Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky,
nemůžeme vybrat jméno pro chlapečka…líbí se nám Daniel a Dominik…příjmení by měl „Jílek“…což je zapeklité…co myslíte? jaké jméno by se k tomu hodilo víc? nebo jiný tip? … pro holčičku už máme Kačenku…ale kluka nemůžeme vymyslet…ještě se mi líbil Adámek…
poradíte?
![]()
Souhlasím s Anonymní, ale víc se mi líbí Daniel.
Ať si vybereš cokoli, měj krásné a pohodové těhotenství a krásné a zdravé mimčo!
Za mne ani jedno… Daniel nebo Dominik je dnes každý druhý kluk a k Tvému příjmení mi to moc nesedí - a Adam má stejný počet slabik jako příjmení, což mi taky ve většině případů nezní.
Ale nic ve zlém, jména jsou to krásná - hodit si korunou ![]()
K Jílkovi se mi taky hodí nejvíc Adam, potom Dominik a nejhůř na vyslovení se mi zdá Daniel Jílek
Ale hezká jsou všechny tři jména ![]()
jj, nebráním se určitě ani dalším variantám…je fakt, že k tomu příjmení by to chtělo spíše jednoduché, méně „exotické“ jméno…teď jen vybrat ![]()
Tím, že to příjmení máte takové měkké, tak klidně i tvrdší křestní jméno - co třeba Richard? ![]()
Z Richarda by měl určitě radost děda
Můj taťka je Ríša
děkuju za tip, už si píšu seznam a bude velké vybírání ![]()
Anetta píše:
A co Štěpán? Nebo Lukáš a Martin?
Sice to odporuje mojí „slabikové teorii“, ale toho Lukáše jsi mi vzala z klávesnice, zrovna ho tu ťukám ![]()
Jinak jsem měla spolužáka, ten se jmenoval Stanislav Jílek, což se mi taky moc líbí - ale Stanislav se dneska už asi moc neujme…? ![]()
Mě se mooooc líbí ta kombinace Richard Jílek…příjemné vybírání ![]()
Znám Stanislava a dokonce dva
je moc hezké a k příjmení Jílek mě víc sedí takové delší jména.
Holky, jste skvělý!
Moc děkujuuuu. Moje drahá polovička je Michal. V rodině je i hodně Jindřichů Jílků, synoveček je Patrik Jílek…tak se nám o tyhle krásná jména výběr zúžil.
Ještě mě napadl Jaromír ![]()
Jestli budeš chtít, dej pak vědět, co jste vybrali
Taky držím palce ![]()