Svatá matka

12735
7.4.10 17:58

Svatá matka

Ahoj tak nějak mi to nedá a když tady čtu některé příspěvky, rozhodla jsem se založit toto téma. Mám doma 9 měsíční holčičku a je to pěkný divoch máme vývojovou hyperaktivitu abych to upřesnila jsme s vývojem o 3 měsíce do předu. Je hodně takových dětí o tom žádná, je agresivní hrozně vzpurná a umíněná, tvrdohlavá prostě je to malý ďábel v noci mi nespí, některé z vás ví, témat jsem tu založila hned několik. Tak jsem si říkala, jak to asi zvládáte vy, protože já strácím nervy teď už dost často, ještě když jsem nevyspalá. Například škube psovi chlupy, řeknu jí Eliško nesmíš, ty ty ty udělám prstem a co udělá podívá se na mě a škubne psa znovu a tak se to opakuje čtyřikrát a po čtvrte dostane pleskanec přes ruku a co myslíte, že ten ďábel udělá dá mi ránu a škubne mě za vlasy :-? Nebo u jídla dělá psíkusy, ale to dělají všechny děti, teď mi začala konečně jíst normálně, ale blbin co u toho nadělá. Desetkrát jí řeknu že tam nesmí, po dobrém po zlém stejně to udělá. Takže občas zvýším hlas, okřiknu jí, plesku po ručičce samo, že trochu nebo po plíně, ale o tom ani neví, že přes takovou vycpávku, ale nebiju jí to bacha prostě je to jen takový ten lehký pleskanec výchovný. Tak mě zajímalo jestli jsem matka furie občas uječená jen já nebo jestli jste taky takové mámy. Jestli nejste tak teda smekám, dostáváte označení svata matka :lol: :kytka:

PS: dneska byla odpoledne utahána tak jsem jí dala spát a ona furt oči jak knedle a spát nebude a nebude, tak jsem jí musela nakonec strčit do kočáru a uvozit a jaký byla moje reakce, když místo spaní si začla hrát s přeskama? Proboha Eliško zavři ty oči a spi! :lol: No dítě se mi smálo, že jak jinak a nakonec jsem se smala sama sobě, když po ní ječím asi spát nebude :lol: PRostě matka hysterka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22006
7.4.10 18:03

Rebeko, nejsi sama, neboj… já mám poslední dobou dost často hoodně blízko k pěknému hysteráku, když mi doma ječí obě děti - Mareček nechce spát, do toho Helenka trucuje, nechce tohle, nechce tamto.. někdy mi připadá, že snad nedělám nic jiného než ječím, okřikuju, apod., jsou dny, kdy si večer říkám, že jsem snad za celý den nepromluvila normálně :zed:
Manžel mi chodí z práce nejdřív v sedm, Marečka přes týden vlastně ani nevídá, hlídání prakticky žádné nemám, protože mi loni umřela máma a táta má co dělat sám se sebou… takže slušná ponorka :zed:
Jééžiš, to je teda výlev :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.4.10 18:09

ahoj, ja to mam podobne, aspon ze mimi je andel navic splachovaci, bracha ho neprobudi ani kdyz mu hodi balonek na hlavu. ale starsi se zacina vzpouzet, trucovat a z oci mu koukaj naschvaly. Pripada mi, ze me vytaci schvalne. Uz nejecim, z toho me akorat boli hlava a kluk z toho ma beztak prcu, takze spis vyhruzne vrcim a kdyz to nefunguje, dostane placanec, ne ze bych ho rezala, ale po tlape nebo pline jednu dostane. Beztak si myslim, ze deti maji z ujecehy hysterky coby matky srandu v jakymkoliv veku, jedna primerena dobre mirena zafunguje nekdy vic. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 18:11

Bohunko můj nastávající chodí domu taky v 7 někdy jak říkáš malou přes týden ani nevidí a já si kolikrát večer říkám, že budu určitě jak naše sousedka co ječí po dětech tak že se i přes ty jejich pevné okna všichni baví protože jí slyší jak by stála vedle. Se pak bojím aby to moje dítě nemělo nějaké trauma. To nevyspání mě ničí. Ale jak říkáš teď mají děti prostě nějaké nespací období já jsem se teď jakš takš vyspala dvě noci po 5 týdnech řvaní celou noc. :zed: Snad z toho ty naše děti nebudou mít ujmu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 18:13
IMI píše:
ahoj, ja to mam podobne, aspon ze mimi je andel navic splachovaci, bracha ho neprobudi ani kdyz mu hodi balonek na hlavu. ale starsi se zacina vzpouzet, trucovat a z oci mu koukaj naschvaly. Pripada mi, ze me vytaci schvalne. Uz nejecim, z toho me akorat boli hlava a kluk z toho ma beztak prcu, takze spis vyhruzne vrcim a kdyz to nefunguje, dostane placanec, ne ze bych ho rezala, ale po tlape nebo pline jednu dostane. Beztak si myslim, ze deti maji z ujecehy hysterky coby matky srandu v jakymkoliv veku, jedna primerena dobre mirena zafunguje nekdy vic. :wink:

Moje řeč oni z nás stopro mají akorát srandu. Eliška se na mě vždycky podívá a jednu mi flákne nebo zakroutí hlavou a jde dál a ještě u toho vzdychne a řekne máma. Ona se teď totiž naučila kroutit hlavou a ví že to je nene. Já jsem jí to ukazovala jako nesmíš nene a kroutila jsem halvou tak ona to teď dělá na mě. Ty ty umí taky pěkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21532
7.4.10 18:17

ebeko, absolutně se ti nedivím, že ti ujíždí nervy. Já jsem úplně stejná, kor když se nevyspím. zjistila jsem, že na Klárku nejvíc zabírá v klidu vytrvat. Ale pokud si zkusím mě plácnout nebo něco jiného (taky po mě občas hodí hračkou), tak dostane na zadek. a to ne že by to byla symoblická výchovná. Prostě pořádně, protože jsem toho názoru, že tohle si dítě k rodiči dovolit nesmí. pak je zase v pohodě. A když ti nespí, co s ní děláš? v tomhle věku bych ji klidně nechala „vycukat“ i hodinu v postýlce a dala si kafe a nohy nahoru. ale nevím, jestli to je u vás reálné… Klárka nám třeba jeden čas vstávala ve 4 a byla vyspaná a chtěla si jít hrát. vydrželi jsme to tak měsíc, pak jsme jí za pomoci Estvilla přesvědčili, že ve 4 se opravdu nevstává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
7.4.10 18:19

Rebeko, mně Ti, člověče, neničí poslední dobou ani tak nevyspání, ale spíš ta naprostá absence chvilky pro sebe… Připadá mi, že nedělám nic jiného než na někoho ječím, někoho komanduju, vařím, peru, přebaluju, kojím (a peru se u toho s miminem, které mi to začíná sabotovat), a podobně, pořád dokola. Jako bych se někde ztratila, jako bych to už nebyla já…
No, snad to s tím traumatem těch našich miláčků nebude tak hrozné 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
7.4.10 18:27

Víš, já si myslím, že bití takových malých dětí, které to stejně vůbec nechápou, vede tak maximálně k tomu, že začnou ostatní taky bít, mají totiž pocit, že je to tak normální - což je přesně váš případ. Každé dítě zkouší co může, některé víc, některé míň a někteří rodiče to zvládají líp, někteří hůř. Doporučuji si koupit nějakou knihu o výchově, třeba Děti potřebují hranice nebo Respektovat a být respektován nebo Pohodoví rodiče - pohodové děti… Je jich na trhu spousta. Jinak si myslím, že v tomto věku je lepší napomenout a pak odvést pozornost než se domnívat, že dítě bůhvíjak vychovávám, když ho neustále okřikuju a pak biju a ono to stejně naprosto napomáhá, jak ses sama přesvědčila.:-)
Na to abys trvala na tom, aby dítě splnilo co řekneš, ještě dojde, ale až z toho bude mít rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.4.10 18:53

Jsem taky už zjistila, že to plesknutí nepomáhá. Jsem taky psychicky nevydržela :oops: a dostal přes tlapku, když se už podesáté pokoušel hrabat v zásuvce (máme teda ty bezpečnostní, ale chci ho naučit, že se do nich nesahá, už kvůli návštěvám u známých co je nemaj). No co myslíš, ještě se na mně culil a jal se šmátrat pojedenácté :roll: :pocitac: Hmm, pozornost odvede leda tak jídlo nebo prso a to ještě jen na chvilku :think: Navíc si teda ještě nic nepamatuje. Když si přivřel ručku, tak jsem myslela, že se šuplíkům bude vyhýbat obloukem, jo prdlajz, hrabat v nich začal znova, jen co se u mě vyplakal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.4.10 19:23

Já jsem tedy žádné chytré knihy nepřečetla, ale souhlasím s tím, že v tomto věku je plesknutí k prdu a pokud je budete uplatnovat kdykoli, ztratí to vyloženě efekt.
nejsem žádná tolerantní matka a dokážu lítat s vařečkou po bytě a honit holku, ale jde o případy velmi vzácné a velmi výchoně hodnotné :mrgreen:
Vše co jsi popisovala - to její neposlouchání, ignorace, oplácení - to mi připadá jako naprosto normální projevy tohoto ( a staršího) věku.
je mi jasný, že jsi z toho řádně vyřízená - kdo by nebyl :mrgreen: :mrgreen:
Já bych také udělala jediné. Když nic nezabírá - tak prostě nedělat nic. Jak tu někdo psal - Nespí??? tak v době kdy je fakt ospalá ale nechce jí vklidu šoupnout na hodinu do postele, at tam třeba vykvete :palec:
Vůbec si nemyslím, že děláš něco špatně, nebo že jsi fůrie - jen by nebylo od věci jí trochu omezit možnosti ( fakt jí zabránit přístup k věcem s kterýma tě vytáčí) a zavést si režim, kdy si potřebuješ odpočinout i na úkor její nespokojenosti a ječení před usnutím.

Já preventivně u jídla žádný opičky nedělám ( aby se nezvykla že je okolo divadlo a bez toho se nenajedla) a naštěstí reaguje velmi citlivě na mé NEEEE. To se úplně zasekne a přestane cokoli a navíc si pamatuje co bylo NEEE( květináč, vytrína, zrcadlo) a je obezřetná..Néé není 100% hodná ale je s ní lepší pořízení než s vaší cácorkou.
Držím ti palce a hezky se vyspi. :srdce: (PS. mě po změně času se špatně spí, bolí hlava a starší taky nemůže usnout :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 19:23

ZuzoM po plíně za celou dobu dostala tak 5krát a po ruce když jí jemně plesknu není žádné bití a i v psychomotorickém vývoji děti poznají přísný tón maminčina hlasu a ví, že se to nemá oni to chápou. A tady nikdo nemluví o tom, že bychom bezhlavě děti třískaly a nebo po nich ječely tak, že obrazy padají. Asi je hold tvé dítě tak hodné, že jsi ho nikdy neokřikla a nikdy si ho nepleskla přes packu, v tom případě ti ze srdce závidím. Já se tady nechci hádat, tohle mělo být odlehčující téma prostě jestli existuje matka, které nikdy nedošla trpělivost, mě to přepadne jednou za čas a to už fakt nemůžu a prostě na chvíli jdu do jiné místnosti a uklidním se tam 5 týdnů jsem nespala a dva dny po pár hodinách mi to moc nenahradí a byla jsem trpělivá a dneska jsem nějaka citlivka, hold tě prohlašuji jako první SVATOU MATKU :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 19:25

Lizbeth po ručičce dostáva jen u toho psa jak škube jinak né. Co nesmí ji prostě vezmu a dělam jí tytyty. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 19:27

Teď tam čtu že jsem psala občas dostane pleskanec, tak čestný skautský jen u toho škubání psa! Přísahám! Jinak spíš jde o to nech toho, nesmíš a u toho prostě zvýším hlas ale neřvu jak šílená. Tady šlo spíše o to, jestli máte pevné nervy nebo vám taky ujedou. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.4.10 19:28

A že si to ten pejsek nechává libit??? :mrgreen:
Asi to fakt chce více ignorace a za trest šoupnout do postýlky - však ona to brzo pochopí, že když tě bude štvát, tak bude izolovaná..Zkus, uvidíš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.4.10 19:28
LadyRebeka píše:
Například škube psovi chlupy, řeknu jí Eliško nesmíš, ty ty ty udělám prstem a co udělá podívá se na mě a škubne psa znovu a tak se to opakuje čtyřikrát a po čtvrte dostane pleskanec přes ruku a co myslíte, že ten ďábel udělá dá mi ránu a škubne mě za vlasy :-? Nebo u jídla dělá psíkusy, ale to dělají všechny děti, teď mi začala konečně jíst normálně, ale blbin co u toho nadělá. Desetkrát jí řeknu že tam nesmí, po dobrém po zlém stejně to udělá. Takže občas zvýším hlas, okřiknu jí, plesku po ručičce samo, že trochu nebo po plíně, ale o tom ani neví, že přes takovou vycpávku, ale nebiju jí to bacha prostě je to jen takový ten lehký pleskanec výchovný.

Chceš po ní moc, takhle malý špunt tě ještě není schopen pochopit. :nevim:
Malá taky zkouší oškubávat psy, tak psa pošlu pryč a malou zabavím jinak. Nesmíš by v tomhle věku nepomohlo, i kdybych to opakovala do zblbnutí

Příspěvek upraven 07.04.10 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky