Svatá matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12735
7.4.10 19:30
Lizbeth píše:
A že si to ten pejsek nechává libit??? :mrgreen:
Asi to fakt chce více ignorace a za trest šoupnout do postýlky - však ona to brzo pochopí, že když tě bude štvát, tak bude izolovaná..Zkus, uvidíš??

Představ si, že ona si nechá libít vše a to je KOKR! Sice křížený ale je hlavně KOKR a když Elišku napomenu tak mě pleskne packou i pes :mrgreen: Člověk jí brání a ona mu ještě vynadá :lol: Teď dva dny psovi řeknu prostě uteč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.4.10 19:33

U nás takhle dopadl králíček, ale on je hbitý a to její pohlazení( zmáčkutí, škrábnutí, rýpání) ho občas nemine..Bůh ví jak by to dopadlo, kdyby držel - asi by přišel o očíčka. :nevim:
Elinka asi bude velký svéráz, takže to chce od začátku velmi pevná pravidla - fakt se obrn( to je rada vid?? :-? )
Ona z toho postupně bude vyrůstat a trochu spolupracovat.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 19:35

Jo snad vyroste, říkali že ta agresivita a vzpupnost a tak, že to je prostě tím, že tak rychle vývojově poskočila máme 9 měsíců a po dvou si to za ruce a kolem nábytku lítá jak šus. Samo je to i povaha, ale taky to dělá ten rychlý vývoj udajně říkala neuroložka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.4.10 19:39

Moje první dcera ( také Eliška :srdce: ) začala kolem nábytku v 8 měsících a v 10 už chodila suveréně po bytě.
nikdo mi teda netrvdil, že je to vývojový skok či nějaký problém..Naštěstí ona nebyla takový dáblík jako vaše, takže jsem to neřešila.( ale nalítala jsem se fest)
Já vždycky tvrdím, že nejhorší na nervy to bylo kolem roku až do dvou - dítě chodí, ale neposlouchá - takže tak..svatá pravda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
7.4.10 19:43

No, je fakt, že naše malá je taky drak. Dokáže se pěkně vztekat, když jí něco zakazuju, nebo jí odnesu od něčeho, co jí náááramně baví, ale co nesmí(jako třeba hrabat v šuplíku :wink: ). Ale nikdy jsem jí ještě neplácla a jediné, kdy na ni zvyšuju hlas je, když se leknu, že se jí něco stane. Funguje rázné NEEE a pohrozit prstem. To pak dělá taky ty ty ty, ale ne jako na mě, ale prostě tak do vzduchu, jak sama pro sebe a hlavní je, že s tou inkriminovanou činností přestane! Funguje i nepříjemný výraz apod. Jasně, jsem někdy hysterická, když ječí jak pavián, tečou jí krokodýlí slzy jen proto, že jsem jí strčila do ohrádky a šla na záchod. Ale nejsem hysterická na ní! Spíš to někdy odnese manžel, který chodí domů hodně pozdě :oops: Taly mě točí, když ječí proto, že nemůže zabrat.
A vstávání ve čtyři ráno taky znám, ale to si ji dám do postele a dělám, že nejsem. Ona to teda na mě zkouší - plácá, válí se po mě, ale po chvíli pochopí, že je to zbytečný, přisaje se a spí :-)
Zkrátka, s dětmi je to boj, ale MY musíme být ty, které vyhrávají. Musíme to ale dělat jemně a s klidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
7.4.10 19:59

Teda odvážné téma,do těch se já už nepouštím :mrgreen: :andel:

Ale neboj nejsi jediná,mě taky ujíždějí nervy a ono to občas opravdu po dobrým nejde,zvláště třeba ne v situacích,kdy je nebezpečí úrazu apod.Takže buď úplně v klidu u nás se taky křičí,taky dostane na zadek,přes ruku,poslední dobou zabírá bubák (maska medvěda na obličej),stačí jen pohrozit,jindy stačí důrázné nenene nebo tyty podle nálady nás obou,taky nemám moc hlídání a jak už někdo psal,tak absence jakéhokoliv volna po dlouhou dobu je silně stresující,ještě když se přídá nespaní,zuby,nemoc nebo tak něco.Taky jsem se ze začátku tím trápila,ale teď už to neřeším.Utkvěla mi v hlavě jedna věta už nevím jak se holčina jmenovala z jedné diskuze,kde jsem přispívala,že vychovávám své dítě jakoby bylo mé třetí a je to pravda,neboj bude hůř :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 20:09
Paradise píše:
Teda odvážné téma,do těch se já už nepouštím :mrgreen: :andel:Ale neboj nejsi jediná,mě taky ujíždějí nervy a ono to občas opravdu po dobrým nejde,zvláště třeba ne v situacích,kdy je nebezpečí úrazu apod.Takže buď úplně v klidu u nás se taky křičí,taky dostane na zadek,přes ruku,poslední dobou zabírá bubák (maska medvěda na obličej),stačí jen pohrozit,jindy stačí důrázné nenene nebo tyty podle nálady nás obou,taky nemám moc hlídání a jak už někdo psal,tak absence jakéhokoliv volna po dlouhou dobu je silně stresující,ještě když se přídá nespaní,zuby,nemoc nebo tak něco.Taky jsem se ze začátku tím trápila,ale teď už to neřeším.Utkvěla mi v hlavě jedna věta už nevím jak se holčina jmenovala z jedné diskuze,kde jsem přispívala,že vychovávám své dítě jakoby bylo mé třetí a je to pravda,neboj bude hůř :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Máš recht, teď mě mrzí, že jsem tohle téma sem dala. Chtěla jsem odlehčit atmosféru prostě abychom se pobavily, že občas každá ujedeme, ale děti netřískáme. Nějak jsem nečekala že se tu dočkám i vytek, to jsem nechtěla. No nevadí. Díky za názory. Jinak PARADISE moje řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
7.4.10 20:17

jsem se puvodne chtela vyjadrit ale radeji upoustim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
7.4.10 20:20

Ahoj, náš 26měs. syn je takový už od 1roku. Dovolí si na jakýkoliv zvíře,pokud mu nerve chlupy,nemučí ho,tak klidně do něj kopne. Když mu vynadám,tak po mě něco hodí nebo po mladším bráškovi a nedej bože,abych ho výchovně (příznám i někdy nevýchovně)pleskla. To pak to samé udělá břáškovi a schválně se dívá jestli se na něj díváme mi a je schopný ho bít dokud k němu nedoběhnu. Zajímalo by mě,jestli tu Vaši diagnózu Vám sdělil Váš pediatr nebo Vás někam poslal. Ten náš tvrdí, že to děti dělají a když k němu příjdem,tak řekne, že náš kluk je hodný. Myslím, že každá máma má své dny :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.4.10 20:45

Zas tak strašně za uši ji nedostala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.4.10 20:52

Vždyt nikdo nic tak hrozného nenapsal - snad jen to bacání se zavrhlo :mrgreen:
Se shodneme, že dítě leze na nervy :srdce: :dance:
No né??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
7.4.10 21:07

Ahojik,
v 8 měsících je dítě schopné chápat maminčino rázné ne!!
To na úvod…a teď z mých skušeností…Obě dcery se mnou ve věku tvé trávily čas všude kde jsem byla,pokud jsem nechtěla aby se mi hrabošily ve věcech dala jsem je do vyššího štoku,v kuhyni jsem dala vařečky do posledního šuplete a naučila je že ten smí otevírat jinak jsem je odnesla pryč.Strčit do postýlky mi dobře fungovalo u strší,rychle pochopila.A jak radila jedna z mamin,dělá alotria ze spaním a je viditelně unavená…dát do postýlky a jít.Po pár min se dojít podívat,pokud neleží položit nevyndavat a zas jít.Pochopí,neboj.Nenech se vmanévrovat tam kam tě malá tlačí.Ty jsi máma a víš co je pro ní nejlepší,takže ikdyž se bude vztekat a řvát v době kdy má spát trvej na tom,že bude v postýlce.Už teď potřebuje řád a lásku,když jí to dáš bude s ní časem lepší pořízení.Věř mi,mám to doma s 10letou,a že byla oříšek na výchovu jako malá.

• Citovat
  • Upravit
7661
7.4.10 21:44
medvidek píše:
Ahojik,
v 8 měsících je dítě schopné chápat maminčino rázné ne!!

No jo, jenže chápat a řídit se tím jsou dvě různý věci. Máloco naší cácorku rozesměje spolehlivěji, než ono důrazné NE! Snad jenom tytyty považuje za zábavnější. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
7.4.10 21:51

Tak to je potom jiná :-) .
Ale vytrvej,nenech se vmanévrovat kam chce malá,myslím zásadní-neboli pro ní nebezpečné věci dej z jejího dosahu,zabraň v přístupu k nim.
Taky jsme to tak dělali.

• Citovat
  • Upravit
medvidek
7.4.10 21:56

Jo a u jídla jak se dělali blbiny šla mladší ven ze stoličky a jídlo nebylo,žádný přemlouvání a honění po baráku-chceš jíst? Dobrá,ale sedí se u stolu.Naštěstí byla a je jedlík takže předčasný odchod od stolu nesla nemile a rači se pořádně nadlábla.Jinak kíííd je jí TEPRVE 8 MĚSÍCŮ,ale dá to zabrat,což :-)? Ó oprava 9 MĚSÍCŮ :-) .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure