usínání

6
12.4.10 11:11

usínání

Dobrý den,

Může mi někdo poradit, jak mám dávat usínat 14dení mimčo, tak aby si nenavyklo na usínání na hrudníku u mě nebo manžela a pak se neprobouzelo po přendání do postýlky?
Máme s tím problém a nechcem si malou naučit na usínání pouze v náručí rodiče.
Děkuji mnohokrát za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
555
12.4.10 11:18

My jsme taky nechtěli navyknout na houpání, kolíbání atd. Měli jsme košík na kolečkách takže malá byla pořád s námi a prostě jsme položili, pohladili a nechali být. Byla hodná - usínala krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
12.4.10 11:19

vendy zkus si zavést večerní rituály - vykoupat, nakojit, uložit do postýlky, pohladit a odejít. u nás to takhle fungovalo suprově, ale klárka byla na usínání vždycky skvělá. Taky hodně dětem pomáhá nějaký hrací mazlíček nebo hračka/kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
12.4.10 11:20

Ahoj, když byli kluci takhle malinký, tak nám často usínali v náručí a nám se to líbilo :-D Stejně moc dlouho vzhůru ještě nevydrželi :wink: . Ale je pravda, že po přendání do postýlky nebo do košíku se v tom věku neprobudili. Jinak v postýlce většinou usnuli, když jsem je dala do takové té rychlozavinovačky nebo zabalila na těsno do bavlněné deky i s ručičkama. Dala jsem je většinou trošičku na bok a jakoby poplácávala po prdelce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
12.4.10 11:51

usínání

my jsme dali na rituály…ze začátku to nešlo, protože jsem měli koliku, ale pak jak to přešlo, tak vana, masáž, pižamko, flaška, prso, do postýlky na bok, pohladit, dát pusu a pryč…začátky byly těžké, ale teď je to pohoda…a pomáhá nám plinečka do ruk a podél obličeje, v momentě je tuhý… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.4.10 13:05

Děkuji za rady, máme stejný problém. Malá trpí na koliky a tak teď moc rituály zavádět nejdou a halvně spí nepravidelně, někdy stačí hodka a je vzhuru a někdy spí třeba 3hod a nic jí nevzbudí a je zlatá. Doufám, že ty koliky přejdou a bude to dobrý. Pak jsem právě přemýšlela o rituálech jako koupat nebo přebalit, nakojit a nechat odříhnout, zazpívat a dát do postýlky ať spinká. Jen nevím, jak vydržím, když bude brečet. Ale asi musí být člověk trpělivý.
Děkuji mnohokrát za rady.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.4.10 15:23

A co zkusit pouštět hudbu pro děti? Když to pro nás bylo aktuální - usínání hrůza!!! četla jsem na diskuzích o bílém šumu, zkus se podívat.
My pouštěli zvuky přírody - hrací hvězdička od Fisher Price. Našemu dítku je rok a usíná u toho i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.4.10 16:38

ta hudba mě vůbec nenapadla. Tak to vyzkoušíme. Děkuji za typ.
Podívám se co a jak s hudbu vyzkoušíme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
12.4.10 16:43

Nevím zda se Ti bude moje rada líbit, ale měla jsem stejný problém, ze začátku, abych se vyspala, tak jsem malého na sobě uspala a pak opatrně přendala na měkoučký pelíšek vycpaný kuličkama, miminko se tam cítí jako v děloze, ovšem na bříško, což se nedoporučuje, ale malý nechtěl spát jinak, navíc nepoznal, že neleží na mě, ale na tom pelechu.Protože ho hřeješ na bříšku a když se položí na studené hned se probudí.Já měla monitor dechu, tak jsem se nebála, navíc Mareček si uměl už od narození otočit hlavičku ze strany na stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.4.10 14:38

Fobrý den,

chtěla jsem se optat, jak jste to měli s nočním usínáním. Když se nakojí a jak pak malou dát spát, aby si nenavykla na nás a usínala sama i během noci?
Mám problém i s tímto. V noci ji nakojím, usíná a pak do postýlky a nechce usnout, tak se pak třeba usínání obrátí v hodinový maraton s uspáním na břiše pak do postýlky a vydržet dokud nezačne plakat a nanovo.
děkuji za radu

Piklová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.8.22 16:09

Uspávání tatínkem ?

Zdravím tu všechny maminky a třeba i tatínky.

Od kohokoliv bych uvítal radu.

Syn 2 a čtvrt roku, sám ve svém v pokojíku spí už tak rok, možná dýl.

Asi jako většina dětí je pro malýho mamka všechno, takže uspávání je na ní.

Obecně jsem měl s uspáváním problémy, moc mě nechtěl, ale pak se to jakž takž zlomilo.

Teď je to v pohodě v tom, že si o mě třeba i na uspávání řekne a mamku i posílá pryč. Asi se mu líbí pohádky, které říkám… Každopádně po pohádce pak začne ne táta, máma, nebrečí. Říkám mu, že je máma v kuchyni, nebo v práci (to funguje na loučení s kýmkoliv - jde do práce). Děláme spolu „dohodu“, že pohádku řeknu, ale pak že bude uspávat táta, ale…

Buď ho chvilku necháme a přijde máma a je to ok. Přijdu já, tak sebou v posteli hodí a začne řev, dokud není máma. Metodu vyřvání moc aplikovat nechceme, zvlášť na spánek.

Je to tak i v průběhu noci. Když ho jdu přikrýt (na mlíko) bez toho, aby si mě všiml, tak ok. Ale když mě uvidí, tak zase řev a máma.

Bývalo to tak i po probuzení (ráno, odpoledne) - když nepřišla máma, tak křik. Teď už je to fajn - většinou když přijdu já, tak se směje.

Za jakoukoliv radu díky. Je mi jasný, že jsou i horší věci, ale manželka si nemůže pořádně odpočinout, jít třeba někam přes celej den přes noc, aby se pořádně vyspala atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí