. Zkoušela jsem, že ho prostě nevezmu. Ale on pak tříská hlavou o kuchyňskou linku a jsou to fakt rány a nenechám ho se zmasakrovat.
Takže celý dny nosím, utěšuju. Doma udělám ho… a večer uklizim binec po celým dni. A v noci vstávačky. Musím říct, že už jsem nebyla zvyklá vstávat, spával celou noc a teď se opět budí..
@Veve3 píše: Více
Ano jak píšeš. Jen Nurofen nám zabere. Zkoušela jsem různá homeopatika, Calgel, dalších X různých gelů, kousátek, olejíčků… když dám na noc Nurofen, spí celou noc. A to vím, že ho nic nebolí když spinká. Ale nemůžu ho tím ládovat denně..
Zajímavé je, že vrchní stoličky vylezly, ani jsme to nezaznamenaly.
No ty spodní… to je peklo pro nás oba
@Anonymní píše: Více
Také bojují s tím, že to nelze dávat pořád, proto se snažím různě střídat, někdy je den dva bez léků a někdy dostane 2 dávky, u nás v noci naštěstí spí a nebudí jí to víc než normálně, řeším hlavně den. Zase si říkám, že jí přece nenechám trápit, představím si sebe, jak zuby někdy potrápí a bolí.. Mám už vyhozenou lopatku, ozývá se mi zápěstí
z toho jak je neustále nošená.
@Veve3 píše: Více
Nám paralen vůbec nepomáhá. Nurofen ano.
Viburcol když dám, tak se hned vykadí.. takže škoda že to není ve formě sirupu. Máme ještě homeo Chamomilla, taky nic.
Je to šilený, jak nedám tak se v noci budí. Když ho dám, tak spí celou noc.
Přesně, jaký pak těžký tašky… dítě na ruce celý den teprve ukáže sílu
![]()
Tak i přes Panadol na noc jsme se nevyspali. Nemá na něj žádný vliv. Kdy tohle přejde… ![]()
Ty zuby jsou strasny problem i u nas. Pamatuju si, kdy v tomto obdobi lezlo kde co. Rostlo to v podstate porad. Jen na par dni klid a pak zas. Nemohla jsem nic. Nezabavil se. Kdyz nejakej den byl v klidu, bylo to takove ticho pred bouri. A pak jsem vzdycky nasla nejaky novy zub. Brzo jsem pochopila, ze nema smysl byt otravena, ze tak knoura. Proste ho to boli, takze kdyz uz mi to prislo moc, dala jsem Nurofen. Nedaval jsem ho pokazde, ale kdyz uz jsem citila, ze je opravdu zle. Ted rostou v 19 mesicich, uz posledni zadni a je to porad furt na hlavu. Do toho ma vracejici se blokady, takze uz musim vypozorovat co je co. Chodime na Osteodynamiku a to je tak po tydnu, nez se srovna, zase zlatej. Ale taky si pamatuju, ze jsem porad rikala, tohle prece nemuzou byt jen zuby, asi z casti je to trochu osobnost, ale ty bolesti to umocnuji. Do toho si vem, ze roste. pry rust kosti take boli, manzel mi tvrdí, ze si tu bolest pamatuje… nam nejvic pomaha v takovych dnech, proste byt venku, kdekoliv. A to jsem driv skrz koliky, taky nechodila nikam moc od baraku. Ted planuji vylety, jinak by mi hrablo ![]()
Ahojky, ráda bych přečetla, že jste to měly taky tak, podobně nebo kdy to přejde.
Synovi je 15 měsíců. Ale musím říct, že od narození je to s ním dost náročné a na další dítě nemám ani pomyšlení. Začalo to kolikou a 24/7 trvajícím pláčem 3 měsíce. Byly jsme zalezlý doma nebo v lese, mezi lidi jsem nemohla.
Pak se to po bříšku zlepšilo. Po měsíci ale přišly zuby. A od té doby máme opravdu trápení s každým.
Už má všechny přední. Stoličky má dvě a další dvě nad sebou mu rostou. Jedna se už prořízla, další spodní ne. Má to nateklé. Gely, kousátka, absolutně nic krom nurofenu na noc nezabírá.
Ale nevím jestli je to “jen” zoubkama. Spal celou noc, teď se časteji budí, kňourá, hledá dudlík. Nebo z ničeho nic začne strašný řev.
To je noc.
Ve dne je furt na ruce, jinak řve opravdu moc. Není schopný si chvili hrat sam. Nemůžu nic udělat, nikam se hnout. Jakmile stoupnu ke kuchyňské lince, začne mě odstrkovat a sápat se po mě. Drží se mě jak klíště.
Ikdyž je manžel doma a já jdu na wc nebo do patra něco udělat, stoupne před dveře a leží na zemi a řve jak kdyby ho na nože braly.
Vlastně teď furt jen řve. Ale jako hodně.
A nevím, jestli za tohle všechno můžou zuby nebo něco jinýho.
Teplotu nemá, po očkování není.
Už jsem K. O.