Svatá matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
8.4.10 20:26

Lady - vůbec se nemáš proč obhajovat a omlouvat. :mrgreen:
S tou osobností - je mi to k smíchu - né že by dítě osobnost nemělo , ale já si dám sakra pozor abych tu osobnost tvarovala já, dala dítěti mantinely, říkala co může a nemůže,šla příkladem, vyžadovala určité chování - a né abych z její osobnosti ( ala roste jako dříví v lese) rostla já!!!
Já jsem rodič, já z ní udělám člověka, který bude mít nějaké vychování, já ovlivním vše co jde a nebudu čekat zda se projeví její krásný charakter a citlivý smysl pro morálku.
Když bude potřeba budu vysvětlovat, když bude potřeba vytáhnu vařečku a když bude hysterák bude sprcha..
Já mám hodné děti, takže u mě je to opravdu jen o zvýšení hlasu a Ne, ale znám i pádnou ruku a nebojím se jí použít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.4.10 14:16
BohunkaP píše:
Rebeko, mně Ti, člověče, neničí poslední dobou ani tak nevyspání, ale spíš ta naprostá absence chvilky pro sebe… Připadá mi, že nedělám nic jiného než na někoho ječím, někoho komanduju, vařím, peru, přebaluju, kojím (a peru se u toho s miminem, které mi to začíná sabotovat), a podobně, pořád dokola. Jako bych se někde ztratila, jako bych to už nebyla já…
No, snad to s tím traumatem těch našich miláčků nebude tak hrozné 8-)
ó jak jsem ráda že se tak necítím sama někdy si ráno po otevření očí říkám tak co máme před sebou? Vstanem malá je chvíli hodná pak se papá a to už je horší,většinou brečí pak jdeme ven to usne v kočárku nechávám ji tam spát jenže to nemůžu dělat nic co dělá nějaký zvuk,protože by se probudila pak už chystám malé oběd mezitím se snažím něco uklidit a to za vydatného řevu.Při obědě zase většinou brečí tak povolím a udělám mléko,to vypije a někdy usne na chvilku.odpoledne musím přichystat něco k večeři většinou s malou na ruce na klíně.Jedině když tak kolem páté přijede syn ze školy tak si ji vezme a já konečně dodělám tu večeři.Přítel jezdí také tak kolem šesté a v půl sedmé koupeme papáme a uspáváme.Jedině kdy mám chvilku je večer když usne.
A tak to jde den za dnem týden za týdnem jediné povyražení je když jedu ve čtvrtek nakoupit a to je všechno.Nikoho na hlídání nemám rodičům je už přes sedmdesát a druhá babička se u malé nechytá. Mám sice už třetího potomka ale vůbec nechápu jak jsem to zvládala.Asi holt čím je člověk starší tím je to horší. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.4.10 14:17

ještě jsem chtěla napsat že taky někdy vypěním a pak křičím ale ani ne tak na malou jako prostě křičím pak si připadám jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.4.10 14:25

víte ono s tou osobností je to těžké určitě je potřeba v základu ji formovat jenže víte co je nejhorší?Potom až jsou velký najednou zjistíte že mají osobnost stejně úplně jinou než jste vlastně chtěli.Ale to je jen taková úvaha!! A holky nehádejte se každá jsme nějaká a každá máme svoje názory na věci trochu odlišné.Ale v podstatě je to všude stejné jsme prostě mámy na jedné lodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
10.4.10 22:39
LadyRebeka píše:
Ahoj tak nějak mi to nedá a když tady čtu některé příspěvky, rozhodla jsem se založit toto téma. Mám doma 9 měsíční holčičku a je to pěkný divoch máme vývojovou hyperaktivitu abych to upřesnila jsme s vývojem o 3 měsíce do předu. Je hodně takových dětí o tom žádná, je agresivní hrozně vzpurná a umíněná, tvrdohlavá prostě je to malý ďábel v noci mi nespí, některé z vás ví, témat jsem tu založila hned několik. Tak jsem si říkala, jak to asi zvládáte vy, protože já strácím nervy teď už dost často, ještě když jsem nevyspalá. Například škube psovi chlupy, řeknu jí Eliško nesmíš, ty ty ty udělám prstem a co udělá podívá se na mě a škubne psa znovu a tak se to opakuje čtyřikrát a po čtvrte dostane pleskanec přes ruku a co myslíte, že ten ďábel udělá dá mi ránu a škubne mě za vlasy :-? Nebo u jídla dělá psíkusy, ale to dělají všechny děti, teď mi začala konečně jíst normálně, ale blbin co u toho nadělá. Desetkrát jí řeknu že tam nesmí, po dobrém po zlém stejně to udělá. Takže občas zvýším hlas, okřiknu jí, plesku po ručičce samo, že trochu nebo po plíně, ale o tom ani neví, že přes takovou vycpávku, ale nebiju jí to bacha prostě je to jen takový ten lehký pleskanec výchovný. Tak mě zajímalo jestli jsem matka furie občas uječená jen já nebo jestli jste taky takové mámy. Jestli nejste tak teda smekám, dostáváte označení svata matka :lol: :kytka:PS: dneska byla odpoledne utahána tak jsem jí dala spát a ona furt oči jak knedle a spát nebude a nebude, tak jsem jí musela nakonec strčit do kočáru a uvozit a jaký byla moje reakce, když místo spaní si začla hrát s přeskama? Proboha Eliško zavři ty oči a spi! :lol: No dítě se mi smálo, že jak jinak a nakonec jsem se smala sama sobě, když po ní ječím asi spát nebude :lol: PRostě matka hysterka :kytka:

tak proč jí pleskáš když o tom ani neví???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
10.4.10 22:45

Lady mam to taky, hodne zalezi na chovani starsi dcerky, kdyz ma svuj den a vzteka se to silim a jecim po ni, ale vysledek je jeste horsi. jednou jsem ji dala na zadek, byla jsem na pokraji silenstvi :lol: ale uz to delat nechci. je to umeni, zachovat klid. dnes me vytocila, ma strasny kasel a rvala jsem se s ni abych do ni dostala sirup a ona vsechno vyplivla.. chce to svatou trpelivost a my jsme jenom lidi. ale kdyz zajecim hned ke me bezi a chce obejmout,, to pak cela zmeknu.. :-D

ja nastesti sve chvilky klidu mam, po obede obe spi minimalne dve hodiny, v osm vecer to same, mala se kolem seste zacne budit, podavam dudel dokud neusne a jeste tak do sedmi se valime.. :-D takze zaklad-spanek je, a jsem i min hystericka :lol:

bohunko to jsi vystihla ‚jako bych to uz ani nebyla ja‘ to me taky trosku desi..

lizbeth u nas NEEEE nefunguje tak co s tim? :lol:

janinka pro me je taky povyrazeni sobota kdyz jedem nakupovat :lol: ale nee uz je to lepsi a chodime vic mez lidi i pres tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.4.10 23:02

Holky, pusťte se tu do mě, ale já se opravdu snažím nebít naši dceru. Myslím tím ani plácat po zadku či ruce. Ano, někdo by řekl, že je rozmazlenej spratek, když ječí v obchodě a vyndavá zboží z regálů, když si trvá tvrdohlavě na svém a chce si prosadit svou…Je aktivní celý den, nezastaví se ani na vteřinu, když jdeme ven, už na schodech křičí utíkat, utíkat a pak opravdu utíká, tam a zpátky, tam a zpátky. Rozhazuje věci ze skříní a počmárala pohovku propiskou, umývala svým mokrým mopem otevřeny notebook a je toho hodně ostatního. Ona ale opravdu taková je, je to její temperament, vždycky byla taková, už jako týdenní miminko, už když ji vidím na fotkách po narození v porodnici jak řve, ten výraz…zkrátka naše vzteklá tvrdohlavá holka. Jsme z ní s manželem hotoví, věnujeme jí 100% času - teď už je to teda lepší, už né 100%, ale tak 95% :-))
Samozřejmě opakuji co má dělat správně, co se nedělá a proč, ale to bouchnutí mi prostě nejde, nejde a nejde.
Tak takhle vznikaji ty sparatci nevychovaní, o kterých tu píšete. A mě to nevadí, fakt ne. věřím, že JEDNOU se nám naše úsilí vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
11.4.10 07:28

Lady nic si z toho nedelej :-D kazdy mame jiny nazor. ja jsem byla zatvrzela bojovnice proti i pleskani pres ruku, tak do roka julci.. pak zacla pekne menit a zkouset, treba me i bije kdyz ji neco nedam.. to se mi nelibi hlavne protoze nevi jak tim muze ublizit.. ale lezou mi na nervy ty co hned soudi a jeste se bavi o biti.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
11.4.10 08:59

Tak moje malá je též hodně aktivní, svéhlavé dítko. Moc dobře ví, co znamená NE, ale momentálně je ve věku, že zkouší co se stane, když neposlechne.Taky když jí volám jménem, dřív by normálně přilezla ke mě, teď se otočí jiným směrem a leze co nejrychleji ode mě.
Jediné co míjí bez povšimnutí, a to většinou i na návštěvách jsou el. zásuvky.(Doma je mám samozřejmě zaslepené.) A proč? Asi proto, že jsem aplikovala metodu mého taťky, který když jsem byla batole pravil: „Radši ti plácnu jednu přes ruce já, než abys dostala proudem.“ Dostala jsem tenkrát prý přes ruku až jsem jí měla červenou a zásuvky jsem pak obcházela obloukem. Naty taky dostala přes ruku, a to byla mladší než teď a od té doby nechává zásuvky být. Takže, nejsem pro bití dětí za blbosti, ale některé zákazy prostě asi potřebujou trochu zdůraznit… Hlavně ty, kde jde o zdraví nebo život (nemyslím skříň počmáranou fixou) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
11.4.10 10:40

tak tak a o tom je rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
11.4.10 20:31

Holky, taky bych chtěla zažít, že řeknu synovi NE a on poslechne.Taky nás bije, bráchu, starší děti na hřišti. Z nikoho si nic nedělá. Ještě si počká,jestli se všichni koukáme a bráškovi jednu vlepí nebo po něm něco hodí(před pár dny to byla plastová kytara a chudinka má moncla). Zatím jsem v našem bydlišti nezažila aktivnější a vzpurnější dítě než je on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
12.4.10 08:31

Nikol a co s tim delas?? vysvetlujes, tytyty nebo plac prec dupu…? :think: juli me bije kdyz ji neco nechci dat, tak to me toci jeste vic.. snazm se ji to vysvetlit ze to nejde, ale moc i to vysvetlit neda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
12.4.10 08:51

Magdi já se už nevzrušuju vůbec, jak psala Lizbeth nemám proč se obhajovat ani omlouvat. Přesně jak tu píšete, malá dostala plácnutí po ruce jen, když škubala psa, teď už to konečně pochopila, že škubat nesmí tak místo toho ho plácá po hlavě, no takže nic moc pokrok, ale aspoň něco a raději jí plácnu po ruce než by jí pokousal pes!

MadGirlNancy je to tvá věc a nikdo tě nemá právo kárat, či něco podobného, každý máme prostě svůj pohled na svět, za mnou máma lítala s vařechoou a vyhrožovala, ale nikdy jsem nedostala a jak to semnou dopadlo? Udělala jsem si maturitu měla jsem vždycky vyznamenání až na střední pár trojek na vysvědčení. Některé dětska jsou liskané od rána do noci a nemají ani dokončenou základku, to jen taková vsuvka a příklad co mě napadl.

a už naposled když někoho plácnu přes ruku samozřejmě jemně, že mu jí nezlomím, nebo plácnu po zadku, když jsem už tisíckrát řekla nesmíš, to není bití. Bití dle mě je, když dítě střískám tak, že je modré, a to já bych v životě nikdy neudělala, na to svou dceru až moc miluji! Správná máma by vědomě svému dítěti nikdy neublížila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
12.4.10 09:08

bití

teď mě asi ukamenujete…ale s výchovou dítěte je to jako s výchovou psa…ajajaj…blbý příklad? ale já jsem měla fenku staforda, bojové plemeno a bylo to moje „první dítě“ fungovala jako švýcary…musela, jak se tenhle pes zakousne, nepustí…
myslím si, že dítěti po prdeli, když si to zaslouží, tak mu to neublíží, nebo ano???a když dítě ví, kde jsou meze a co může a co ne…tak si to pak užije nejenom samo dítě, ale i matka…která se daleko méně navzteká…
nemám ráda, takové ty rozmazlené fracky, co je všechno jejich, bijí ostatní děti, lehají si na zem, vztekají se…a normálně jim to prochází…protože proč??? prostě po prdeli, udělá zase, po prdeli, než to prostě pochodí…to samé zásuvky, a podobné věci, co mohou ublížit…a to je můj názor, ten váš neberu…
ale určitě své dítě nebiju a netrápím, netýrám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
12.4.10 09:15

j.s. Mimochodem stafordy sme meli dva. J zase proto mam deti dost rychle po sobe, myslim ze je to taky jako se psem - se dvema je min starosti, nenudej se, kdyz si v praci. Jinak ty deti co si lehaj - kdyz bylo klukovi sedm mesicu, tak sem si rikala, ze takhle teda ne. A ono to pride po roce snad na kazdy dite. Nastesti se nevzteka a le jenom hehne a lezi na chodniku. A neudelam nic, i kdybych se zblaznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí