Jméno pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
8.4.10 10:05

Daniel mi nejde přes pusu.
Docela by šlo Kryštof Jílek, Vojtěch Jílek,( dále Alexandr, Eduard,Šimon..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
8.4.10 10:33

Tady jsou nějaká jména, co jsem měla vybraná já, možná že by se něco hodilo … Jinak my budeme mít kluka Sebastiana a doma máme Adama :wink:
Samuel, Sebastian, Tadeáš, Tobiáš, Eliáš, Damian, Benjamin, Maxmilián, Miko/uláš, Robin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.4.10 13:02

Daniel a Dominik prosím nééé!!! Zavoláš na něj na hřišti a otočí se dalších 10 kluků, kteří se jmenují stejně. Je jich strašně moc. Z těch jmen, která nabízíš, se nejlíp hodí Adam, i když těch teď taky kolem běhá spousta. Spíš bych k typicky českému příjmení volila něco, co už tady holky nabízely - Lukáš, Stanislav, Richard… Rozhodně to zní líp než třeba Damian. Ale třeba je to jen můj subjektivní dojem. Dej na vlastní pocity. Naštěstí se každému líbí něco jiného. Jinak by se všichni jmenovali stejně ;) (Já jsem dala dceři taky „nemoderní“ jméno a pro kluka mám už taky vybráno. I když spousta maminek, které mají doma Nikoly, Natálie, Dominiky a Daniely, se ušklíbají, že jsem staromódní :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxEdward
8.4.10 15:16

Adam k příjmení jde krásně, Dominik taky docela ujde, Daniel Jílek mi přijde trošku jazykolam :-)

• Citovat
  • Upravit
22006
8.4.10 18:21
lulje píše:
(Já jsem dala dceři taky „nemoderní“ jméno a pro kluka mám už taky vybráno. I když spousta maminek, které mají doma Nikoly, Natálie, Dominiky a Daniely, se ušklíbají, že jsem staromódní :mrgreen: )

Jojo, taky na mě na hřišti koukají jak na vykopávku, když na tu naši zavolám… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
8.4.10 18:45

Moc děkujeme za inspiraci holky :) S tím Dominikem a Danielem máte pravdu, potvrdilo mi to už hodně známých. Je to tím, že ještě na pískoviště nechodím, tak nemám přehled. Bezva, že se člověk může poradit tady. Moc vám všem díky! A jaké že exotické jméno jste daly holčičkám? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.10 07:46

Lulje má Hanu, já Helenu…

Klikni si nahoře na „zobrazovat podpisy“, pak uvidíš metříky v podpisech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
9.4.10 07:49

aha :) děkuju za radu, to je dobré vědět :-) zatím se tu se vším seznamuju..ještě neumím ani vkládat ty „citace“, když odpovídám na konkrétní příspěvek atd..Ale to jsou hezká jména :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.4.10 08:14

Bohunko, o Helence jsem taky uvažovala, ale potřebovala jsem krátké jméno, tak vyhrála Hanička. A kluk bude PAVEL :oops: Ještě jsem žádného na hřišti nepotkala, tak budeme asi taky za vykopávky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.4.10 09:01

Mně teda připadne hloupé nedat jméno jenom kvůli tomu, že ho teď dává kdekdo. Elišek je taky poměrně dost, mně se tohle jméno líbí už spoustu let a že bych ho nedala jen kvůli té četnosti, tak to mi může vlízt na hrb :twisted:
Jinak já si teda pod vykopávkama představuju spíš jména jako Kunhuta nebo Zikmund :-D Hana a Helena mi připadnou naprosto běžný jména :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.4.10 09:11

Já bych se řídila citem, každému se líbí něco jiného a že je to které jméno hodně četné a proto že bych ho nedávala, to teda ne. Když se mi líbí, tak ho dám (samozřejmě jsme koukali s manžou, aby to šlo trošku k příjmení). Já když už jsem byla malá holčička, tak jsem věděla, že když budu mít jednou dítě, bude to Daniel, protože moje sestra je Daniela a vždycky se mi to líbilo. V mém okolí je hrozně moc Kubíků a Lukášků a Adámků, malého Daniela, kromě našeho, v mém okolí vůbec neznám a nemám. Líbí se mi ale i chlapecká jména jako Petr, Pavel, Michal, David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.4.10 09:14

Jo a jméno Helenka se mi taky líbí a ještě víc bez H jako Elen, Elenka. Tyhle dvě dívčí jména mě zní hodně jakoby žensky, vznešeně žensky. Fakt to asi každý cítí jinak a to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.4.10 15:57

Jasně - každého věc, jak své dítě pojmenuje… A jak už jsem říkala - dobře, že se každému líbí něco jiného, jinak bychom se jmenovali všichni stejně, což by byla hrůza, že jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.4.10 16:04
Machalka píše:
Mně teda připadne hloupé nedat jméno jenom kvůli tomu, že ho teď dává kdekdo. (.......)
Hana a Helena mi připadnou naprosto běžný jména :wink:

Machalko, chtěla jsem říct, že jsou prostě jména, která jsou zrovna IN a spoustě lidem se líbí. Za 20, 30 let tomu bude zas jinak… Dřív to byl taky samý JOSEF a nemyslím si, že by ho maminky dávaly jen proto, že to zrovna frčelo. Určitě z toho jména byly unešené jako my dnes z Natálií a Dominiků :think:

Hana a Helena se mi zdají být běžná jména pro generaci jejich maminek. V reálu jsem se s miminkem tohoto jména ještě nesetkala. Zajímalo by mě, kolik jich je na Emiminu :think:
Jo, a Eliška se mi taky líbí a neřekla bych, že je to nějak zvlášť profláknuté jméno. Já teda Elišek moc neznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.4.10 22:38

Lulje, to máš pravdu :-D Já se nenechávám strhnout ani tím, co je údajně moderní nosit, tak proč se nechávat strhnout při volbě jména a dát dceři jméno třeba Sofie (vždycky si vzpomenu na Bulharsko :mrgreen: ) nebo Vanesa. Ale jak už tu bylo napsáno - je to každého věc a každému se líbí něco jiného.
Já mám asi smůlu, že dost často na Elišky narážím :roll: Ale nebývá to přímo v našem okolí, no však uvidím, kolik se jich sejde třeba ve školce :-D
Taky by mě docela zajímala statistika jmen na emiminu, osobně žádnou malou Haničku nebo Helenku neznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí