Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chtěla bych se zeptat.
vím že od zubu horečka bývá,ale my máme horečku snad každej začátek měsíce jak periodu
minule sem s ní byla u mudr myslela 6 nemoc nakonec po cca 5 dnech pominula,ted to samý včera teplota 37.6(po odečtení)k ránu 39,vždycky lék zabere ale co to je že se to vrací,napadly mě zuby protože nechce večer kaši a to mě dála u prvních zubů
nechci s ní hned letět zas k doktorce ale zas je víkend co myslíte můžu to nechat přes víkend chci počkat, co se stoho vyloupne. není to dlouhá doba(10m).máte zkušenost???po jaký době chodíte vy??jinak je docela v poho není uknouraná jen v noci jak když jí to bolí a nemůže spát
![]()
dík všem ![]()
a ještě se chci zeptat jestly podávat lék(třeba nurofen)pravidelně po určitých hodinách když ta horečka třeba zrovna je pod těch 38.
nebo ho dát nepravidelně jen když bude vysoká??nevím možná ta pravidelnost by to i vyléčila né jen na chvíly srazila.nevím nemám v tomhle zkušenost tak snad nebudu za blbce ![]()
Ahoj..Desetiměsíční dítě s 39horečky,já bych k dr.šla.Právě proto,že bude víkend a chtěla bych snížit riziko pohotovosti..A taky „pro jistotu“,abych něco nezanedbala.
Emča je často nemocná,chodíme většinou,když teplota trvá druhý den..Dr.malou prohlédne,u nás opakovaně vede zánět průdušek,takže většinou skončí na ATB.Ještě ji většinou odebírá krev na CRP.
Ale pokud je nemoc v začátku,stav se mění z hodiny na hodinu,i když dnes půjdeš k dr.,nikdo Ti nezaručí,že vás přece jen nečeká pohotovost.
S teplotou „od zubů“ zkušenosti nemám.Moje děti na to netrpí.
Přeju,ať to není nic vážného.
Kubino, tak já k dr. chodím po 3den teploty, když neuspoutí a teda vždy, když se mi něco nezdá kašel, nějaké bolení atd…Ono jestli je třeba angína v začátku dr. hned nepozná. Jestli se teploty opakujou určitě bych řekla dr. a konzultovala, alespoň po telefonu. Jinak Kačka si prodělala něco podobného, přesně po měsíci byla vždy nemocná začalo to asi v roce a půl a trvalo to celkem dlouho už jsem byla zoufalá a šly jsme i na imunologii…naštěstí vše o.k. a Kačka se te´d i docela drží. Přeji brzké uzdravení!!! ![]()
Máme to samé!
Dnes jsme letěli k dr.
Raději před víkendem ![]()
Každopádně pokud vysoké horečky neklesají dá se podávat Nurofen a Panadol po 4 hodinách na střídačku. Musí se střídat brufenové a paralenové léky. Stejný lék jen po 6 hodinách. ![]()
Já dávám Nurofen a Panadol čípky ![]()
holky dík já asi počkám protože pokat je ta horečka první den tak mě stejně řekne at počkám a dám jí čípek nebo nurofen
kašel ani rýmu nemá docela trpí na uši ale zatim se zaně nechytá tak dobrý
uvidíme zítra a když budou vysoké tak tam zjedu ted sem jí měřila má 38,9 brouček malej
vzala bych to na sebe schjooo. ![]()
odysea sme se minuly
jojo to my taky mudr posledně řikala že se to dá střídat
tak to dnes provedu a uvidíme zítra.minulej měsíc to měla to samý 5 dní ale to sem mazala k mudr já nevim proč to tak má
ale stejně jí na to nic nedala ale prohlídla jí
no uvidíme kdyžtak zejtra někam hopsnem
snad to nebude nutný ![]()