Nemocné mimi

639
12.4.10 09:36

Nemocné mimi

Ahoj holky, chtěla sem se Vás zeptat, jak ste to měli s první nemocí. Malý jsou 3 měsíce a asi nám chytla někde chřipajznu. Jestli to není moc brzy, a to sme měli jít dneska na očkování, místo toho se jdem ukázat se chřipkou :-( . Doufám, že to nemůže mít nějaký následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
12.4.10 09:58

Náš malý byl nemocný 3 týden po porodu neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.4.10 10:02

Ahoj.Pravděpodobně to nebude chřipka,ale nějaká viroza,respirační infekt,jiná infekce.Pravá chřipka je u dětí vzácná..

Promiň za to slovíčkaření :mrgreen:

Adámek byl poprvé nemocný v 7 měsících,měl zánět průdušek,dostal ATB.Emička byla poprvé nemocná v 5 měsících,měla 5.dětskou nemoc - 3 dny vysoké horečky,pak olezla fleky,je to virové,dává se jen fenistil na zklidnění.V půlroce měla zánět průdušek..

Dětem vždy při nejasných příznacích a miminkům úplně vždy odebírá dr. v ordinaci krev z prstu na CRP,orientačně určí,jestli je nemoc virového nebo bakteriálního původu..Podle toho nasadí léky.

Neboj,onemocněla,zase se uzdraví.Následky jako takové to nezanechá.Jestli to bude často nemocné dítě s opakovanými infekty dýchacích cest jako naše Emička se ukáže až časem.Nikdo to dopředu neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.4.10 10:05

werčo - Kačka mi onemocněla v 7 týdnech.. dostala zadní rýmu, která stékala do dých. cest a ona kašlala.. nasadily se léky, sirupky a je líp, jen rýma - je sice lepší, ale je pořád :(
V únorátkách máme mamču, která už byla s maličkým v nemocnici s bronchitidou, prostě začal kašlat a bylo zle… po myslím 4 dnech byli doma a už je vše OK.

a očkování sice dává, kdy se má dát dávka, ale věř, že je vždy rezerva!!!!! až bude zdravá v klidu ji naočkují a věř, že bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.4.10 10:17

Mě tchýně říkala,že svou jednu dceru si vezla už z porodnice s ATB kapkami v lahvičce..Chytila nějakou infekci na novorozeneckém od nemocné sestřičky..

Já jí to věřím,protože naše tchýně není bajkařka a ani moc nepřehání.Neplete se nám do života a když se jí něco nelíbí,myslí si své a nekomentuje.

Navíc,měla děti v době,kdy se jen málo chorob léčilo v nemocnici.Nebyla praxe jako dnes,že při nejasné diagnoze nebo s moc malým miminem se šlo hned do nemocnice.Vše se léčilo doma.To už by dítě muselo být pomalu v bezvědomí,aby ho hospitalizovali.

A následky žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
12.4.10 12:01

Tak vám moc děkuju :) Uvidíme odpoledne, měli sme jít k doktorce dsopoledne a když sem malou v čekárně odstrojila, přišla mi sms od doktorky, že mám přijít odpoledne. No na zabití :-) Trochu panikařím je to moje první a bojím se o ní. Jinak mě docela překvapuje, jak je jinak živá, furt se směje a povídá si :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.4.10 12:05

werco,neboj,vše bude v pořádku.Pokud je nemocná,uzdraví se.Očkování se může posunout.Jsou děti,které dostanou první hexavakcínu třeba až v půlroce,protože nemají zahojené ramínko.

Naše Emička měla jít na očkování poslední dávkou hexavakcíny a prevenaru,už měla mít za sebou i Priorix,ale protože je stále nemocná,má to odložené.

Užívej si miminko a snaž se moc nestresovat.Já jsem při prvním taky víc panikařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
12.4.10 12:15

Zrovna máme taky rýmu jak trám - v pěti měsících, chytil to od starší… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
12.4.10 18:01

Tak Violka dostala Tussin na kašel, který teda plive i po namíchání s mlíčkem, tak nevím jesli zaberou, doufám že jo, a do nosu taky nějaký kapky. Očkovat bude dr. asi za týden, má to spojený i s Prevenarem. Taky sme byly na ¨kyčlích a chudák dostala Marwellovy kalhotky. Nevíte o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
13.4.10 08:57

marwellovy abdukční kalhotky:
naprosto geniální věc, pokud máte špatné kyčličky, nahrazuje dvojité a trojité balení plen… jde o systém, kdy uvnitř je vložka, která drží nožičky dostatečně daleko od sebe (dvojité a trojité balení, kdy dáte klasickou plenku, tak mimčo nožky dá k sobě blíž..tady ho to nepustí) zaručuje 100% účinost oproti klasickému balení..
buď dáte pro trojité balení pampersku, látkovou plenu + vložku, nebo u dvojitého balení dáte jen pampersku a vložku.
PC:399,–
to jsem našla na netu…
neboj, budete za týden určitě v pohodě a dr Vás naočkuje…
já jsem se chtěla zeptat, jak se zaručeně pozná u dítěte zadní rýma?
já jsem dva dny nemocná, úplně ko, zahleněná, děs běs…tak jsme doma bez nálady s toníkem, ale spíše mám strach od něj, aby něco nechytil, v noci, jako kdyby mu v nosíku hrkala rýmečka a pčiká, ale normálně kojím, že se neodtahuje, že by nemohl dýchat…teplotu nemá…je protivný, ale to asi ze mě..mám k tomu všemu dostat měsíčky :-(
je moje taky první mimi, tak se bojím…a k dr. mezi nemocné se mi nechce…tak teda nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65317
13.4.10 18:45

Weru,mates měl poprvé laryngitidu ve 3 měsícíh a museli jsme denně na inhalace…
a ted mi přijde,že to má snad co měsíc…
vím,že se bojíš,ale zvládnete to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí