Jídelníček 5-ti měs. kojenec

3627
6.4.10 10:54

Jídelníček 5-ti měs. kojenec

Od 3.měs. má Mareček UM, od ukončeného 4.měs. jsme začali se zeleninou k obědu, stále ale nevím, kolik mu jí mám dávat, obvykle jsem mu dala půlku skleničky zeleninového příkrmu a ještě mu dala 120-150ml mléka. Není to moc?
Teď začínáme s ovocnými přesnídávkami, ale kdy je mám dávat? Dopoledne nebo odpoledne a taky dokrmit mlékem nebo jen čaj/vodu?
Díky za každou odpověď a tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2753
6.4.10 11:08

tak obvykle byva touto dobou uz plna davka masozeleninovyho )125-190ml) a ovocny presnidavky davej mezi rannim UM a obedem nejlip nebo mezi obedem a vecernim UM, zase zacni troskou a az ti bude jednu svacu plne vykryvat ovocem, prdej svacinu druhou. jinak po obede uz buch UM nedavala, spis vic obeda. ke svacince muzes jeste UM, pozdeji jen cajik, zalezi taky na hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
6.4.10 11:27

já bych mu dávala jen UM, maximálně večer kaši…se zeleninou bych začala až od 6. měsíce stejně jako u kojených dětí..Připadá mi to strašně brzy, i když vím, že hodně maminek takhle začíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.4.10 11:33

Všude píší, že kaší se začínat nemá, je sladká děti pak nechtějí zeleninu. Mareček už má 7,5kg, takže mu mléko podle mě už nestačí :o( ale za každý názor jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
6.4.10 11:43

nu tez nad tim premyslim.
mala ma 7 mesicu,ma obed zeleninu s masem, odpoledni svacinku ovocnou a dr rikala zaradit jogurty,tak premyslim,jestli misto dopoledniho mlika??????
neni v sedmi mesicich dve,tri davky mlika malo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.4.10 12:04

Jogurt bych dala odpoledne.Dopoledne ovoce.ja to takhle davala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
6.4.10 12:12
Ewule0712 píše:
Všude píší, že kaší se začínat nemá, je sladká děti pak nechtějí zeleninu.

někde jsem četla, že je to fáma, vždyť mateřské mléko je taky sladké a přitom většina dětí nemá problém s následným dokrmem UM :wink: (za což je obdivuju, podle mě je to pěknej hnus :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.4.10 12:54
Ewule0712 píše:
Všude píší, že kaší se začínat nemá, je sladká děti pak nechtějí zeleninu. Mareček už má 7,5kg, takže mu mléko podle mě už nestačí :o( ale za každý názor jsem ráda.

Kluk měl skoro 9 kilo, když jsem začínala s příkrmy v 6ti m. Do té doby mu to stačilo. Podle váhy se nelze orientovat.

• Citovat
  • Upravit
17226
6.4.10 12:55

KUba je na UM už od 7.týdne, a s příkrmy jsem začala v ukončeném 5.měsíci. Nejdříve po troškách jednodruhovou zeleninu, pak s bramborem a teď míchaná zelenina s bramborem. Já vařím, skleničky moc nekupuju. K obědu zbaští cca 170ml a trošku čaje nebo vody, UM jsem mu dala jednou a to vyblinkal všechno. A ani mi to nepřijde moc dobré. MAximálně můžeš do toho příkrmu dát trošku UM, aby se to zjemnilo, pokud nechce papat. Přesnídávky nebo klasické ovoce (jablko, hruška) jsem začala dávat tento týden vždy k odpolední svačině, ani to nechce zapíjet. A kašičku dostává cca týden na noc. Denska měl poprvé zeleninu smíchanou s troškou masové skleničky.Nevím, zda to dělám správně, ale dělám to dle sebe a ze všech rad jsem si vybrala to, co se mi líbilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.4.10 13:01

Já to dělám tak, jak radí na stránkách Hami, ale zajímala mě zkušenost maminek :-)
Začali jsme mrkvičkou, pak brokolice, špenát a teď tyto tři míchám s bramborem, malýmu to všechno hrozně chutná. Dnes měl poprvé trošku hruškové přesnídávky. Mareček totiž bere železo a kyselinu listovou, měl špatný krevní obraz, myslím si, že je lepší mu dávat zeleninu než léky, které mu ale dávám samozřejmě dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.4.10 13:15
Ewule0712 píše:
Já to dělám tak, jak radí na stránkách Hami, ale zajímala mě zkušenost maminek :-)
Začali jsme mrkvičkou, pak brokolice, špenát a teď tyto tři míchám s bramborem, malýmu to všechno hrozně chutná. Dnes měl poprvé trošku hruškové přesnídávky. Mareček totiž bere železo a kyselinu listovou, měl špatný krevní obraz, myslím si, že je lepší mu dávat zeleninu než léky, které mu ale dávám samozřejmě dál.

Já si pročetla jídelníčky taky od Hami a na kojeni.net, a tak nějak jsem přidla svůj mateřský pocit…takže jsem akorát vyloučila alergické potraviny (máme AE a ABKM) a krmím podle střední cesty :-D Tak se neboj, nějak se to rozvine a za chvilku bude baštit všechno, rychle to uteče :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.4.10 13:32

Adámek byl na příkrmu UM od druhého týdne, plně na UM od 4. měsíce.
Začali jsme dokrmovat od uk. 5 měsíce. Začínali jsme pomalu, několika lžičkami a po chvíli UM. Snažila jsem se nejprve, aby dokázal sníst tolik zeleninky, aby už nebylo třeba UM. Ovoce jsme přidávali až od uk. 6. měsíce (místo dopoledního mlíka) podle rady pediatra, dřív ne. Ono na ovocných přesnídávkách píší, že jsou od 4. měsíce, ale to je jen marketingový tah, firmy chtějí vydělat.
Jogurty jsme dávali místo odpoledního mlíka od uk. 7. měsíce, kaši až od uk.8 měsíce, dříve ji nechtěl. Je na spaní dost těžká.
Každopádně doporučuju poradit se spíš s pediatrem, než se řídit pokyny na Hami stránkách - tam to beru s rezervou.

• Citovat
  • Upravit
17226
6.4.10 13:41

Madi, záleží, jakého ma kdo pediatra. Kamarádka se své dr. ptala, na pvše ohledně příkrmů, a ta jí řekla, že na netu toho je spousty a že si to má prostudovat tam 8-o :roll: ......druhý den šla kámoška shánět novou Dr. 8-) Já od své Dr. dostala pěkný letáček s jídelníčkem a tabullku, kdy jaké potraviny nasadit. Ale taky mi řekla, že se toho nemám držet striktně, je to jen doporučení. A dokonce ovoce doporučila už teď před 6.měsícem…co doktor, to názor. Takže je dobré si ze všech těch rad udělat svůj plán :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.4.10 13:45

Zoubky, jasný. Ten můj mi právě všechno ohledně jídla vysvětlil podrobně. Držela jsem se jeho rad, jednak mi přišly rozumné a jednak na internetu jsem našla velkou spoustu protichůdných názorů z různých zdrojů.
Takovou dr., jak píšeš, bych taky vyměnila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17226
6.4.10 13:48
madi píše:
Zoubky, jasný. Ten můj mi právě všechno ohledně jídla vysvětlil podrobně. Držela jsem se jeho rad, jednak mi přišly rozumné a jednak na internetu jsem našla velkou spoustu protichůdných názorů z různých zdrojů.
Takovou dr., jak píšeš, bych taky vyměnila :mrgreen:

A druhá věc je, až dojde na reálné krmení.....jsou děti, které jakýkoliv příkrm odmítají a plivou, a jsou děti, které se nemohou dojíst........jako náš Kuba......na něj jsme při krmení dost pomalí, prostě nestíháme plnit lžičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí